Şimdi Ara

cep telefonuyla ılgılı ılgınc teknolojıler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cep telefonu güvenliğinde yeni devir. Yüz tanıma teknolojisi ...

    Cep telefonları için ger gün bir çok teknoloji uyarlanmakta bunlar genelde multimedya yetenekleri arttırma yada veri aktarım hızları konusunda olmakta. Aslına bakarsanız telefonlarımızda gelişen multimedya içerik ve görüntüleme seçenekleri güvenlik sorunlarınıda yanında getiriyor.

    Özellikle çektiğimiz resimler ve hareketli görüntüler telefon başkasının eline geçtiğinde can sıkıcı durumlar yaşanabilir. Pin numarası yada telefonun otomatik kilit konuma geçmesi bunlara iyi bir örnek ama şimdi oldukça etkili ve yenilikçi bir çözüm var yüz tanıma teknolojisi...



    Omro tarafından geliştirilen OKAO Vision face recognition, Symbian, Brew ve linux destekli kameralı telefonlara yüklenerek kullanılabiliyor. Bu teknolojinin en büyük avantajı herhangi bir donanımsal destek gerektirmemesi ve kamerası olan her telefona uygulanabilmesi.

    Bir (1) sn gibi kısa bir sürede yüz tanımlaması yapabilen sistem 450 kb yer kaplarken sistem ramindende sadece 370 Kb kullanıyor. %99 gibi yüksek bir oranda tanıma hassasiyeti olan yazılım hakkında ayrıntılı bilgi için üreticinin web sitesini ziyaret edebilirsinizhttp://www.omron.com






    --------------------------------------------------------
    Komşumuz Irakta Amerikan işgali devam etmekte ve direnişçi güçlerle Amerikan askerleri arasında çatışmalar sürüyor. Amerikan askerlerinin yaptığı açıklamaya göre direnişçi güçler cep telefonlarını patlayıcı bombaları uzaktan tetiklemek için kullanıyorlar.



    Resimde üzerinde tetikleme devresi eklenmiş bir Nokia telefon bulunmakta. Bu olay teknolojinin her alanda ilerlemesinin bazı olayları ne kadar kolaylaştırabileceğine bir örnek aslında. Bu gün ülkesini savunmak isteyen direnişçilerin kullandığı bu teknik ileride kötü amaçlı kişilercede kullanılabilirler
    ----------------------------------------------------
    IXI Mobile, bir açılır kapaklı, Q klavyeye sahip, mobil mesajlaşma cihazı ve özellikle hızlı mesaj için tasarlanmış bir telefon modeli CT-12'yi piyasaya sundu. Bir önceki sürüm ise Cingular tarafından Ogo adı altında satılan CT-10 idi.

    CT-12, Symbian veya Windows Mobile gibi standart işletim sistemleri kullanmıyor, kullandığı işletim sisteminin adı IXI-Connect OS. Bu sistem IXI'nin telefonlar için ve veri merkezi halindeki cihazlar için bir işletim sistemi çözümü. IXI-Connect ayrıca bir mobil telefon veya veri merkezi cihazının Kişisel Mobil Ağ Geçidi (PMG) kullanarak diğer saat, kamera veya MP3 player gibi cihazlarla paylaşım yapmasına veya Internet'e kablosuz olarak bağlanabilmesini sağlamakta.

    IXI-Connect OS sayesinde cihaz kullanıcıların gereksinimlerine göre uyarlanmış oluyor. CT-12 yazılımı, arabirimi ve donanımı, müşteri deneyimleri ve ihtiyaçlarını karşılıyor. Açılır kapaklı tasarım ve geniş ekran aslında Nokia'nın communicator cihazlarına rakip olabilir fakat bunu söyleyebilmek için özelliklere de bakılması gerekir. Kapağı kapalı haldeyken 11.5 x 7.5 x 2.5 cm boyutlarında olan cihazın ekran çözünürlüğü 240 x 160. Bu boyut aslında standart olan 320x240 çözünürlüklü telefon veya benzeri cihazlara benzemiyor. Tabii ki aynı özelliklerde fazla cihaz olmadığı için paylaşım da zor olabilir, bunlar da birer dezavantaj.





    Pazarda genelde bu tip firmaların yeri olmuyor, kullanıcılar daha çok birbirlerinden görerek hep aynı markaları tercih ederken böyle cihazlar fazla satış yapamayabiliyor. Kullanıcılar için önemli olan, daha çok arkadaşlarıyla paylaşım yapmak, ki bunun için MSN, Yahoo gibi servis sağlayıcıların sunduğu Messenger hizmetinin bir benzeri olan IM dışında Türkiye'de kullanılabilecek pek fazla özellik bulunmuyor.

    Hızlı mesajlarşmada aktif mesajları görüntüleyebilme, diğer operatörlerle uyumlu çalışabilme ve IM (Hızlı Mesaj) konuşmalarına gülücük ekleyebilme özelliklerini barındıran model hızlı mesajlaşmalar için uygun. Öte yandan, IM arkadaşlarına çeşitli sesler veya görsel hareketli resimler atanabiliyor, böylece örneğin atanan biri çevrimiçi olduğu veya mesaj gönderdiğindCie seçilen ses çalınıyor. MSN, AOL ve Yahoo mesajları bu "Hızlı Mesaj"lar arasında. Cihazın 2005'in ikinci çeyreğinde Avrupalı operatörler için çıkması planlanıyor




    -----------------------------------------------------------------
    Mobil.cz adresindeki site Siemens SXG75 ile ilgili güzel bir resim galerisi hazırladı. SGX75, 2 megapiksel çözünürlükteki dahili kamerası ve video çağrıları için kamera modülüne sahip olan bir model. Ayrıca cihaz Mp3 çalıcı olarak da kullanılabilmekte, yüksek kaliteli ve güçlü hoparlörler için “Mobil Müzik Seti” aksesuarını da destekliyor.

    SXG75 modelinin özelliklerinden bahsedecek olursak, video, resim, Mp3 parçaları, oyunlar ve diğer uygulamaları saklayabilmek için 64 MB bellekle birlikte 128 MB dahili bellekle geliyor. Bellek, boyutu oldukça küçük olan multimedya kartıyla genişletilebilmekte.





    Bu yeni UMTS mobil telefon, Internet üzerinde gezinmeyi, e-posta okumayı, MMS mesajları göndermeyi, sohbet etmeyi kolaylaştırıyor. BasKonuş için uyumlu. Video çağrıları için, ön tarafa ikinci bir kamera yerleştirilmiş. Cihaz, restoran ipuçları gibi konum-tabanlı servisleri de destekliyor, öte yandan cihazdaki dahili İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Portekizce ve İspanyolca çeviriciler, kullanıcıyı yolculukta kelimelerden yoksun bırakmıyor. Fotoğrafları buradan görebilirsiniz.

























  • buarada su bomba ıle ılgılı yorumlarınızı beklıyorum..
  • bomba olayı gerçekten ilginç olmuş helal olsun adamlara iyi akıl etmişler.
    yüz tanıma olayını bende televizyonda izledim ama şuan için eksikleri çok diye biliyorum malum yeni çıktı
    mesela saçınızı kestirdiğinizde sizi tanımıyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.