Şimdi Ara

Cep telefonunda taksit kalktı! SADECE NAKİT! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
370
Cevap
2
Favori
19.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • E şimdi ne oldu?
    Yürürlüğe girecek mi...?
  • GSM operatörlerinin taksitle telefon satışına yasak getirilmemesi teknoloji marketlerini gerçekten mağdur edecek, adalet herkese eşit uygulanmalı,

    Ne kadar saçma bir şey olduğunu bir düşünün, ana işi telefon satışı olmayan 3 GSM operatörüne taksitle telefon satmak serbest, ana işi telefon, tablet, bilgisayar, vs. olan teknoloji marketlerine ve küçük esnafa taksitle telefon, tablet, bilgisayar satmak yasak

    Muhtemelen, ttnet falan da taksitle bilgisayar satışına devam edecek, neymiş onlar faturaya yansıtıyormuş,

    Bu uygulama herkese eşit olarak tasarlansaydı, gerçekte güzel bir uygulamaydı ama şuan görüyoruz ki, çıkış amacı, GSM operatörlerinin ve TTnet' in ekmeğine bal kaymak sürmekmiş


    Vatan Bilgisayar sahibi Hasan Vatan' ın konuyla ilgili açıklaması,

    "Sektörü olumsuz etkiler"

    Cep telefonu satışlarının, teknoloji marketi sektöründe, toplam iş hacminin üçte biri civarında bir paya sahip olduğunu belirten Vatan, uygulamanın sektörü olumsuz etkileyeceği endişesini dile getirdi. Vatan, cep telefonu satışlarının sektördeki payının son aylarda yüzde 35 oranına kadar çıktığına dikkati çekerek, "İşin üçte birlik kısmında satışların düşmesi elbette tüm firmaları rahatsız edecektir" dedi.

    "Tasarruf değil, borç yükü getirir"

    Hasan Vatan, uygulamayla cep telefonu satışlarının artık vade farksız kredi kartıyla taksitle alınabilmesi imkanının ortadan kalkacağını ancak bunun taksitli satışın sona ereceği anlamına gelmediğini ifade etti. Yeni dönemde, özellikle yüksek maliyetteki akıllı cep telefonlarının, GSM operatörleri aracılığıyla "telefon bedeli, vade farkıyla faturaya yansıtılarak" kontratlı şekilde satılmaya devam edileceğini vurgulayan Vatan, şunları söyledi:

    "Bu karar, insanları tasarrufa teşvik etmek amacıyla çıkmıştı, oysa şimdi daha büyük bir borcun altına sokuyor. Çünkü bin 800 liralık bir telefonu, insanlar bugün olduğu gibi peşin fiyatına 9 ay vadeyle 200 liraya taksitle alabilecekken, 'taksit istiyorsan kontratlı şekilde 36 ay 78 lira taksitle 2 bin 808 lira öde' denilecek. Bu olunca, maliyet artsa da insanlar, '78 lirayı ödeyebilirim' diyerek, daha kolay alma kararı verecek. Tasarruf bunun neresinde?"




  • Düzenleme doğru değil acizlik ifadesi.
    Yakında yaşa göre telefon sınırı da getirirler.

    - Hayırlı işler abi bir telefon alacaktım.
    - Senin yaşın kaç?
    - 18
    - Kanuna göre yaşının 2.5 katı değerinde telefon alabileceğine göre en fazla 450 liralık cihaz alabilirsin. 3 raftan beğen...
  • Bilgisayara gelmesi saçma ve kötü oldu,telefon gibi kolay değiştirilen birşey değil.Madem öyle beyaz eşyada da 6 ay değil hiç taksit olmasın.Ayrıca ülkemizde alım gücü yüksek değil ne kadar kontrat olsa da sektörü yaralayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xginxa -- 28 Ocak 2014; 16:05:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine bizi vuracak ben şöyle düşünüyorum sahte işe döküp beyaz eşya aldın gösterip telefon verirler yada tek çekim alır fazizyle taksit ödetirler yani bunlar yapılır diye umuyorum açıkcası
  • Bilgisayara hic mi yok 6 8 felan kurtarmiyormu hic ? Gaming laptop alicaktik yalan oldu yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler fiyatlar cok ucuzlar mi pesin alimlarda subatta mesela

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alamadıkya iyi kötü bi android telefon. hala daha s40 kullanıcısıyım.
  • Yaparlar anam elden taksit yaparlar kafanızı yormayın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chedjou22

    Beyler fiyatlar cok ucuzlar mi pesin alimlarda subatta mesela

    zannetmem adamlar taksitle satmak istiyor aksine taksitli fiyatları daha az fahis olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eminem_Stan

    Alamadıkya iyi kötü bi android telefon. hala daha s40 kullanıcısıyım.

    Alma android filan samsung hic alma. Biraz daha bekle para biriktir ios al. bu android kadar rezil bir sistem gormedim. Telefon ne olursa olsun isletim sistemi ile ilgili bir problem illaki cikiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rorschach_


    quote:

    Orijinalden alıntı: Eminem_Stan

    Alamadıkya iyi kötü bi android telefon. hala daha s40 kullanıcısıyım.

    Alma android filan samsung hic alma. Biraz daha bekle para biriktir ios al. bu android kadar rezil bir sistem gormedim. Telefon ne olursa olsun isletim sistemi ile ilgili bir problem illaki cikiyor.

    Mesele o diğil. tabiki bende ios almayı düşünüyoumda. hiç yoktan elimde bir smartphone olurdu.
  • Asıl kontrol altına alınması gereken sektör konut sektörü. Kârın, denetimsizliğin haddi yok. Birkaç muhalif muhabir özellikle İstanbul'daki inşaat sektörüne girse ne dolaplar döndüğünü bulmakta fazla zorlanmaz. 60-70.000 liraya mal edilen bir daire nasıl olur da 200.000 - 300.000 liraya satılır?
    Hükümet bunun cevabını veremez çünkü işin içinde hükümete yakın laz müeahhit lobisi var.
    İşin uzmanları İstanbulda büyük deprem olacak diye bas bas bağırıyor. Yüzbinlerce liraya alınan o daireler ilk depremde büyük değer kaybına uğrayacak, yıpranacak. Millete müstehak diyemiyorum gerçekten acıyorum.
  • Bilgisayar derken oem ürünler de dahil mi ?
  • Çok aşırı saçma bir uygulama herkes taksitle hava yapmak için bir şeyler almıyor. Ayrıca forumun yaş seviyesinin düşük olduğunu sürekli fakirlerde iPhone veya Galaxy S3 S4 var edememesinden de bir kez daha anlıyorum. Ya kardeşim kime ne? Fakir adamın senin kadar hakkı yok mu S4 almaya? Senin fakirden 3-5 kuruş fazlan var diye adam mı oldun? Hava atıyorsa sana ne onun görmemişliği. Neyse bu durum beni de kimseyi de ilgilendirmez ama sinir oluyorum buna adam hava atıyor diye resmen kıskanılıyor şu yorumlara bak! Alsın fakirde ödüyorsa ödesin ödeyemezse çokta umurumda, girsin evine haciz memuru sana ne? Burada olan en çok aldığı ürününü mantıklı taksite bölen zamanı geldikçe ödeyen adama oldu. Ayda 3000 TL gelirimiz var. En ucuz telefon 300-400 TL seviyesinde ben o telefonu alıp ne yapayım? 1 ay içersinde kasma sorunları, ısınma sorunları, şarj sorunları patlak verecek. 500 TL ye telefonu aldım hadi iyi bir telefon sayılır - en azından işimi görür.- ben bunu nakit ödesem paramın 1/6'sı gitti benim diğer masraflarım ne olacak? Kira,elektrik,su,çocuklar ve daha niceleri. Taksitsiz yaşamı her türlü desteklerim borç altında kalmaktan kim hoşlanır ki? Fakat kişi başı milli gelirimiz bu kadar düşük, ülkeye giren ürünler bu kadar pahalıyken taksitsiz yaşam bu ülkede SINIF Farkının oluşmasına kadar büyük sıkıntı açar. Ayrıca DEVLET BENİM ALDIĞIM ÜRÜNÜN %18 İNE ORTAK OLACAĞINA İŞ İMKANLARINI ARTTIRMALI, BU ÜLKEYİ GELİŞTİRMELİ. Ben böyle bir ülkede hele ki neredeyse ürünümün 5 te 1'ine ortak olan bir ülkede taksitsiz yaşam ile arz-talep dengesinin bozulacağına inanıyorum.Buradaki ergenlere ise, arkadaşlarında ki özellikle durumu kötü olanlardaki telefonları kıskanmamaları konusunda uyarmak isterim, nası olsa ödeyemezse banka kapısına dayanır.




  • Galaxy s3 mini ve tab3ü para biriktirerek aldım. Taksit bana göre değil. Sorun yok yani benim için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi kartım zaten yok banka kartı kullanıyorum. Beni etkilemedi ama bence bu etik bir uygulama değil. İsteyen istediği şekilde alır kardeşim. Taksidi kaldırmak ne demek? Birisi de demiş, bebelerin elinde telefonlar vardı iyi olmuş. Sanane kıskanç herif? Sen çocukluğunda onlara sahip olamadın diye hep bi kuyruk acısı, hep bi ezme isteği.
  • evkur gibi senetle satış yapan firmalara gün doğdu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fusion.

    evkur gibi senetle satış yapan firmalara gün doğdu...

    Aynen öyle senetçiler fena kar yapacak, fazla bilgim yok ama bir arkadaşın evkurdan General Mobile'ın Discovery 4 GB modelini 800 TL'den daha fazlaya gelecek şekilde senetle almıştı...
    Edit:İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AF.R -- 1 Şubat 2014; 12:42:34 >
  • Beyler gıyım,kozmetık sektoru ne durumda,onlara da taksıt sınırı gelmemıstır herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.