Şimdi Ara

'cepten tacizi bitirecek' yasak, 1 mayısta başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Firmaların tüketiciye yönelik tacize varan izinsiz SMS, elektronik posta gibi mesajları ile telefon aramalarını yasaklayan kanun 1 Mayıs'ta yürürlüğe giriyor. Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türkmen, yasağa uymayanlara 50 bin TL'yi bulan ceza kesileceğini hatırlattı.
    İZMİR – Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türkmen, firmaların izinsiz mesaj göndermelerini ve telefon aramalarını yasaklayan Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un 1 Mayıs'ta yürürlüğe gireceğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Türkmen tacize varan SMS, elektronik posta gibi mesajlardan ve aramalardan tüketicilerin şikayetleri üzerine böyle bir yasal düzenleme gerçekleştirildiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

    "Özellikle bankalar başta olmak üzere bazı firmalar, bir şekilde iletişim bilgilerine eriştikleri kişileri cep telefonlarından arıyor. Eğer yanıt verilmezse aramaya ısrarla devam ediliyor. Hiçbir ilginizin bulunmadığı yerlerden SMS'ler, elektronik postalar ve benzeri ticari iletiler geliyor, tüketici adeta bombardımana tutuluyor. Herkesi bıktıran bu durum karşısında yasa koyucu harekete geçti ve kanun 23 Ekim 2014'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edildi, 6 aylık da geçiş süresi tanındı. Yasanın 6'ncı maddesinde 'Ticari elektronik iletiler, alıcılara ancak önceden onayları alınmak kaydıyla gönderilebilir. Bu onay, yazılı olarak veya her türlü elektronik iletişim araçlarıyla alınabilir' şeklinde yasaklayıcı açık hüküm var. Kanunun 12'nci maddesinde izinsiz mesaj gönderilmesi ve arama yapılması halinde bin ile 5 bin TL arasında idari para cezası uygulanması öngörülüyor. Ancak birden fazla kimseye gönderide bulunulursa bu ceza 10 katına dek artırılarak uygulanabilecek, 50 bin TL'ye kadar yükselecek. Ticari kuruluşların 1 Mayıs Cuma gününden itibaren çok dikkatli olmasında fayda var, aksi halde ciddi para cezalarıyla karşı karşıya kalabilirler. Tüketiciler de izin vermedikleri halde ticari bir tanıtım amacıyla rahatsız edilmeleri durumunda, yasanın yetkili kıldığı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na ve bu bakanlığa bağlı birimlere başvurabilir."

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hadi bakalim,1 mayis a denk gelmesi de iyi olmus.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi hayırlısı. Bu kanun tüm ticari işletmeleri kapsıyor dolayısıyla kişisel bilgilerin korunması kağıt üzerinde garantiye alınmış. Pratikte uygulanır mı zannetmiyorum.
  • Maaş aldığım banka benden izin istiyor sms gönderebilmek için. Money Club Card vardı bende, Migros da izin istiyor. Hepsi sıraya girdiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efsane heathrow kullanıcısına yanıt
    Enpara da bana mail atmış neredeyse yalvarıyor izin vermem için ama yemezler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 10 Nisan 2015; 15:27:10 >
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Vakıfbank diyor ki:

    Yeniliklerden ilk sizin haberiniz olacak!

    Çekilişle 6 tane iphone veriyorlarmış

    Iş bankası da izin istiyor, onu söylemeyi unuttum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakın izin vermeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah kahretsin ya. Gunde en az 5 spam mesaj ve en az 2-3 bankadan çağrı alıyorum. Inşallah yasa etkili olur bu duruma. Gına geldi artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bankalar gibi kurumsal firmaları caydırır ama dolandırıcılar ve taseronlar tam gaz devam eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu iyi bir gelişme oldu
    Bir de gelen numarayı şikayet etme servisş de olsaydı
    Mesela 118 gibi akılda kolay kalan sabit bir numara olacak,taciz eden numara oraya bildirelecek,o numara anında kapatılacak
    bi 10 sene sonra belki

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok iyi olur bencede gereksiz aramalar ve reklam smslerden bikmistik.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caferhan kullanıcısına yanıt
    Aslında yapılacak şey çok basit. BTK'nın web ihbar sitesi gibi spam ihbar sitesi kurması gerekiyor. Tüketici şikayet sistemi gibi kimlik bilgilerimizle girip şikayetimizi yapıcaz. gsm kayıtlarında doğruluğu tespit edildikten sonra numara hakkında yasal işlem yapılacak. Ama hiç uğraşacaklarını zannetmiyorum.
  • Bana 05xx numarali telefonlardan tanitim mesaji geliyor.nerden buluyorlarsa artik?kisisel bilgilerimi satanlara da ceza gelse ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok ilginçtir donanımhabere ne zaman numaramı verdim o zamandan beri otellerden mesaj geliyor. Belki haftada 20 mesaj.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.