Şimdi Ara

Çernobil çevresinde 'süper solucanlar' keşfedildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çernobil çevresinde 'süper solucanlar' keşfedildi



    Dünyanın en ünlü nükleer felaket bölgesi yakınlarında yaşayan solucanlar yeni güçler geliştirmiş gibi görünüyor: Radyasyona karşı bağışıklık.



    Ayrıca Bkz.Geri viteste dünya rekoru kırıldı



    Yeni bir çalışmada bilim insanları, basit genetik yapıya sahip ve hızla üreyen küçük solucanlar olan nematodları incelemek üzere Çernobil'i ziyaret etti.



    Araştırmacılar solucanları toprak örneklerinden, çürüyen meyvelerden ve diğer materyallerden toplayıp yerel radyasyon seviyelerini test etti.



    Radyasyon seviyeleri, büyük şehirlerde kaydedilebilecek düşük seviyelerden uzayda bulunan yüksek seviyelere kadar değişiklik gösterdi.



    Bilim insanları daha sonra solucanları dondurmak ve incelemek üzere New York Üniversitesi'ne götürdü.



    Araştırmanın baş yazarı Dr. Sophia Tintor, şunları söyledi: "Çernobil akıl almaz büyüklükte bir trajediydi fakat felaketin yerel popülasyonlar üzerindeki etkilerini hâlâ tam olarak kavrayabilmiş değiliz. Ani çevresel değişim, iyonlaştırıcı radyasyona karşı doğal olarak daha yüksek direnç gösteren türleri, hatta bir tür içindeki bireyleri seçti mi?"



    1986'daki felaketten beri, yaklaşık 40 yıldır süregelen radyasyona rağmen hayvanlar Ukrayna'nın bu bölgesinde yaşamaya devam ediyor.



    Daha önce araştırmacılar, Çernobil Hariç Tutma Bölgesi'nde yaşayan hayvanların başka yerlerde bulunan aynı türlerden genetik bakımdan farklı olduğunu tespit etmişti.



    New York Üniversitesi'nden biyoloji profesörü Matthew Rockman şunları ekledi: "Bu solucanlar her yerde yaşıyor ve hızlı ürüyor, bu yüzden tipik bir omurgalı hâlâ ilk adımlarını atarken onlarca nesil evrim geçiriyorlar."



    Araştırmacılar, yüksek radyasyona rağmen solucanların genomlarının zarar görmediğini tespit etti.



    Dr. Tintori, bu heyecan verici keşfin Çernobil'in güvenli olduğu anlamına gelmediğini ancak solucanların aşırı koşullara dayanabilen dirençli hayvanlar olduğunu gösterdiğini belirtti.




    Kaynak:https://www.independent.co.uk/news/world/europe/chernobyl-worms-nuclear-power-plant-b2509161.html







  • solucan adam yükleniyor D

  • yeni marvel kahramani geliyor :)) cernobilde arastirma yapan bilim insani radyoaktif solucan tarafindan isirilir ve olaylar gelisir....

  • E abi toprağın canlı kalması lazım hiçbişey olmasa da solucanın yaşaması lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Kısmen deadpool'un güçleri biraz andırıyor :) Kolunu bacağını kessen de, kolu bacağı ayrı oynamaya devam ediyor, tekrardan da eksik uvzu tamamlıyor.

  • Solucan eşcinsel, yarı siyahi yarı asyalı ama dedesi de latin birini ısırırsa netflix anında yatırım yapar.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    futuramada oyle bir bolum vardi, bas kahramanin vucudunu enfekte eden parazit solucanlar butun yaralarini aninda tamir ediyorlardi, vucudunu optimize edip zekasini ve gucunu artiyorlardi.

  • RaptorFX kullanıcısına yanıt
    hakikaten malın amarigalıları böyle salak salak tipler oluşturdu dizi ve filmlerde. öghhh geldi artık bunların yaptığı hiçbişeyin izleniri kalmadı

  • RaptorFX kullanıcısına yanıt

    Çernobil çevresinde 'süper solucanlar' keşfedildi 

  • Bu genomun çözülüp insanlara aktarılmasi lazım

  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Yeni bir manga yazarı doğuyor?

  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    Önce tavuklara yedirip onu da insanlara yedirerek denerlerse kimsenin ruhu bile duymaz. Ha, işe yarar yaramaz orası ayrı ama nüfus bol nasılsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 10 Mart 2024; 19:35:33 >
  • solucanlar radyasyona bağışıklık kazanmadı 100 tane solucan vardı 99 tanesi radyasyondan öldü geri kalan 1 solucanın genetik olarak radyasyona bağışıklığı vardı ve o üremeye başladı sonrada bölgedeki solucanların hepsi radyasyona dayanıklı solucanlardan meydana geldi

  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    yemeyle genetik aktarım oluyor mu

  • tbbtl T kullanıcısına yanıt

    Nükleere dayanıklı hayvanlar da gen aktarımıyla üremediklerine göre bölgede bulunmak ve yaşamak ve bölgede bulunan maddeleri yiyerek olmuş olmalı. Uzunca bir süre düşük seviyeli yılan zehrine maruz kalan hayvanlar bir süre sonra bağışıklık kazanıyorlar bunun gibi şeyler sonrası illa ki biraz radyasyona bağışıklık gösterecektir iye tahmin ediyorum. Ayrıca maruz kalan hayvanların bir kısmı normal yaşantısına dönmüştü , diye hatırlıyorum ve radyasyona rağmen bölgede de bir sürü canlı hala yaşıyor. Ayrıca Radyasyon doğurganlığı da düşürüyor diye biliyorum, bu yüzden gen aktarımı biraz daha zor olur gibi duruyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 11 Mart 2024; 14:55:50 >
  • Aynen

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne yani evrim gerçek miymiş? Olmaz öyle şey, koskoca Milli Eğitim Bakanlığı yanlış mı bilecek?

  • Aldı kimyasalı nolcak tabii. Çernobil çevresinde 'süper solucanlar' keşfedildi 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.