Şimdi Ara

ChatGPT rakibi yapay zeka modeli Claude, Türkiye’de kullanıma açıldı: Türkçe konuşuyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
3
Favori
1.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Eski OpenAI çalışanları tarafından kurulan yapay zeka şirketi Anthropic’in Claude yapay zeka modeli Türkiye’de erişime açıldı. Türkiye’deki kullanıcılar ücretsiz olarak Claude 3 yapay zeka modelini kullanabilecek.



    Claude yapay zeka modeli Türkçe dahil olmak üzere pek çok dilde hizmet veriyordu ancak Türkiye’den kullanıma kapalıydı. Claude, bugün itibarıyla Avrupa’ya giriş yaptı ve Türkiye’de aktif oldu. Kullanıcılar Claude’nin web sitesinden veya Claude iOS uygulamasını kullanarak yapay zeka özelliklerine erişebilecek.



    Ayrıca Bkz.Derinlemesine: GPT-4o hakkında merak edilen her şey ve daha fazlası



    Claude yapay zeka özellikleri neler?



    Claude 3, tıpkı dün tanıtılan GPT-4o gibi metinlerin yanı sıra fotoğraf, belge, görsel ve sesteki verileri analiz edebiliyor. Sorgularınıza yazılı yanıt veriyor. Claude, piyasadaki GPT modelleri içerisinde ChatGPT'nin ardından en yetenekli modeller arasında gösteriliyor.





    Claude, üç farklı kütüphanede hizmet veriyor. Daha az veriyi kullanan Claude 3 Sonnet kütüphanesi ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Ayda 20 dolara Claude Pro üyelik satın alarak Claude 3 Opus kütüphanesine erişebilir tüm yeteneklerinden faydalanabilirsiniz.






    Kaynak:https://www.anthropic.com/claude







  • Android'te yok mudur bu yahu? Bulamadım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zaten vardı Türkiye de

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BatuhanErenler RY3A5 B kullanıcısına yanıt
    Abone olunamıyordu, Opus kullanılamıyordu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dizla D kullanıcısına yanıt
    API üzerinden kullanabiliyordum Opus u ben. Aklım oraya kaydı, haklısın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İos kullanıcıları ücretsiz hangisini indirebilir?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • humble mumble kullanıcısına yanıt
    Android uygulaması yok

  • Android çıksa da baksak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • XanthiN kullanıcısına yanıt

    Buradan SMS onayıyla üye olup kullanılabiliyor



    https://claude.ai/

  • ChatGPT rakibi yapay zeka modeli Claude, Türkiye’de kullanıma açıldı: Türkçe konuşuyor!


    Benden pas.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chrome'dan Claude'un sitesine girince üstte, uygulamayı indir diye pop-up çıkıyor. Oraya basarak indirebilirsiniz.

  • Ya bu birbirine rakip olan yapay zekaların her daim birbirlerine yakın zamanlarda ya da aynı zamanlarda ortaya çıkması tuhaf değil mi? Biri yapay zekâ patlattı sonra rakipler ortaya çıkıverdi? Biliyoruz ki yapay zeka geliştirme işi bir anda olabilecek bir şey değil. Bu nasıl oldu derken şimdi de biri gelişmiş bir yapay zeka sürümü ortaya çıkarırken bir başka biri de günler içinde ona cevap veriyor. Çok enteresan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    sürekli işlemciler gibi geliştiriliyor eğitiliyor eğitimi çat kesip ulaştığı epochta salıyorlar sürümü bu sayede bizde buradayız pastadan bize de pay verin diye bağırıyorlar ilginç olan bir durum yok. Bir ürünün alıcısı çoksa bir o kadarda satıcı çıkması normal. Malesef işletim sisteminde bu durumu göremiyoruz herkes windows kullanıyor alternatif linux var oda kullanım zorluğundan masaüstünde tercih edilmiyor.


    Yapay zekanın aynı anda çıkmasının olayıda NVIDIA aslında tensör çekirdeklerinin çıkışıyla birlikte yapay zeka işlemleri hızlandı bu zamanaymış eskidende vardı ancak hesaplamanın yavaşlığından ürün çıkartmaya uygun değildi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowWyvern -- 17 Mayıs 2024; 3:19:37 >
  • ShadowWyvern S kullanıcısına yanıt

    MacOS'u unuttun.. Tam 7 yıl boyunca hic Windows kullanmadan sadece MacOS kullanmıstım.. Nadiren sanal makinede Windows kullanıyordum..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 17 Mayıs 2024; 7:49:20 >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Cunku bu yapay zeka dusunuldugu gibi bisey degil, aslinda zekasal biseyi yok bunun, biz soruyu sordugumuzda ayni anda internetteki bilgiyi copy past yapiyo veya bi baskasinin onunla sohbetiyle deneyimledigi seyleri copy past yapiyo. Anlasilan ismine yapay zeka dendigi icin yanlis degerlendiriliyo.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mr. Burak kullanıcısına yanıt

    Bu sacmalıgı zaten uzun süredir gelistiriyorlardı. Fakat nasıl satacaklarını bilmedikleri icin bu sekil patlatmıyorlardı. Biri patlatınca, öbürü de milleti iyi kekliyorlar, kullanıcılar keklenip bundan etkilendi, biz de patlatmazsak, kullanıcı diğer firmaya gidecek, diğer firma arama pazarını bile ele gecirecek, biz iflas edeceğiz diye korkup, elindeki malı apar topar piyasaya sürdü.. Yani yapay zeka olmadıgı halde, yapay zeka adıyla pazarlıyorlar, milleti resmen kandırıyorlar. Hatta kandırılanlar, hicbir sey bilmedikleri ve konudan hic anlamadıkları halde, hayır bu yapay zekadır, gosgoca firmalar yalan mı söylüyüooooğ diye troll saldırıya bile gecebiliyorlar.. Özetle herhangi bir chatbot'un hicbir cıktısına güvenmeyin, yalan yanlıs cok sey yazıyor, yapay zeka diye bir sey henüz icat edilmeli böyle bir sey yok bile.. Makine öğrenimi yapay zeka değildir.. Zaten bilinen seyleri yazmaya hem biraz üseniyorum, hem de bilgisiz kisiler, anlamadıkları icin antin kuntin laf sanıyorlar.. Daha fazla bilgi icin makaleyi okuyun..








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Mayıs 2024; 7:19:53 >




  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Ayni seyi bende savunuyorum ve bu sekilde dusunende bi cok insan var ama sosyal medyayi nasil manupule ediyolarsa artik milletin karsisina cikmiyo bunlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mr. Burak kullanıcısına yanıt

    Trilyonlarca dolarlık kar etmeyi umuyorlar.. Bunlara sağlam mahkeme tokadı gerekiyor fakat Amerika'da adil kullanım diye bir sey var, o kanunda bazı belirsizlikler var direkt icerik hırsızlıgıyla, icerigi editleyip paylasmanın farkı konusunda belirsizlikler var editlemek genellikle hırsızlık sayılmıyor ancak bunlar sözde yapay zeka eğitirken icerigi direkt izinsiz olarak aynen calmıslar bu hırsızlık verileriyle eğittikleri icin adil kullanıma girmemesi gerekiyor fakat sikayet edenlerin de bunları kanıtlaması gerekiyor bu belirsiz yasalardan ve belirsiz mevzulardan istifade ederek, nasılsa büyük sirketiz ugrasırız kafasıyla bu hintli kadro yani hintli ceolar icerik hırsızlıgı yapıyorlar, bildigimiz anlamıyla web sitelerini yani gercek icerigi tehdit ediyorlar ve kullanıcıyı kandırıp yapay zeka sacmalıgı satıyorlar.. Cok fazla cahil fanboy olusmus sen anlatsan da adam cahil oldugu icin anlamıyor zaten.. Hebele hübele sacma sapan yazıp gidiyor kamil cok anlamıyorlar..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 29 Mayıs 2024; 20:20:33 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.