Şimdi Ara

CGN Hizmetinden çıkmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
1.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda dikkat etmemiştim. ama şimdi farkına vardım. evimde modemden port açmak zorunda kalıyorum ve hiç bir port erişilmiyor aksine internet hızımında düştüğünü gördüm bunun için CGN ortak havuzdan çıkartın bizi.



  • 10 lira daha vereceksin sabit ip alacaksın

    Türknet çıkarmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her uyeye uygulaniyor mu bu yoksa sans isi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Ile ve santrale bağlı. Uygulanmayan iller oldugunu duyuyoruz bazen fakat nadir. Istanbul Ankara gibi büyük şehirlerde kesinlikle uyguluyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim istemiyor ki hocam? :D Ama çıkartmıyorlar tabi. "Sen istiyor havuzdan çıkmak, verecek 12tl"
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu_

    Kim istemiyor ki hocam? :D Ama çıkartmıyorlar tabi. "Sen istiyor havuzdan çıkmak, verecek 12tl"
    ilk aldığımda yoktu böyle birşey... ama son dönemlerde olduğunu gördüm
  • oTTomen kullanıcısına yanıt
    Turknet kullanan her ölümlü cgn'yi tadacak hocam. Yapacak birşey yok. Bir kere girdinizmi de çıkış yok. Papapan gibi "statik ip tanımlayalım. İstersrnşz menüden satın alabilirsiniz" diyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu_

    Turknet kullanan her ölümlü cgn'yi tadacak hocam. Yapacak birşey yok. Bir kere girdinizmi de çıkış yok. Papapan gibi "statik ip tanımlayalım. İstersrnşz menüden satın alabilirsiniz" diyorlar.
    statik alırsam sorun çözülecek mi ? peki ip sabit olucak değiştirmem gerekirse ne olucak peki ona damı para istiyecekler
  • oTTomen kullanıcısına yanıt
    Onların aklında evet. Gerçekte hayır. Şimdi bu sorular güzel sorular bunları Turknet'e sorun belki cevap gelir 😂😂
  • 13 TL idi en son

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CGNat servisi ISSlerin hizmet sözleşmelerine uymayan bir durum.Ben cihazımda port açıp yönlendiremiyorsam, dışarıdan LANımdaki cihazlara erişemiyorsam ne anladım ben bu internetten? Bu durum olsa olsa INTRANET olur, internet değil.THHye başvurun.

    Beni de bir ara CGNat'a alma gafletinde bulundular ama resti çekince çıkardılar.Siz siz olun CGNat'ın zaruri olduğunu sanmayın.Bunlar ISSlerin ayak oyunları.Ne kadar kar etsek diye müşteriye dikte ettikleri bir durum.Etik olmadığı kadar yasal da değil.Hakkınızı sonuna kadar arayın derim.Statik IP almakta çözüm değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Statik IP olarak verdikleri IP'ler de genelde çok kötü yönlendirilmiş IP'ler oluyor. Dinamik IP'lerin içinde çok iyi bloklar denk gelebiliyor. Ben de dinamik IP ile sürekli IP değişmesinden bıkıp, sabit IP alayım iyi bir bloktan diye uğraşıyorum. Ama düzgün bir IP bloğuna denk gelmedim. Ya gün içinde ya da 1-2 gün test edip iptal ediyorum. 6 aydır adam gibi çalışan statik IP bulamadım. Dİnamik IP'lerden çok IP geliyor ancak her an bir elektrik kesintisi vb. bir durumda o gidiyor başka IP geliyor. Tekrar aynı şekilde çalışan IP bulmak için modem aç kapa uğraştırıyor. Bazen bir süre denk gelmiyor.
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Be gibi bir rest çektiniz? Paylaşırsanız biz de deneyelim?
  • turuncu_ kullanıcısına yanıt
    Aboneliği iptal edip kusurlu ürün satışı için THHye başvuracağım dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Ben onu yaptım haklarınızı kullanmakta özgürsünüz size iptal formu yollayalım isterseniz dediler. Ben pek değerli bir müşteri değilim sanırsam :D
  • statik ip almadan çözemezsin.
  • beni aradılar statik ip alman lazım dediler ve bu arayan'da teknik servis türknet de aramamış teknik servise yönlendirmiş... saçmalığa bak ya hizmet üstünde para veriyorum birde havuz içine sokuyorlar bende dışarıdan ulaşmak istiyorum modemime evimi kontrol etmek istiyorum kameralarımı nasıl olacak bu iş ? peki bize göre değilmi yani eskiden böyle birşey yoktu.
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    - CGNAT-IP (Carrier-Grade Network Adress Translation) veya Büyük Ölçekli Ağ Adresleme sistemi de denen iş internet servis sağlayıcılarının altyapı yatırımı yapmamak için tercih ettiği, tamamen kar amaçlı, ancak router'ın fişini takmaktan aciz İSS çalışanları için sır küpü.

    A- Basit olarak fonksiyonu:
    Normalde:
    1- Evde router'ınız (modem de diyoruz) var (kişisel bilgilerinizi de servis eden ve gelişmiş ülkelerin kapıdan sokmadıkları malum 3. sınıf Huawei ve ZTE'ler).
    2- Router'ınız servis sağlayıcınızdan bir dinamik numara alıyor örneğin 175.x.x.x.
    3- Modeminize bağlandığınız her cihaza da bu modeminiz yerel bir IP numarası ataması yapıyor. örneğin bilgisayarınız 10.x.x.2,
    cebiniz 10.x.x.3, vb.

    CGN-IP'de:
    1- İSS binanıza ve yakınına bir router koyuyor ve buna bir public IP atıyor. 175.x.x.x
    2- Kutunun kapasitesi kadar civardaki tüm aboneleri buna bağlıyor ve modeminizin evin içinde yaptığını bu abonelere yaparak yerel IP atıyor. Yani komşunuzun modemi 10.x.x.2, sizin modeminiz 10.x.x.2. gibi.
    3- Evin içindeki router'ınız da yine cihazlarınıza birer IP atıyor. Böylece 3 katman oluşmuş oluyor: Bilgisayar evdeki routerdan iç IP aldı, evdeki router binadaki veya yakındaki router'dan iç IP aldı, dışarıdaki router da İSS'ten bir tane public IP aldı.
    Yani 20 daire veya 3 binadaki her aboneye birer public IP atamak yerine bir tane Public IP'ye 20 daire veya 3 bina :))

    B- Hizmet sözleşmelerinde (en azından avukatımın incelediği Turkcell ve Vodafone matbu abonelik sözleşmelerinde) kabaca "verdiğimiz altyapıya razı olmak zorundasınız " anlamına gelecek ibareler çok açık. Tüketici Hukuku'na aykırı bir çok madde içeren sözleşmeler öyle durumdaki, özellikle VodafoneNET sözleşmesinin 5. ve alt maddelerine bakarsanız, "makul" "gerekli" "yeterli" gibi muğlak kelimeler kullanarak "bina kapısına kadar devreyi istediğimiz koşulda getiririz, gerisi tamamen abonenin sorumluğunda" anlamı verilmiş.

    C- Burada can alıcı nokta, İSS çalışanlarının acizlikten dışarıdaki router'dan port açamaması değil, "Kişilerin ve Kişisel Bilgilerin Güvenliği". Bu, teknik olarak daha az güvenli anlamına gelmiyor. Ancak sizinle aynı CGN'e bağlı başka bir daireden çok az (buna emin olun) hacking bilgisi dahi olan biri evindeki internetten bir terör veya ceza suçu işlediğinde o cihaza bağlı tüm aboneler töhmet altında kalıyorlar ve kullanılan yönteme göre değişecek şekilde aksini ispatı çok zor. Biraz daha bilgisi olan birisi aynı kendi evindeki cihazlar arasında bilgileri elde eder gibi aynı CGN'e bağlı abonelere erişebiliyor. İlgilenen ve ingilizcesi olan kişilere EuroPol'ün (Avrupa Birliği Ortak Polis Teşkilatı) bu uygulamanın ne kadar tehlikeli olduğu üzerine analizlerini paylaşabilirim.

    Son tahlilde, hiçbir şeyin yürümediği, bu eğitimsiz ve yetkin olmayan insanlarla arada bir de olsa internete bağlı olduğumuz için yetinebilmeliyiz diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-362E4251F -- 24 Kasım 2019; 0:59:26 >




  • Gerçeklerle uyuşmayan durum nedir tam olarak anlayamadım?
    internet terim olarak ağların birbirine bağlanması ve bu ağların biribirleriyle haberleşebilmesi, iletişim halinde olması demektir.
    ISS'm benim kendi bilgisayarıma bile dışarıdan kendim erişim sağlamama izin vermiyorsa/veremiyorsa bu hizmet nasıl internet olabilir ki?
    Bana CGNat'ı mı anlatmaya çalıştın açıklamalarında tam durumu anlayamadım ancak CGNat diye getirilen çözüm! aslında patlak lastiğe sürekli hava basmaktan başka birşey değil yani çözüm değil.

    ISSler vatandaş imternetini çevresiyle paylaşmasın, daha çok sömürelim, paraları sövüşleyelim diye upload hızlarını kısarlar, dandik download hızlarını olmadık fiyatlara itelerler, bunlar gerçeklerle örtüşür de aynı public IP altında tanımadım, bilmediğim belki çocuk pornocusu, belki de terörist birisiyle aynı ağı paylaşmak mı gerçeklerle örtüşür?

    Bu matbu evraklara inanmayın Allah aşkına, bir iş bilmez oraya bir muğlak bir madde yazar, bin tane müşteki, onlarca hakim ve onu düzeltmeye çalışır ama sonunda da düzeltir merak etmeyin ! ! !




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.