Şimdi Ara

Cevap: Mekanik Klavye Konusu (GÜNCEL: Mekanik Klavye Rehberi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar selamlar, ben de 2-3 aydır mekanik klavye alma sevdasıyla araştırdıkça araştırdım. hangileri iyidir, hangi switchler bana uygun, sağlamlık vs. ne yazıkki beğendiğim klavyelerin çoğu Türkiyede yok. Gigabyte aivia osmium çok istemiştim ama 2 yerde buldum online onların da stoklarında yokmuş, sonra araştırırken steelseries mekanik klavyelerdeki gibi sorunları olduğunu öğrendim (şans işi tabii bu, kullanıma da bağlı.) makro tuşu kullanmıyorum açıkçası, action rpg ve moba da kısayolları (direct cast, mouseover cast vs) mouseun tuşlarıyla kullanıyorum zaten. benim için en önemli şeyler rahat bir bileklik desteği, sağlam keycapler(abs) ve klavyenin sağlamlığı, tabi ps/2 girişi de bonusu. araştırırken Asus'un echelonuna (Aslında cm storm trigger-z ve corsair vengeance k70 e bayıldım ama tr fiyatları çok uçuk yurt dışına göre ve getirten de daha da uçuruyor.) denk geldim. Hoşuma gitti açıkçası. ama diğer popüler klavyeler gibi geniş kapsamlı incelemeleri (özellikle de popüler teknoloji yayıncıları vs) fazla yok. Şimdi bir-iki sorum var:

    bu klavyeyi kullanan yada kullanmış olan birisi varsa almak yada almamak yönünde bir tavsiye verebilir mi?
    belirttiğim, istediğim özelliklerde tavsiye edebileceğiniz başka bir klavye var mı?


    bu arada belirtmek isterim g-710+ ı keycaplerinden hayli fazla yakınan olduğu için eledim, aslında istiyordum mouse'um mousepadim logitech, hatta şu an kullandığım klavye de. razer'i de eledim zira bileklik destekli bir modelleri yok ve yabancı forumlarda vs bir hayli gezindikten sonra şiddetle cherry mx istediğime kadar verdim. (razer'in de cherry mx'li modelleri var ama bildiğim kadarıyla blue, denemesem de videolarda gördüğüm kadarıyla benim oyun stilime pek de uygun değil zira d3 oynuyorum ve şiddetli spam yapmak zorundayım.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzKav -- 10 Şubat 2015; 11:42:20 >







  • Bu aralar çok klavye araştırdım ve gigabyte ın klavyesi ah tam benim klavyem dedim ve sizin gibi piyasada bulamadım. Ona benzer nerdeyse hiç yok. Olanlarda fiyat açısından klavyeye o kadar verilmez dedirten cinsten. Zaten mekaniklerdeki 50milyon basıma klavye boardı yetişemiyor bozuluyor. Bundan şifreleri hızlı girebilceğim 3-5 macrolu - geceleri rahat yazabilmek için ledli - hem ses hemde spam açsından red yada Black tuşlu - Enter tuşu büyük Türkçe karakterli klavye aradım. Nerdeyse uygun fiyatlı hiç yok. :D Ama size önere bilceğim 1-2 farklı genel olarak daha ucuz markalar var. 1-) Roccat. 2-) Ozone ( yada buna yakın ) Bu iki firmadan roccat yazılımı logitecgin biraz daha karmaşık hali ama aynı şeyleri yapabilirsiniz. Caps lock tuşu + wasd çevresi macrosu var. Diablo gibi bir oyunda caps + 1-2-3-4-5 i spam ( 1ms de bir basma ) yaparsanız elinizi çekmeden çok rahat oynayabilirsiniz. Bu durum için anti ghosting özellikli olmasıda iyi olur. Ama bunu sağlayan roccat isku bile 200 liralarda. ( mobilden yazdım biraz karışık oldu kusura bakmayın )

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.