Şimdi Ara

Cevap: Metro Turizm Nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konu hortlatmak gibi olacak ama yıl 2014 ve hala otobüs firmaları hakkında bilgi bulmak isteyenlere yardımcı olması açısından Kamil Koç ve Metro Turizm arasında ufak bir kıyaslama yapayım.

    18 Haziran 2014 günü daha önce bir-iki defa kullandığım, kamil koç'un web sitesinden 20 Haziran ve 22 Haziran tarihli İzmir-Konya seyahatim için özellikle Mercedes Travego aracın bulunduğu seferi seçerek, 36 numaralı sağ cam kenarındaki koltuk için gidiş-dönüş (her iki sefer için aynı koltuğu seçtim) 2 bilet aldım. İzmir'den Konya'ya hareket ederken, suratsız host haricinde bir sıkıntı yoktu.

    Ancak Konya'dan İzmir'e dönerken 23:00'da kalkması gereken aracın perona 23:15'te girmesi ve Mercedes Travego marka aracın fazla yolcu almak için eski püskü Neoplan marka (mercedes 45 neoplan 54 kişiliktir.) bir hurda ile değiştirilmiş olması ile ilk şoku yaşadım. Araca bagajlar yüklenirken firma yetkililerine aracın neden değiştiğini sorduğumda yeterli bir cevap veremediler. Araç değiştiği için sağ cam kenarındaki koltuğumun yerinin değiştiğini daha önce tecrübe ettiğim için, otobüsün dolmasını boşta kalan yerlerden birine oturabileceğimi düşünerek araca bindim. Sağ cam kenarı koltuğum sol koridora düştüğü için o koltukta seyahat etmem mümkün değildi. Araç dolduğunda sağ tarafta boş yer kalmadığını görüp hosta durumu izah ettim, ancak bişey yapamayacağını söyledi. Bende araçtan inerek aşağıda bulunan araç şoförüne durumu anlatıp biletimi iptal ettireceğimi ve bagajımın bana teslim edilmesini söyledim. Şoför araca girerek (Afyon'da inecek) yolculardan bir tanesinden yerini bana vermeye ikna etti.

    Araca binmeden, Afyon'da bulunduğum koltuğa başka yolcu geleceğini ancak ne olursa olsun beni mağdur etmeyip gerekirse kendisinin yanında seyahat edeceğimi söyleyip beni ikna etti. Otobüs peronada geç girişi sebebi ile yaklaşık 30dk. geç hareket etti. Afyon'a geldiğimizde bana yerini veren yolcu indi. Ancak bulunduğum koltuk için Afyon'dan binen kimse olmayınca İzmir'e kadar o şekilde gideceğimi düşünerek rahatladım.

    Afyon'dan tekrar yola çıkan araç Uşak otogara girince bulunduğum koltuğa sahip yolcular araca bindi. Uşak Kamil Koç personeli koltuğun kendi müşterisine ait olduğunu, benim 36 no'lu sol koridordaki yerime geçmemi istedi. Bende hosta durumu daha önce anlattığımı söyledim. Ancak yapacak bişeyleri olmadığını söyleyip sol koridordaki koltuğa geçmem için ısrar ettiler. Bende araçtan inerek şoförün bana dediklerini hatırlattım. Host, o şoförün uyuduğunu (Afyon'da şoför değişmiş) yerine diğer şoförün geçtiğini söyleyerek yapacak bir şeyleri olmadığını söyledi. Lanet ederek, sabahın 04:30 unda Uşak otogarda kamil koç'un aracından inip biletimi gözlerinin önünde yırttım. Müşteri hizmetlerini aradım, uyuklayan bir hanım çıktı telefona. Ben derdimi anlattıkça "eee" der gibi tavırlar sergileyip beni ilgili kişiye aktaracağını söyleyip telefonu suratıma kapattı Aynı numarayı tekrar aradığımda bu defa Tolga adından bir bey çıktı. Durumu anlattığımda kendisi de firmanın haber vermeden araç değiştirme hakkı olduğunu ve bu durumda birşey yapamayacağını söyledi. Ben müşteri hizmetleri ile konuşurken Kamil Koç'un aracı hareket ederek yoluna devam etti!

    Müşteri hizmetleri sorunu çözmekten yana olmadığı ve savunmaya geçtiği için sinirlerimi hoplatmaktan başka bir işe yaramayacağı için, (verdiğim parayı helal etmeyip) suratına telefonu kapatıp otogarda bulunan Metro firmasına girip 05:00'de Konya-İzmir seferi yapan Suit araçtan 20tl karşılı bilet alarak İzmir'e döndüm.

    Metro Turizm'e gelince, bugüne kadar haklarında genellikle çok kaza yapan bir firma olduklarını duymuştum. Ancak bindiğim araç (Temsa marka, Metro Suit olarak adlandırdıkları) gerekse host oldukça iyiydi. Araç adından da anlaşılacağı gibi 2+1 koltuk düzenine sahip, sol kısımda tekli koltukların yer aldığı rahat hat bulunuyor. 2+1 koltuk düzeni sayesinde sağ kısımda yer alan ikili koltukların aralığı da oldukça geniş. Koltuk arkalarında yer alan büyük boy multi medya ekran sayesinde film, müzik, internet, içecek servisi gibi olanaklara erişiminiz oluyor. Şahsen ben aracı çok beğendim. Tekli koltukların her iki yanında yer alan kol dayanakları evdeki rahat koltuğumda oturuyormuş havası verdi :D koltuk aralarının oldukça geniş olması ve uyku için koltuk kafalıklarının sağ ve sol bölümlerinin yastık şeklinde kıvrımlandırılmış olması çok büyük rahatlık sunuyor.

    Aracın İzmir'e biraz geç varması ve İzmir otogarda servislerin çok geç hareket etmesi dışında Metro Turizm'den oldukça memnun kaldım. Bir daha ki seferimi yine Metro Turizm ile yapmayı düşünüyorum. Tam yolculuk sonrasında kendileri hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilirim. (Ohh bee içimi döktüm rahatladım )







  • Pamukkale de mercedes tourismo dene başka bişeye binmezsin bir daha.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.