Şimdi Ara

Cevap: Hicbir bilgiye sahip degilim protein tozu vs hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
5.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fünfzehn


    quote:

    Orijinalden alıntı: egos_108

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fünfzehn


    quote:

    Orijinalden alıntı: car_26

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fünfzehn


    quote:

    Orijinalden alıntı: car_26

    bildiğin protein sütte tavukta yumurtada ette olan

    Hocam her gun bu yemekleri hazirlayip ugrasmaktansa direk protein tozu alsam zararli mi olur yani neden protein tozunu onermiyorsunuz

    toz doğal beslenmenin %20sini anca karşılar. uğraşmayacaksan bu sporu yapmanın da manası yok, doğal beslenme bb nin temeli ve %70idir. %30u ise antrenman ve uyku

    Peki hocam bir sey sorucam bu aminoasit takviyesi ne ise yariyoe bir de kreatin

    aminoasit proteinin yapıtasıdır. Kısacası sindirime gerek olamdan kaslara nüfuz edebilir cok hızlı bir enerji kaynagı ve hızlı toparlanma icin kullanılır. Genelde bolca karb alabildigin vücudun enerji bakımından sıkıntı cekmedigi bulk donemde kullanılmaz. Tam tersi definasyon veya kilo vermeye calıstıgın vücudun enerji ac oldugu donemde kullanılması gerekir antremanın hemen sonrası kaslar tamamen enerjisiz kalır buna ragmen karb a dikkat ettigin icin kaslar enerjisiz kalmaya devam edicektir iste bu donemde amino almak kaslara cok hızlı bir sekilde enerji olarak yansır aynı zamanda kaslar kendi toparlamaya baslar. Herseye ragmen bulk donemde alınması kesinlkle kesinlkle anlamsızdır.
    Kreatine gelirsek. Vucutta 1 incil enerji kaynagı ATP dir. ATP bir insana yaklasık 1-5 dk arası patlayıcı ve yuksek güc saglar ve cok hızlı bir sekilde biter. Kreatini, kreatin fosfat halinde vücuda alırız burdaki fosfat molekulu koparak ADP nin yapısına katılır ve ATP sentezlenir vücudun 1 incil enerji kaynagı geri kazanılır. Yanlız burda komik bir nokta vardırki insanlar kreatini cok sever över durur fakat dedigim gibi ATP 5 dkikada biter sonra oksijenli solunum baslar bu yuzden bizim dısardan aldıgımz kreatin max 5 dk yi 10 dakika yapıcaktır. Kısacası 2. harekete basladıgımz an ATP ve kreatinin etkileri zaten gecer, burdan cıkarılıcak sonuc kreatin de dusunuldugunden cok cok daha az etki veren bir supplementtir. Aynı zamanda da buyuk bir atık olan kreatin bobrekleri fazla zorluyarak vucuttan atılır bu yuzden kullanıldıgı donem boyunca bol su icmeyi ihmal etmemek gerekir.
    Cok ayrıntılı bir sekilde anlattım umarım yardımcı olmustur. Supplementlerin toplamda etkisi yuzde 10 u gecmez mucize olarak gormeyin.

    Biyoloji bilgilerim sagolsun anladim hocam dediklerinizi tesekkurler :) sizce evde spor aletleriyle calistiktan sonra protein tozu takviyesi alsam ne kadar faydali olur . Cunku anladigim kadariyla kreatin ve aminoasitin aman aman bir faydasi yok . Tek istegim hocam 20 kilo kas almak 55 kiloyum cok zayifim bunu da kas seklinde almak istiyorum .


    Simdi küçükten seni düzelterek başlıyım
    İlk olay soledigim gibi supplementler kesinlkle mucize degiller yuzde 10 dan fazla etkileri yok kesinlkle gozle gorulur bir etkileri yok. Protein tozu da diger solediklerim gibi aman aman hatta hic bir etkisi yok. Eger yemek düzenini oturtamazsan protein tozunun sana bi katkısı olmaz aynı zamanda bu iste 1 seneyi gecmeyen bir insanın o kadar proteine zaten ihtiyacı olmaz kısacası kesinlkle ve kesinlkle gereksiz ama dersenki ben paramı gereksiz seylere vermeyi cok seviyorum git al ne yarar ne zarar goruceksin.

    İkinci olay dogal olarak kimse 20 kg kas kazanamaz toplamda 20 kg alabilirsin(yag+kas) ama garati veriyorumki o 20 kg nun yarısı yag olucaktır. Vucut gelistirmeyi dogal yapan bir insan 2,5-3 sene civarında dogal sınırlarına nerdeyse ulasır ve bu sınır normal halinden 10 +/- 4 kg dur kısacası dunyanın en iyi genetigiyle bile baslangıc halinden 14 kg fazla kas kazanabilirsin fazlasını istiyosan anaboliklere yonelmelisin yanlız buda genetik sınırına ulasmadan olmaz. Kısacası 55 kilosun 3 sene icinde max 70 kg yu gorebilirsin (tabiki yasın 18 ise yani gelisimin tamamlanmıssa), yanlız 55 kg olan bir insanın herseyi dogru yapsa bile 70 i gormesi zor olucaktır biz 65 diyelim çok uçmayalım. birde sen gercekten yag hic sıkıntı degil alırım diyosan 20 kg almak zor degil her gun yatmadan once yarım kg makarna ye gun icinde 10 ogun yemek ye 20 kg alırsın rahat rahat.


    NOT: Yazmayı unutmusum 1.75 boya 55 kg olan biri haso ektomorf dur. Ektomorf insanlar kilo alma kas kazanma imkanları genetik olarak sınırlı insanlardır herseyi dogru yapsan canını dişine taksan bile maalesef hiç bir zaman tam istedigin olmicak. Yanlız bunu duyup asla bırakma, kendindeki inanılmaz degisimi gordukce motive olucaksın tek sıkıntı normal insanlardan daha fazla ugrasman gerekicek bunu icin.







  • bir konuya yazdıgım cevap yeni bir konu olarak açıldı forumda bir sıkıntı var sanırım adminler silebilirse sevinirm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.