Şimdi Ara

Cevap: Honeywell Akıllı Termostat İnceleme, Merak Edilenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Nihayet konuyla ilgili biraz daha fazla ve farklı detayları okudum yorumlarınızdan, ancak tam olarak benim aklımdaki sorulara yanıt alamadım.

    Honeywell Y87RF2008 veya Y87RFC2032 alacağım, ancak tabi kullandığım kombi (Buderus Logama U052-24k) modülasyon (opentherm) destekliyorsa, ilk seçeneği almayı düşünüyorum. Zaten ON/OFF'tan ziyade sürekli ve bununla birlikte daha hassas yanma bana hem konfor hem de kombi ömrü açısından daha mantıklı geliyor. Kombi yenileyeceğim zaman ise yine OT uyumlu bir cihaz alırım diye düşünüyorum.

    Bugün neredeyse bütün günüm araştırmakla geçti, farklı Buderus servislerini aradım ve Honeywell'i de aradım. Buderus servisleri kafa karıştırıcı. İki tanesi modülasyon olur diyor ama Opentherm'i hiç duymamış gibi davranıyor. Genel teknik servis hotline'ı arayınca ise bana tavsiye ettiği kendi termostatları RC10, RC25, RC35. Ben bunları kullanmak istemiyorum ancak bu termostatlar da modülasyon özelliğine sahip. Şimdi soru şu: Buderus haberleşme standardında Opentherm kullanıyor mu, yoksa buna benzer kendi standardı mı var. Eğer kullanıyorsa Honeywell'i alıp takacağım, kullanmıyorsa (maalesef) ON/OFF almam gerekecek sanırım.
    Honeywell'i de aradım. ON/OFF için uygun diyor (zaten sayfalarında da yazıyor bu), ancak OT versiyon için kombi sorgulama opsiyonu yok. Neden yok onu da anlamış değilim. Hattaki arkadaş da bana yardım edemedi. Soruyu ileteceğini ve bana döneceklerini söyledi ama kampanya Pztesi bitiyor. Bunlara güvenip beklemek istemiyorum, ayrıca şu anda kombi sadece suyu regüle ediyor. Manuel oda termostatım bozuldu.

    Bilgisi olup yardımcı olabilen varsa çok sevinirim.







  • EngineNo1 E kullanıcısına yanıt
    Sizin kombinin özellik sayfasındaki bilgiyi aşağıya kopyalıyorum:

    - RC20 ve RC35 Oda kumandası kullanıldığında UBA beyin sayesinde Buderus EMS sistemleri ile uyumlu çalışabilir. Böylece WM10 Modülü ile denge kabı, MM10 Modülü ile ilave üç yollu vana kullanabilme imkanı sunar. Easy-Switch Modülü ile telefon ile kumanda edilebilir. FA dış hava duyar elemanı ile dış hava sıcaklığına göre çalışabilir.

    Yani sizin kombi haberleşme için opentherm değil EMS protokolünü kullanıyor. Honeywell'in modülasyonlu termostatını kullanamazsınız. On/off için de diğer alternatifleri de iyice araştırmadan Honeywell almayın. NOT: Honeywell modülasyonlu termostat kullanıcısıyım.
  • Merhaba,

    Bilgi için teşekkürler. Yani Buderus kendi iletişim standardını (EMS) kullanıyor. Acaba bu gerçekten farklı bir şey mi bilemiyorum. Kitapçığını buldum bu arada kombinin ve orada ems'yi bende buldum ancak OT ile ilgili hiç bilgi yok. Şöyle de bir not var "Sürekli, kademesiz güç modülasyonu". Yani aslında cihaz bunu yapabiliyor.
    Siz peki honeywell'den memnun kalmadınız mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ems protokolü sanırım sadece buderus'a özgü değil. Özellikle Hollanda kökenli sitelerde, farklı marka ısıtıcılar için şu çeviriciden bolca sözedilmiş:
    http://www.thermostaatshop.com/a-38972870/nefit-thermostaat-en-toebehoren/nefit-ems-opentherm-converter-7746901847-art-nr-28510073/

    Honeywell'i alalı daha 1 hafta olmadı, bu nedenle net bir fikir beyen etmem güç. Ancak, kendisiyle tanışma sürecimiz biraz sıkıntılı geçiyor diyebilirim. Hallolmayacak şeyler değiller, sonrasında işletme ile ilgili sıkıntılar çıkmazsa, genelde güzel cihaz. Ama madem on/off almak zorundasınız, Netatmo'yu da inceleyin. Honeywell'e göre raporlama üstünlüğü olduğunu biliyorum, iyice araştırıp ona göre karar verin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Daha öncede yazmıştım. Aynı kombi mevcut. Ortada servisler dahil net bilgi olmadan böyle karmaşık işlere girişmemin beni sonunda mutsuz etme olasılığım çok yüksek olduğu kanaatine vararak modulasyonludan vazgeçmiş biri olarak on/off aldım ve mükemmel işlemekte. Honeywelle de konuştum detaylı rapor işini. Zaten Honeywell tüm dünyada birinci. Termostatın icadı. Bence fazla kurcalamadan On/off alın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 günde 13 m3 tasarruf etmişim. Daha iyi ısınmışım. Ev her zaman sıcak olmuş. Benim için amacına ulaşmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende buderus gb 062 alıyorum. Aynı sizin düştüğünüz ikileme düştüm ve günlerdir gerek gb062 konusuna gerek honeywell ile ilgili konulara gerekte kişiye özel olarak mesaj atıp duruyorum. İki markanında müşteri hizmetlerini arayıp duruyorum. Artık abartmamam gerektiğini düşünerek konuyu sonlandırdım.
    1. Ems protokolü nedeniyle honeywell modülasyonlu ürünlerini kullanamama durumu kesinlik kazandı. Ha sorun sadece opentherm ve ems mevzusumu bilmiyorum. Yani honeywell gibigüzel cihazlardan ems destekli bulabilirsek rahatlıkla çalışırmı bilmiyorum ama honeywell modülasyonlu elendi (2008 kodlu)
    2. Buderus gb 062 dahil tüm kombiler on/off çalışan tüm termostatlarla uyumlu. Bu doğrultuda 2032 kodlu modele yöneldim. Ancak buderusun rc 150 modeli diğer alternatif.
    3. İki markanında müşteri hizmetleri, sitedeki bilenlere gönderdiğim mesajlar, internet araştırmaları dahil bu kombi ile rc 150 gibi modülasyonlu bir termostatı kullanmakla honeywell 2032 kodlu termostatı kullanmak arasındaki teknik veri farkını karşılaştırma şansım olan bir veriye ulaşamadım. Örneğin aynı koşullarda aynı kombi ile çalışan iki sistemin birinde bir termostat diğerinde diğer termostat takılı olsun. Aynı oda sıcaklığına ayarlı olsun. Bir kombi 24 saatte ne yakarken diğer kombi ne yakıyor gibi. Genelde forumda bilenler modülasyonlu olanın tabiki daha tasarruflu olacağı ancak çokta kaydadeğer bir fark yaratmayacağı yönünde fikir beyan etmişler.
    4. Dolayısıyla kombimle tam uyumlu modülasyonlu ama kablolu ve uzaktan erişim gibi özellikleri olmayan buderus rc 150 ile honeywell 2032 koduyla biten modülasyonsuz aç kapa çalışan ama kablosuz, akıllı, öğrenme fonksiyonlu ve uzaktan erişim imkanı olan termostat arasında kaldım. Ama nette devamlı kampanyalar oluyor. Onları takip ediyorum. Mesela gçen yoneywelli 340 alacakken dakka ile kaçırdım. Şuan hangisini iyi bir indirimle denk getirirsem alma aşamasındayım.
    5. Size denk gelmem şu açıdan çok iyi oldu. Oerformans ve tüketimle ilgili biraz daha bilgi paylaşabilirseniz sevinirim. 5 günde 13 m3 tasarrufunuzdan bahsetmişsiniz. Bu hangi şartlarda oldu. Günde ne kadar süre kaçta yanıyor. Ev nerde. Yalıtımlımı. Tasarrufunuz hiçbir termostat takılı olmayan haline göremi. Mesela 5 günde 13 olan modülasyonlu termostat olsaydı 20 mi olurdu yoksa sadece 14-15 gibi olmasını mı sağlardı?
    Yani termostat varken ve yokkeni karşılaştırabiliyoruz ama on/off varken birde modülasyonlu varken karşılaştırma yapamıyoruz. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakiyilmaz -- 20 Aralık 2015; 12:35:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bakiyilmaz B kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz karşılaştırmayı sağlıklı şekilde yapabilmek için, diğer tüm değişkenlerin aynı olması gerektiği için, farklı kullanıcı yorumlarından net bir sonuç çıkarmanız mümkün değil. Benim tavsiyem, kampanyaları takip ederek, bulunabilecek en düşük fiyattan her iki termostatı da satın alın. Her iki termostatı 1 ay civarı kullanıp, konfor ve ekonomi yönünden karşılaştırın. Kaybeden termostatı da ikinci el olarak satın. 2. el satıştan edeceğiniz küçük zarar, uzun vadede edeceğiniz tasarrufun yanında devede kulak kalacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Honeywell Y87RF2008 modelini almak istiyorum ve bugün kampanyada son gün..

    Ancak şunu öğrenmeliyim; Vaillant ecotec pro 236 (17.000 kcal) kombi ile uyumlu mu acaba?
  • Yaptığım tasarruf evde olmadığım sürede evi 18 derecede tutabilmem neticesinde oldu diyebilirim.
    Öncesinde 40 dereceye alır(daha düşük kazan sıcaklık derecesi yok) 24 saat yakardım.
    Ancak şimdi sabah 7:30 dan akşam 17:00ye kadar 18 derecede. Normalde bu 10 saatlik sürede yaklaşık 6 m3 harcarken. Şimdi bu 2 m3e düştü.
    Gece yataktayken de benzer bir durumla 8 saatte ettiğim 2-3 m3 tasarruflarla.
    Eskisine göre 15 derece fazla bir kazan derecesine ayarladığımdan ve ani ısınma kaynaklı extra yakıt sarfiyatını çıkarsak
    Aşşağı yukarı 3.5 - 4 m3 hatta 5 m3lük günlük bir tasarrufum var.

    Bina yalıtımsız ve Ankara'nın tepesinde Oran semtindeyiz.
    Ev Güney Batı cepheli. Salon güney yatak odası kuzey dikdörtgen 3+1 120m2 bir ev. En üst kat ama çatı yalıtımlı.
    Aşağı komşu yok sayabiliriz. Günde 2m3 anca yakıyor adam (şaka değil)

    Koridoru 55 derece kazan sıcaklığında 5 saatte 18dereceden 20ye ıkarmakta zorlanıyoruz.

    Sonuç: Kişiye özel bir tasarruf söz konusu.
    Biz evde değilken yaktığımız kombi ve kazan sıcaklığının 40dereceden aşağı inmemesinden kaynaklı yaptığımız gereksiz sarfiyatın önüne geçtiğimiz gibi.
    Konforlu bir hayatımız oldu.
    Saygılar.




  • Merhaba Arkadaşlar,

    2032 versiyonu sipariş etmiştim. Dün geldi, akşam bağladım çalıştırdım. 2008 olsaydı bağlantı biraz daha kolay olacaktı ama röle enerjisini çek vs derken biraz uzun sürdü. Ücretsiz montaj için aramadım bile, çünkü 1. benim istediğim titizlikte yapmayacaklardı, 2. zaten bizim burada (Düzce) Honeywell servis yok, uzun sürecekti.
    Neyse haftalık programımı da kurdum. Şu anda çalışıyor, duruyor, kafasına göre ayar yapıyor, ama sıcaklığı bulunduğu odada sabit tutabiliyor, bu güzel. Diğer odalarda tabi durum biraz farklı. Üst katta 2 oda var, onlar çok fazla ısınıyor, sanırım TRV alacağım. Alt katta ise tüm oda kapıları açık ve tüm petekleri açık şekilde tutuyorum sirkülasyon olsun ve homojen dağılım olsun diye (her odaya TRV takmak istemiyorum). Tabi ne kadar homojen olur göreceğiz, çünkü merdivenden yukarıya ısı transferi oluyor, eğer üst-alt kat arasında ciddi ısı farkı varsa.
    Merak ettiğim şey, bu cihaz ortam ataletini ne kadar süre sonra tam anlamıyla "tanımış" oluyor. Öğrenme süreci ne kadar sürüyor?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coyote

    Sizin kombinin özellik sayfasındaki bilgiyi aşağıya kopyalıyorum:

    - RC20 ve RC35 Oda kumandası kullanıldığında UBA beyin sayesinde Buderus EMS sistemleri ile uyumlu çalışabilir. Böylece WM10 Modülü ile denge kabı, MM10 Modülü ile ilave üç yollu vana kullanabilme imkanı sunar. Easy-Switch Modülü ile telefon ile kumanda edilebilir. FA dış hava duyar elemanı ile dış hava sıcaklığına göre çalışabilir.

    Yani sizin kombi haberleşme için opentherm değil EMS protokolünü kullanıyor. Honeywell'in modülasyonlu termostatını kullanamazsınız. On/off için de diğer alternatifleri de iyice araştırmadan Honeywell almayın. NOT: Honeywell modülasyonlu termostat kullanıcısıyım.

    Buradaki mesajınızda EMS sisteminden bahsetmişsiniz tabi ne olduğunu bilmiyorum :) ve ayrıca BUS sistemindende bahsediliyor.Ben doğalgazı bağlatırken 6 adet petekden 5 tanesine termostatlı vana taktırmıştım.Benim Buderus U 072-24k Hermetik Kombi açıklamasında modülasyonlu diye açıklama var.Kombiyi havaların iyi olduğu zamanlar 40 C de soğuk olduğu zaman 45 veya 50 C de çalıştırırdık.Mantolama yaptırmadan önce ortalama günlük 9 M3 ü geçiyordu Termostatlı vana haricinde RC 150 oda termostatını az ısınan odaya bağlatdığımda müstakil ahşap evin yalıtımı yoktu geçen ay 284 M3 yani günlük ortalama 9.5 M3 gibi yakmıştı.Bu ay havanın iyi gitdiği günlerde duvarları dıştan mantolama çatı arasınada 10 cm kalınlığında folyolu izocam serdikten sonra günlük ortalama tüketim 7.2 M3 civarı yani 9 günde 64 M3 yaktı. Oda termostatını devre dışı bırakıp termostatsız yakıtını ölçmedim oda termsotatlımı termsotatsızmı az yakıyor onu denemedim.RC 150 termsotatını servis 2X075 kablo ile bağlatısını yaptı tarih ve saat ayarını dereceyide 21 c ye ayarladı gitdikten sonra ben haftalık olarak proğramladım geceleri 18.5 C gündüzleri 21 C ayarlı çalışıyor.Şuanda benim kombideki modülasyon özelliği çalışıyormu yoksa modülasyon yapması için oda termostatı üzerinden ayarlar yapılması gerekli bilmiyorum.Ayrıca oda termostatının yetkili servis menüsünede girebiliyorum orada çok değişik ayarlar var örnek ID ayarı 1 de ayarlı ve ID en son 4 olabiliyor fakat ben 1 deki ayarı değişmedim daha farklı ayarlarda var bilmediğim için değişiklik yapmadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi op_dede -- 3 Ocak 2016; 17:16:16 >




  • op_dede O kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız kombi ve oda termostatı ile ilgili bilgim yok. Ancak rc150 diye aratınca, termostatınızın modülasyonlu olduğunu gördüm. Bu durumda, modülasyon için ayrıca bir ayar yapmanız gerek yoktur.
  • Mrb;
    Çatı katını ikiye bölerek iki ayrı daire yaptık ancak alt kattaki kombi ile ısınma sağlıyoruz buderus gb62
    Üst katta aliem yaşıyor biz olmasak bile kombiye erişimleri olsun diye üst kata buderus rc150 oda termostatını taktım alt katta mutfak ve banyo hariç 4 odada danfoss ra200 taktım
    Ancak istediğimiz gibi olmadı üst kat çabuk ısınınca termostat kombiyi kıstı alt katta biz ısınamadık
    Dereceyi yüksektince de üst kat çok aşırı ısındı

    Şimdi yapmak istediğim alt katta sürekli kullandığımız odaya modülasyonlu akıllı mobil den kontrol edebileceğim smart uygulamalı oda termostatı takıp üst katada, alttan sökeceğim trv yi takmak rc150 yi elimden çıkarıp honeywell 2008 lere bakıyorum ama yazdıklarınızı okuyunca on&off ile modülasyon karmaşası kafamı karıştırdı gb62 yi opentherm diye biliyorum ama

    @coyote
    @bakiyılmaz
    @EngineNo1
    @tenten77
    tavsiyeleriniz ve tecrübeleriniz ile yardımcı olursanız çok seviniriz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitalkanoglu -- 20 Kasım 2020; 10:56:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar. 2090 ile biten modeli aldım. 2032 ile bitenle aynı galiba. Termostat ekranında anlık ısı değer aralığı 0.5 C sanırım. 0.5 ve katları olarak görünüyor. 0.1 olarak ayarlayamaz mıyız anlık oda ısıyı. Ayar kademesi 0.5 C ona yapacak bir şey yok gerek de yok. Ama anlık değeri de 0.5 C kademeli olarak gösteriyor. 0.1 C ye ayarlamak mümkün değil mi acaba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpozturk2002 -- 10 Şubat 2021; 23:48:3 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.