Şimdi Ara

Çeviri için yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bi sunumda küçük bir bölüm konuşma yapmam gerekiyor. Metnin inglizce olarak sunumunu yapmam lazım fakat çeviri bilgim o noktada yeterli değil. Translete ile çevirinin pekte sağlıklı olmadığı da aşikar. Yardımcı olabilecek varsa teşekkür ederim. Metni burada paylaşayım. Çeviriyi buradan veya pm yolu ile gün içerisinde ulaştıran olursa çok müteşekkir olurum.

    ÇİN SEDDİ
    >>Eşsiz bir mimari anıt olan, Çin'in Kuzeybatısı boyunca uzanan Çin Seddi, dünyanın en uzun duvarıdır. Ve 7 Temmuz 2007'de Dünyanın yedi harikasından biri ilan edilmiştir.
    >>Çin Seddi'nin ilk bölümü, Po Hay körfezinde yer almaktadır . Pekin'in kuzeyinden geçerek batıya yönelir. Ve Huang-Ho nehrini ikiye bölerek güneybatıya uzanır.
    >>Çin'in "Savaşan Beylikler döneminde" (M.Ö.403 M.Ö.221), Çin Seddi'nin temeli 20'den fazla ayrı ayrı krallık tarafından atılmıştır. Çin'in ilk İmparatoru Qin Shi Huang, bu parçaları birleştirerel tek bir duvar haline getirmeye karar verdi ve bu kararını gerçekleştirdi. Bu ünlü duvarın yapımında, 1 milyondan fazla farklı ırklardan insanın çalıştığı öne sürülmektedir.
    >>Tarihçiler, duvarın neden inşa edilmesine ihtiyaç duyulduğu hususunda açık bir bilgi tanımlayamamışlardır. Bu konuda pek çok hikayeler öne sürülmüştür. Bu hikayelerden en yaygın olanlarından biri, Türk boylarının bölgeye girişini engellemek olduğu yönündedir. Seddi onaran ve savunma amaçlı kullanan son hanedan Ming Hanedanı olmuştur. inşa edileli 2000 seneyi aşmış bu yapıtın, yapılışındaki toplam uzunluğunun 6700 mil olduğu tahmin edilmektedir.
     >>Çin Seddi, yapımında çok fazla insanın çalıştığı, dünyanın en uzun duvarıdır ve varoluşun en uzun ömürlü yapılarından biri olma ünvanını elinde bulunduruyor.

    Şimdiden teşekkür ederim







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.