Şimdi Ara

CES'de tanıtılacak Zen 2 Tabanlı Ryzen 3000 Serisi Tamamıyla Sızdı!(CES Canlı Yayın Linki Eklendi!) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
12
Favori
30.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zen 3-4-5 bile çıksa intelin eline su dökemeeeeeeez hayal aleminde gezmeyin
  • Öyle anlaşılıyor ki bazı kimseler Tsmc 7nm neye tekabül ediyor anlamıyor, forum adına üzücü bir durum.

    Halihazırda üretilen bir çip için kendi sayfalarında bildirdikleri yanlış olma lüksü yok.

    "Compared to its 10nm FinFET process, TSMC’s 7nm FinFET features 1.6X logic density, ~20% speed improvement, and ~40% power reduction."

    Bu bir de kendi üretimleri olan 10nm üzerine getirileri. İlginç bir çekememezlik durumu var, çok kişisel algılanıyor. Çok enteresan bir durum, ne yazık ki insanı bir durum, çünkü dünyanın birçok yerinde görülüyor.
    Ama sanki ülkemizde daha çoklar veya bilenler, anlayanlar pek yazmıyorlar, meydan da boş kalınca çokmuş gibi görünüyorlar.

    O yüzden teknik düzeyde veya eknonomik düzeyde ne yazsak boş. Bir ay içinde belli olur. Arkaya yaslanıp cümbürtüyü izlemek lazım keyifle.




  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Jim zaten sızıntı paylaşmıyordu uzun bir süre, sadece teknolojileri ve pazar/ekonomik yorumlar yapıyordu. Köşe yazarı tadındaydı, çok kapsamlı öngörüler ortaya atmaya çalıştı.

    Çok da yanıldı diyebilirim, AMD masterplan ile çok övdü, sonra tersine dönüp çok karamsarlığa girdi ve şimdi değişik parametrelerle tekrar eski master plan'ına geri dönüş yaptı.

    Tekrar edeyim, yakın zamanda sızıntılar vermeye başladı ve Scotumuzun çok takdir ettiğim bir araştırma disiplini var, tamam öngörülerinde feci batırdığı oluyor ama kendisine ulaşan sızıntının birçok açıdan değerlendirdiğine eminim.

    Ve dediğim gibi daha yeni bilgiler sızdırmaya başladı ve rtx olayını ilk bildirmesi müthiş bir kredilebilite yarattı.
  • İşin sonucu hala X370 ana kartlar calıstıracak mı calıstırmayacak mı? Asus crosshair hero x370 i iyiki almısım diyebilecekmiyim zamanında.
  • Armant81 A kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 15:31:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşallah 1700 den 3000 lere geçmek muhteşem olacak.
  • Armant81 A kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 15:31:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 fazli nikos mosfetli dandik anakarta hangisini takabiliyoruz onu söyleyin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok abi 3700x i ben cakarım hiç acımam.
  • Çok büyük bir aksilik olmazsa Ryzen 9 bile takılır buna 8+4pin ve sağlam vrm yapısı var.

    CES'de tanıtılacak Zen 2 Tabanlı Ryzen 3000 Serisi Tamamıyla Sızdı!(CES Canlı Yayın Linki Eklendi!)
  • 1. Gen ryzenlar çıktığında amd piyasadaki i7 6900k ve 6800k işlemcilerin piyasasını fena öldürmüştü. Zaten şuanda da orta seviye kullanıcı r5 1600 ile rx 580 alıyor ucuza intel nvidia ikilisinden daha fazla performans alıyor. Yani oyun tarafında da amd pazarı ele geçirdi. Geriye kaldı üst seviye gaming işlemcilerdeki rekabete. Bu sefer intelin çekirdek arttırıp ht kapattığı i7 ve onun htli kardeşi i9u tahttan indirecek gibi. Bu haberlerden önce intel haberinde ne çıkmıştı bir hatırlayın. intel yakın zamanda çıkaracağı 10çekirdekli işlemci üzerinde çalışıyor deniliyordu. Boşuna değil. 10. Gen inteller i5te 6c/12, i7ler 8c/16t, i9 ise 10c/20t olarak çıkarsa hiç şaşırmam. Kısaca pazar iyi kızışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    e işte bu benim anakart ne oc yapıom nede duzenli kullanıom ole duruyo ama biliyodum bi gun bi poka yarıcanı :P ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39

    Zamanında senin AMD fanı diye çemkirdiğin insanlarla olan tartışmanı hatırlıyorumda, Allah'tan senin gibi boş bi trollü adam yerine koyup tavsiyelerini dinlememişiz




  • itopyadan aldım full amd sistem alırken çok terettüt ettim ve sonuç çok iyi elder scrolls skyrim yeniden başlıcam ful ayarlarda hd pack ile
  • Bana da abartı geldi. Bu haber piyasaya çıkmadan önce forumda en fanatik Amd üyesine sorsan hem ucuz, hem daha fazla çekirdek hem de 5.ghz'e dayanacak demez. 6/12 R5 3600 4.8ghz çalışsın o bile iyidir. Bu haberdeki detaylar gerçek olsa bile Amd'nin ne varsa ortaya dökeceğini sanmıyorum. İntel'in bir tık üstünde sunum yapar. İntel cevap verdiğinde Amd bir tık daha üstüne koyup yine öne geçer. 1080p'de i7 8700k/9700k'den daha iyi işlemci çıkarsın harika olur. Daha ucuza da satar.

    Not: İntel'i hiç sevmem. Şu videoyu da çok paylaşmışımdır. https://www.youtube.com/watch?v=QM-C5ZGcoPY&t=596s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 6 Aralık 2018; 2:10:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Timeguard

    Çok büyük bir aksilik olmazsa Ryzen 9 bile takılır buna 8+4pin ve sağlam vrm yapısı var.

    1.25v , 3200 mhz cl16 ram , 4.0 ghz ryzen 2700 ve noctua u12s ile mükemmel bir overclock deneyimi




  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    ATi, küçük çekirdek stratejisini uygulayarak - Mesut Çevik'in de tanıttığı ilk 1GHz ekran kartı hızaşırtma denemesini sergilediği HD4770 gibi - üst seviye çözümlerle başarılı rekabet girişimlerinde bulunmuştu.
    Şimdi, aynı tablonun AMD bünyesinde gösterilme vakti geldi: artık HD4770, HD 4870 veya GTX 280 yok. Şimdi devir, bu AMD-ATi birleşmesinden elde edilen bilgi birikimini telakki etmeye geldi. AMD, bu örnek zarlardan milyonlarca adet üretip küçük olmalarından yüksek üretim hızı, tümleşik olmalarından da tasarım kolaylığı elde ederek çok daha büyük hedeflerin sahasına maliyet avantajı ile giriyor olacak. Rakiplerden Intel, resmen Ryzen'in çıkışıyla gözler önünde çürüyen 6950X Broadwell-E Serisi nedeniyle çoktan dili yandı, bekliyor. 7980X fantastik bir çözüm olmaktan uzak.
    Nvidia da fazla özelleşmiş pazar payı ile sarsıntılar yaşıyor. Ürettiği fazlaca kartın 2. ele düşmemesi için tüm RMA iadesi kartları gerisin geri geridönüşüme gönderdiği söyleniyor.
    AMD'nin bu kez avantajı 7nm ile sınırlı kalmayacak, ilk çıkacak Ryzen 3 12nm FD-SOI olacak. Bu demektir ki, aynı Ryzen 2 fiyat etiketiyle Ryzen 4 turbo özelliği olacak;
    FD-SOI'nin yenilikçi özelliklerinden birisi bu bahsettiğim sırt düzlemi voltajı: transistörlerin her bir kapısının sırt voltajı düşürülerek akım kolaylaştırılabiliyor - böylece hızaşırtma engeli kalkabiliyor - sırt voltajı yükseltilerekse akım durdurulabiliyor - büyük zarların karanlık silikon kayıp-kaçak sıkıntısı yok olarak sadece aktif alanlara güç verilebiliyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • AdoredTV'nin geçmiş sızıntıları gerçek çıkmış olsa da yine dikkatli olmak lazım.

    AdortedTV bu sızıntıyı paylaşan kayanağın YENİ olduğunu söyledi ama kendi analizlerine göre bu sızıntının, yeni bir kaynaktan gelmiş olsa da, gerçek olduğunu düşünüyor.

    330 dolara 12C/24T 4.2GHz base 5.0GHz'lik boost işlemci ortalığı yıkıp süpürür Intel'e kimse acımaz en büyük Intel fanboylar sistemini çöpe atıp sıfırdan sistem kurar... öyle bir devrim getirecek bir işlemci. 2500K'dan daha devrimsel bir ürün olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IG -- 6 Aralık 2018; 3:14:24 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.