Şimdi Ara

Cevap: Neden çoğu uygulama cihaz kimliği ve çağrı bilgileri iznini istiyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Aslında indirdiğiniz uygulamanın ne iş yaptığını ve istediği izinlere baktığınızda ne kadar gerekli olup olmadığını anlayabilirsiniz. Şöyle ki; Bir müzik dinleme uygulaması indirdiniz diyelim. Bu müzik dinleme uygulamasının çağrı bilgilerine erişmesi mantıklıdır. Çünkü çağrı geldiğinde müziğin durması, çağrı bittiğinde müziğin devam etmesini isteyebilirsiniz. Aynı şekilde müzik dinleme uygulaması internet erişim izni istediğini düşünürsek buda mantıklı. Çünkü uygulama dinlediğin müziğin bilgilerini, türünü, kapak fotoğrafını uzak db'den çekmek isteyebilir.

    Ama basit bir el feneri uygulaması'nın kişi listenize yada konumunuza erişmek istemesi mantıksızdır. Çünkü bakıldığında kameranın flaşını kullanmak için sadece kamera izni yeterlidir ve kullanacağın uygulamanın kişi listen ile uzaktan yakından alakası yok.

    Elbette burada biraz genelleme yaptım yani tüm hepsi için geçerli olmayabilir.

    + Eğer herhangi bir uygulamanın izinleri sizi rahatsız ediyor ve alakasız ise markette muadili olan ve daha mantıklı izinler isteyen başka bir uygulama bulabilirsiniz..
    + Örneğin cyanogenmod'da yüklü olarak gizlilik koruması adı altında sistemde yüklü olan uygulamaların izinlerini istediğiniz gibi düzenleyebileceğiniz bölüm var. (Yalnız dikkat etmeniz gerek. Google maps'ın gps iznini kapatırsanız uygulama bir işe yaramayacaktır.)

    Konu hakkında bilgilere ufak bir araştırma ile erişebilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckonetwork -- 26 Nisan 2015; 3:36:34 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.