Şimdi Ara

Cepten mobil imza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cep telefonundan mobil imza kullanan var mı?
    Ben artık telefonumdan da imza atmak istiyorum..



  • Henüz kullanmadım ancak çok güzel bir uygulama ve yaygınlaşınca çoğu işlemi cep telefonundan yapar hale geleceğiz
  • [Deleted by Admins]
  • yakında bizim masa üstü imzalama programımız çıkacak. internetten ücretsiz yayınlamayı düşünüyoruz. O zaman e-imza baya bi yaygınlaşacak eminim. çünkü şu an herkes e-imza diyor fakat uygulaması çok az, kullanabileceğimiz program çok az.
    bekleyin yakında geliyor e-imza.sonrasında da mobil imza :)
  • ?Turkcell Mobil İmza, elektronik imzanın taşıma ortamı olarak, akıllı kart veya akıllı token gibi ortamlar yerine SIM kartlar üzerinde taşınması esasına dayanıyor. Bildiğiniz gibi, GSM için kullandığımız SIM kartlar da, esasen birer akıllı karttır. Biz, bu servisimiz ile elektronik imza kanunu ve ilgili düzenlemelerde belirtilen tüm şartları taşıyan yeni bir SIM kartı da piyasaya sunuyoruz. Böylece, elektronik imza kullanmak isteyenler, ayrıca bir akıllı kart taşımakla uğraşmadan, her zaman yanlarında taşıdıkları telefonlarının içindeki sim kartları ile elektronik imzalarını atabilecekler.?

    Konvansiyonel e-imza çözümlerinde, mutlaka bilgisayarla çalışacak akıllı kart okuyucusuna gereksinim olduğunu hatırlatan Cenk Serdar, Turkcell Mobil İmza kullanıcılarının ise SIM kartlarını kullandıkları için diledikleri her yerde ve her zaman e-imzalarını atabileceklerini söyledi. Serdar, ?Ayrıca bunun için bulundukları yerde bir Internet bağlantısı veya doğrudan kullanacakları bir bilgisayar dahi olmak zorunda değil. GSM şebekesi üzerinden, her yerde ve her zaman, bütünleşik uygulamalar üzerinde e-imza atma esnekliğini sağlıyor? dedi.

    Şirketin ayrıca Turkcell iştirakleri ve kurumsal müşteriyle kullanıcıların karşısına birçok cazip kullanım şeklini sunmak üzere çalışmalara devam ettiği öğrenildi. Ücretlendirme ise, kısa bir süre sonra açıklanacak.

    Kullanmak çok kolay
    Diyelim kullandığınız bankanın Internet şubesine giriş yapmak istediniz. Giriş sayfasına artık şifre girmek yerine, Internet şubesi oturum kullanım sözleşmesini imzalamak üzere GSM numarası yazılıyor. İmzala tuşuna basıldığında, banka, sayfada bulunan verileri elektronik olarak imzalanmaya hazırlıyor ve imzalanmak üzere SIM karta SMS ile gönderiyor.
    Turkcell Mobil İmza uygulamasını tetiklemek üzere özel hazırlanmış bu SMS?i alan SIM kartta imzalama süreci başlıyor ve onay için Mobil İmza şifresinin telefona girilmesi isteniyor.

    Bu şifre ile SIM kartınızda güvenli şekilde imzalama işlemi gerçekleştiriliyor. Daha sonra imzalanmış sonuç verisi, yine SMS ile önce Mobil İmza platformuna, oradan da işlemi başlatan uygulama sağlayıcıya iletiliyor. Turkcell Mobil İmza?yı kullanabilmek için hangi telefon modelini kullandığınızın hiçbir önemi yok. Sistem, SIM kart ile tüm telefonları destekliyor.




  • ben üyeliğimi gerçekleştirdim çok faydalı olacak bi sistem .
  • ben e-imza sempozyumunda dinledim,
    biraz pahalı olacak sanki ama
  • http://forum.donanimhaber.com/m_12479653/tm.htm
    Bence aylık sabit ücret kötü olmuş. İşlem başına ücretlendirme daha mantıklı olurdu.
  • katılıyorum



    quote:

    Orjinalden alıntı: izmir_sevdalısı

    http://forum.donanimhaber.com/m_12479653/tm.htm
    Bence aylık sabit ücret kötü olmuş. İşlem başına ücretlendirme daha mantıklı olurdu.
  • bence de işlem başına ücretlendirme olabilirdi
    ama belki de bi süre sonra o daha pahalıya gelirdi, cok kullanılırsa
  • pahalı birazcık:D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.