Şimdi Ara

Cevap: Nokia Lumia 520 [4.0

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Sony Xperia mini hd'ye sahibim şuan. Android'deki kasılma ve yavaşlıktan bıktığım ve artık daha büyük bir ekrana ihtiyaç duyduğum için yeni bir akıllı telefon arayışı içindeyim. Bütçem max 600TL.

    Beklentim:

    - İnternette rahat rahat gezinmek,
    - Müzik dinlemek,
    - Sosyal paylaşım ağlarını rahatça kullanmak (face,twitter,whatsapp vs.)
    - Maillerimi kontrol etmek,
    - Takılma, donma, kasılma olmadan telefonun arayüzünde rahatça gezebilmek, mesajları okuyabilmek ve yazabilmek(face.)
    - Canım sıkıldığında tatmin edici 1-2 oyun oynayabilmek.

    Bu konuda Lumia 520 beni tatmin eder mi sizce?

    General Mobile Discovery de aklımı çelmiyor değil ama emin olamıyorum o cihazdan.



  • World kartın varsa hepsiburadadan 720 al 625 tlye geliyor,daha mantıklı 520 almaktan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler , çok haklısınız. Öyle yapayım. :)

    Not: Bu arada bu konunun buraya nasıl açıldığı hakkında bir bilgim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FikirLideri -- 7 Aralık 2013; 20:52:25 >
  • 8 yıldır hep akıllı telefon kullandım. Nokia 6630 ile hayatıma giren akıllı telefonlardan bir türlü vazgeçemedim. Kaç yıl önce Galaxy W ile Android'e geçiş yaptım kasılmalar falan bıkınca 4 çekirdeklidir dedim Discovery aldım ama bunda da kasılmalar vardı 1 ay kullandım kullanmadım 2 gün önce Lumia 520 aldım. 4 çekirdekli Discoveyden bile inan yağ gibi akıcı kullanışlı. IOS da çok iyi ama pahalı. Windows'un tek sorunu şu anda program kıtlığı ama yavaş yavaş halloluyor. Mesela mkv dosyalarını oynatacak program bulamadım. Bundan sonra Windows Phone'dan başka telefon kullanmam ve herkese de öneririm.
  • neronidas kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok aydınlatıcı konuştunuz. Lumia 720 veya 520 alacak gibiyim ancak discovery'nin düşük fiyata sunduğu yüksek özellikler de dikkat çekiyor. Lakin ben de androidden bunaldım biraz, ayrıca discovery'nin arayüzü hoşuma gitmedi ve ekranı bana çok büyük geldi.
  • GMD'nin Tasarımı ve kasa kalitesi de 720'ye göre konuşursak çok kötü. Donanımsal anlamda fark yok ama 720 batarya süresi, kasa kalitesi, ekran kalitesi, ekran boyutu ve kamera konusunda kesinlikle 625 TL için ideal bir telefon. 500-550 TL'den 520 satılıyorsa eğer ben 720 alın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insunwetrust -- 8 Aralık 2013; 12:36:39 >
  • insunwetrust kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler güzel yorumunuz için. L520 de 475TL. O halde önceliğimi 720'ye vereyim. Bugün elektronik marketlere gidip inceleyeceğim güzelce.
  • Kesinlikle lumialar seni tatmin eder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler . Bana da öyle geliyor
  • 720 kullanıyorum, telefon çok sağlam ve kaliteli. Ama androidden geçmiş biri olarak bu kapalı sistem bana göre değilmiş. Benim telefonda acayip kasıyordu xperia u vardı. Kasmasın yeter diyorudum ama olmuyormuş

    Senin yerinde olsam discovery alırdım. Neden diye soracak olursan özgürlük. Ama tabi amacın gündelik işler sağlamlık, pil ömrü gibi temel şeylerse 720 daha iyi bir seçim. 720 alacaksan dikkat etmen bir nokta kamera lensi kasanın dışına doğru çıkıntılı hafif tırnak takılıcak seviyede. Bu nedenle benim lens cebe sokup çıkartmaktan zımpara ile yapılmış gibi oldu.
  • Reliq kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Özgürlükten kastınız arayüzü değiştirmek gibi şeyler mi? Örnek verebilir misiniz
  • Sistemi komple silip istediğin rom'u kurmak, arayüzü değiştirmek, uygulama çeşitliliği, her sitede istediğin videoyu izleyebilme, gibi şeyler söyleyebiliriz. En basitinden bazı günler canlı yayın oluyor donanımhaberde onu bile izleyemiyorum. Tabi bunları bilerek aldım o yüzden şikayet etmiyorum.
  • Reliq kullanıcısına yanıt
    Bunlar güzel şeyler tabi ama ben artık bıktım rom işlerinden. Root kelimesini duyduğumda bile midem bulanıyor artık o derece . Orjinal sistemi kullanmak istiyorum kasma, yavaşlama derdi olmadan. Anlaşılan WP8 tam bana göre. Sadece 512MB RAM olayı biraz can sıkıyor, uzun vadede sorun çıkartır mı diye düşünüyorum ...
  • bence biraz artır bütçeyi 720 al ben 520 aldım ama o zaman dedim keşke 720 alsaydım gerçi aldığım yerde yoktu ama.. ekran farkı çok şey iyidir .
  • BeREli 34 kullanıcısına yanıt
    Evet bence de öyle yapmalıyım, dün inceledim kalite farkı net.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xXSquaLLXx

    Bunlar güzel şeyler tabi ama ben artık bıktım rom işlerinden. Root kelimesini duyduğumda bile midem bulanıyor artık o derece . Orjinal sistemi kullanmak istiyorum kasma, yavaşlama derdi olmadan. Anlaşılan WP8 tam bana göre. Sadece 512MB RAM olayı biraz can sıkıyor, uzun vadede sorun çıkartır mı diye düşünüyorum ...

    Çoklu işlem yaparken sıkıntı yaşarsınız, mesela oyun oynarken dur bir facebooka yada tarayıcıya bakayım derseniz veya tarayıcıdan 2 sekmeyi aktif bir şekilde kullanayım derseniz sıkıntı yaşarsınız. Bunlar dışında genel işleyişte sıkıntı olmaz. Çevremde lumia 820 ve 920 var fark yok denecek kadar az ama tabi yine de hız farkını hissedersin.




  • iyi hayırlısı olsun iyi seçim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.