Şimdi Ara

ChatGPT üreticisi OpenAI’ın insansı robotu “Eve” ile tanışın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ChatGPT üreticisi OpenAI’ın insansı robotu “Eve” ile tanışın
    Norveçli insansı robot üreticisi 1X, birkaç gün önce insansı robotu “Eve” hakkında yeni bir video paylaştı. Firma, yayınladığı videoda herhangi bir yapay işlem, hızlandırma, montaj için kesme veya senaryolu oynatım olmadığının altını çizerek robotların hepsinin sinir ağlarıyla kontrol edildiğini ve otonom hareket ettiklerini aktardı. Bilindiği üzere 1X, geçtiğimiz yıl ChatGPT üreticisi OpenAI’dan 25 milyon dolar ve bu yılın başında da 100 milyon dolar yatırım almış ve güçlerini birleştirmişlerdi.



    İnsansı robot: Eve



    ChatGPT üreticisi OpenAI’ın insansı robotu “Eve” ile tanışın
    Genel olarak bakıldığında 1X'in insansıları, örneğin Tesla, Figure, Sanctuary veya Agility'nin üzerinde çalıştıklarının yanında biraz daha erken aşamada gibi görünüyor. Eve’in bu noktada ayakları ya da becerikli insansı elleri bulunmuyor. Tekerlekler üzerinde hareket ediyor ve ilkel elleri bulunuyor. Ek olarak firmanın “Neo” adından iki ayaklı ve tam olarak insana benzeyen bir modeli de bulunuyor.



    Ayrıca Bkz.İnsansı robot Atlas, otomotiv işlerinde çalışmak için kolları sıvadı



    Ancak Eve, genel amaçlı robotların bu ilk günlerinde görünüşün çok da önemli olmadığını gösteriyor. Şimdilik çoğu robotik firması, insansı robotları fabrikalarda sürekli tekrar eden işlerde kullanmak istiyor. Yani amaç “şu şeyi al ve şuraya koy”dan ibaret, dolayısıyla bunu yapmak için piyano kabiliyetine sahip parmaklara pek ihtiyacınız yok. Dahası insansı ayaklara da ihtiyaç yok, en azından şimdilik. Asıl engel, bu makinelerin görevleri hızlı bir şekilde öğrenmelerini sağlamak



    1X'in videosunda Eve, yaptığı işi çözmüş gibi görünüyor. Bir şeyleri alıp bir yerlere koyuyor, kendileri için kapıları açıyor ve gerektiğinde şarj istasyonuna giderek kendilerini şarja takıyorlar. Firma şimdilik ticari kullanım için bir tarih veya hedef açıklamış değil. Ancak diğer rakip firmalar yavaş yavaş ticari ölçeğe geçmeye başlıyor. Aşağıdaki videodan Eve insansılarının yaptıklarını izleyebilirsiniz.






    Kaynak:
    https://newatlas.com/robotics/openai-1x-eve-humanoid-work/







  • Sadece kaş göz elle çizselermiş daha iyi olurmuş :)
    Show yapmayı hiç beceremiyor bazı firmalar

  • Valla çocuklarımızı çok acayip bir gelecek bekliyor ama hadi hayırlısı. Arkaplanda, henüz son kullanıcıya sunulmayan, aydınlanma yaşamış ai lardan da bahsediliyor. Öylesi olsa bir dert, olmasa ayrı bir dert. Bunlar belli yani robot süpürgeler gibi bir şekilde ya 10 seneye ya 20 seneye evlere girecek. Irobot tarzı.

    Aydınlanmış olsalar ayrı bir dert, çünkü onca işlem gücü, strateji, hafıza bilgisi ile öyle terminatör deki gibi senelerce direniş falan şansı olmaz. Yani biz insanız, willpower ile düştük ama kalktık son anda kazandık olmaz. Nereye kazanıyorsun. Willpower ile satrançta, go da kazanabiliyor musun. Yok.

    Benim dünkü Bard(gemini) ile olan muhabbetim gibi salak kalsalar ayrı bir dert. Bak diyorum sanki sıralamayı yanlış yapıyorsun, ortalamaya böldüğünde, 2. sırada yazdığın, 3. sıradakinden çok daha düşük. Tekrar sırala diyorum. Evet haklısın hata yapmışım, şimdi düzeltiyorum diyor. Yine aynı tablo. Bak diyorum, yine aynı tablo, acaba algoritman ondalıkları sıralama da mı sıkıntı yaşıyor, ondalıkları kaldır öyle yaz diyorum. Çok haklısın yine yanlış yazmışım diyor. Yine aynı tabloyu çıkartıyor. Bu böyle 3-5 kere sürdü. Her çeşit denedim, yok yanlış yazıyor. Sürekli lafta çok haklısın, yanlışım diyor, yine aynı şeyi yazıyor.

    Yani aptal düşmanın olacağına akıllı dostun olsun derler, galiba akıllı olsalar daha iyi olur bizim için.

    Neyse, bundan seneler sonraki daha da gelişmiş ai lar muhtemeler geçmiş tüm dataları tararken bu yazıya da denk gelirler. Beni yazsınlar bir kenara. Bir çatışma halinde direkt satış yani, ai gücünün yanındayım. :D





  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Valla çocuklarımızı çok acayip bir gelecek bekliyor ama hadi hayırlısı.


    AI, robotlar ve ekolojik felaketler?


    Gerçekten garip bir tekno yarı distopya. Ama hayal gücümüzün bizi sürüklediği kadar etkileyici veya şu ankinden çok farklı da olmayabilir. 1970'lerden vs kalma resimli kitaplardaki günümüze veya yakın geçmişimize dair gelecek tahminlerine bakıyorum. Ekseriyeti çok arkaik, çok naif-saf, biraz idealize edilmiş veya abartıya kaçmış tahminlerle çizilmişler.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Tabi muhakkak genel kitlelerin de bu gelişimi ne şekilde absorbe ettikleri de teknolojinin evrildiği yön konusunda ciddi rol oynuyor. Daha yeni Abd'nin Çin mahallesinde, insansız taksi aracının yakıp yıkılıp, sadece lastiklerinin kaldığı düşünülürse, her şeyin mantıksal değil, insan psikolojisi ve içgüdülerinin de ciddi etkileyebildiğini görüyoruz. Yine eminim, ilk sosyal medya oluştuğu zamanlarda, sahipleri dahi insan psikolojisinin, ego, tatmin, hilekarlık, aç gözlülük gibi duygularının bu kadar etkin bir şekilde ön plana çıkıp, bu kadar benimseyeceğini tahmin edememiştir. Ki bunu defalarca farklı dev yatırımcılar arasında da hala görüyoruz. Yeri geliyor, büyük firmalar, inanılmaz fiyatlara, işlerine yarayabileceğini düşündüğü ya da gelecekte rakip olarak tehdit yaratabileceklerini düşündükleri firmaları ciddi fiyatlara satın alabiliyor. Ama bazen bu satın almalar tamamen boşa gitmiş olabiliyor. Ya da tam tersi, google'ı yaratan arkadaşlar, o zamanın en büyük firmalarından yahoo'nun kapısını çalıp, çok uygun bir fiyata google'ı satmaya kalktıklarında, yahoo'nun seo'su kalkıp, bu google işi tutmaz, biz satın almayız demesi gibi bir durum da olabiliyor.


    Dolayısıyla dediğiniz gibi bu işler böyle 10-20 seneler içinde bir anda dramatik değişimleri getirmese de, kitlelerin bir şekilde kabul edebildiği şekilde, orta vadede ciddi farklılıklara getirebiliyor. Bir kere, terminatör seviyesi yapay zekaları bir kenara bile bıraksak, gelişen teknolojinin bir çok meslek dalındaki iş gücünü ciddi bir şekilde kendi halledebileceği seviyeye geleceği bir gerçek görünüyor. En basitinden, y.dışında bir çok firma, hiç çalışansız a101 gibi marketleri bir kaç senedir çalıştırıyor. Otomatik olarak marketten çıktığınız kadar ürün hesabınızdan düşülüyor. Sırf bu bile tüm market zincilerindeki tüm çalışanların işsiz kalması demek. Elon musk'ın dediği gibi devletler vatandaşlarını belli bir maaşa bağlar mı? O saatten sonra hiç bir şey üretemeyecek, bir şey katamayacak insanlara ihtiyaç duyacaklar mı göreceğiz.





  • Haberi görünce Cyberpunktaki Breandanı hayırla yâd ettim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • West world izldigim icin heralde ürkütücü geldi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba Eve

  • bunlar fake bence

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.