Şimdi Ara

cerrahpaşa tıp hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ingilizce ile türkçe okumak arasında pek bir fark olur mu
    kendimiz ingilizcemizi geliştirebiliriz sonuçta
    ama anlatan hocalar açısından mı fark olur ?



  • 90capcanberk 9 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşımın ablası orada okuyor bazen İng ve tr sınıfları birlestiriyorlarmis ing bolumde ayrıca bazı derslerde hocalar sadece türkçe isliyorlarmis..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında aynı seçimde kalmış birisi olarak İngilizce seviyen iyiyse Türkçe tıp candır zira İngilizce tıp terimlerinin çoğu Latinceden geçme ki sen latince öğreniyorsun
  • Cerrahpaşayı bilmiyorum ama Hacettepede bir profesörle okul hakkında bilgi almak için görüşmeye gitmiştik ve aynı bu soruyu sormuştuk. O da 'malesef bütün hocalarımız ingilizceyi anadili gibi bilmiyorlar dolayısıyla kendilerini Türkçe daha iyi ifade ettiklerinden daha rahat ve verimli bir şekilde dersi işleyebiliyorlar' demişti. Ama eğer sizin ingilizceniz hocalarınızın ingilizcedeki eksikliklerini kapatacak kadar iyiyse kesinlikle ingilizceyi tavsiye ederim çünkü daha az kontenjanı var türkçe kadar kalabalık değil ve her zaman yabancı kaynaklara ulaşıp kullanmanız daha kolay olur diye de eklemişti.
    Yani özetle ingilizcen çok iyiyse kesinlikle ingilizce oku ama ingilizcen eğer o kadar iyi değilse zaten zor olan tıpı daha da zorlaştırmışsın olursun.
  • yorumlarınız için teşekkürler
  • Hacettepe´de İngilizce tıp okuyorum,İngilizce konusunda çok sıkıntın yoksa İngilizce öneririm.İleride araştırmacı olmasan bile kaynakları takip etmen gerekecek ve hepsi İngilizce.İleride işini kolaylaştırır.Bu arada bizde hep İngilizce işleniyor dersler bazen çok istediğimizde anlattığı yeri Türkçe özetliyor hocalar ama tamamen Türkçe anlatıldığı olmadı.Cerrahpaşa hakkında bilgim yok.
    Ayrıca İngilizce tıp daha az kişi olduğu için de avantaj olabilir.Özellikle stajda gruplar daha az kalabalık olur vs.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.