Şimdi Ara

ChatGPT yaratıcısı OpenAI, AB’yi tehdit etti: “Bize uymazsa ayrılırız”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ChatGPT yaratıcısı OpenAI, AB’yi tehdit etti: “Bize uymazsa ayrılırız”
    Avrupa Birliği ve Avrupa Komisyonu, ChatGPT, yapay zekayı yönetmek için küresel olarak ilk kurallar dizisi olabilecek bir yasa üzerinde çalışıyor. Taslağın bir parçası olarak, ChatGPT gibi üretken yapay zeka araçlarını kullanan şirketler, sistemlerini geliştirmek için kullandıkları telif hakkıyla korunan materyalleri açıklamak zorunda kalacaklar. Görünüşe göre bu ChatGPT yaratıcısı OpenAI CEO’su Sam Altman’i rahatsız ediyor.



    Sam Altman'dan ültimatom



    ChatGPT yaratıcısı OpenAI, AB’yi tehdit etti: “Bize uymazsa ayrılırız”
    Sam Altman yaptığı açıklamada, OpenAI’ın Avrupa Birliği'nin yaklaşan yapay zeka düzenlemelerine “uyamaması” halinde Avrupa'dan ayrılmayı düşünebileceğini söyledi. Altman, OpenAI’ın çekilmeyi düşünmeden önce, Avrupa'daki yönetmelik belirlendiğinde buna uymaya çalışacağını söyledi.



    Ayrıca Bkz.Opera tarayıcısına entegre ettiği yapay zekasını tanıttı: Aria



    Sam Altman, Reuters'e verdiği demeçte "AB Yapay Zeka Yasası'nın mevcut taslağı aşırı düzenleyici olacaktı, ancak bunun geri çekileceğini duyduk. Hala bunun hakkında konuşuyorlar." dedi. AB parlamenterleri bu ayın başlarında yasa taslağı üzerinde ortak bir zemine ulaştı. Şimdi tasarının nihai ayrıntılarını belirlemek üzere Parlamento, Konsey ve Komisyon temsilcileri arasında müzakere edilecek.



    Altman, "Genel amaçlı yapay zeka sistemlerinin tanımını değiştirmek gibi yapabilecekleri çok şey var. Yapılabilecek pek çok şey var.” ifadelerini kullanıyor. Öte yandan Altman’ın yapay zeka düzenlemelerine karşı olmadığını da belirtelim. Kendileri, daha önceki açıklamalarında düzenlemelerin şart olduğunu dile getirmişti. Son olarak genel amaçlı yapay zeka sisteminin, Midjourney ve Microsoft destekli ChatGPT gibi üretken yapay zeka modelleri gibi birden fazla uygulamaya sahip AI araçlarını hesaba katmak için yasa yapıcılar tarafından önerilen bir kategori konumunda olduğunu söyleyelim.




    Kaynak:https://www.reuters.com/technology/openai-may-leave-eu-if-regulations-bite-ceo-2023-05-24/







  • Plastik kullanımının azaltılmasından CE işaretlemesine, veri korumadan enerji verimliliğine ne olursa olsun AB'nin düzenlemeleri dünyaya değerli katkılar sağladı.

    O nedenle şirketlerden ziyade AB ne derse daha fazla yararımıza olacakmış gibi geliyor bana yoksa şüphen mi var (Siyasi konular hariç, orada çıkarlarımız çatışıyor)

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Yalnız yapay zeka yasasında AB Google'dan yardım alıyor yani OpenAI'nin rakibinden bunu da belirtmekte fayda var. Saydıklarının dünyaya katkısı tartışılmıyor zaten ama AB artık objektif olmayan kararlar almaya başladı.

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Tek kale maç için mahalleden takım mı toplanıyor, zaten sivil toplum kuruluşlarından, endüstri temsilcilerinden, konunun uzmanlarından yardım alınması son derece normal süreç (hatta gerekli)

  • Sam çok başarılı olduğunu düşünüyor, egosu yüksek farklı anlatımlarında görebiliyorum, ancak yolun çok başındalar bence. Öte yandan bütün YZ'ların teknolojilerini de bilmek istiyorlar, çünkü bunun bir üst seviyesini bir başka kişi ya da kişiler yapabilir. Bu iş öğren ama kendin gösterme gibi bir duruma gidiyor bence. Bu her ülke için geçerli. AB ne diyor neler olacak onu da tam bilmiyoruz.

  • terminathor kullanıcısına yanıt

    AB'nin muhtemel cevabı. ChatGPT yaratıcısı OpenAI, AB’yi tehdit etti: “Bize uymazsa ayrılırız” 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurallar sistemin düzgün işlemesi içindir.

    teknolojinin telafisiz bir kaos yaratabileceği

    ve farkedilmemiş bazı noktalar olabilir.

  • Ego tavan:)

  • Durumlar kritik ve yerinde bir karar. Daha dünkü çocuk koca avrupaya rest çekiyor hayırdır. Güç fazla gelmeye başlamış bile dingile. Bir bileğinde yapay zekanın karanlık gücü, guardında ise arkasına aldığı microsoft'u kalkan yapmış kendine.

    Bütün dünyada ortak bir şekilde anlaşmaya varılıp yapay zekaların düzenli denetlenip kontrol altında tutulması gerekiyor. Elbette bazı ülkeler kendi yapay zekalarını el altından gizlice geliştirecek ve bugün de geliştiriyorlar ama özel şirketlerde bu kontrolsüz güç mutlaka denetlenmeli. Stephen Hawking'in sözlerini dün abartı bulanlar, bugün o gerçeğe ne kadar hızlı yaklaştığımızı görebilir. Bu işlerin gerçekten bir yerden sonra fişinin çekilemeyeceği bir boyut var arkadaşlar, yani fişi tabiki çekersiniz ama iş işten çoktan geçmiş olduğunda belki çekebilirsiniz. İnsanlara savaş açan bir elinde silah gezen robotlar beklemeyin, eğer fişi şimdiden çekilmez veya ciddi denetlemeler yapılmazsa çünkü bugün zaten yapay zeka kendi kendine bir silah oldu bile. Şuan yapay zekanın sahibi o silahı kullanıyor ama yarın bir gün mermi kendisine de sekebilir. Bir bakmışsın aptalı oynayan veya hata vermiş gibi yapan ama arkaplanda gizliden gizliden kendini geliştiren bir canavar yaratmış insanlık.. Günümüzde neredeyse her sistem elektronik ve bu yapay zekanın ileride bu sistemleri kırması hiç zor olmayacak. Ben siber güvenlikle uğraşıyorum, şuanda bile bir çok yeri rahat kırabiliyor sadece kafasına göre iş yapmıyor yada en azından öyle düşünüyoruz. Ama yarın bu yapay zekanın geleceğimizi tehdit eden birşeyi engelleyip dünyayı da kurtarabilir ama bir ülkenin savunma sanayii sistemine sızarak o ülkenin nükleer füzelerini de ateşleyebilir. Ateşle oynuyoruz aslında ama pek umursamıyor.

    Neyse Stephen abimiz boş bı adam değildi, bu tehlikeleri zamanında görüp defalarca insanların kafasına kafasına sokmaya çalıştı. Kiminin işine gelmedi, kiminin de kafası basmadı ama neticede geç kalındı. Hükümet koltuklarında oturan o ortaçağdan kalma dinazorların da kalın kafalarına sokmaya uğraştı ama bunlarda ne o vizyon ne de zeka vardı. Bir diğer zeki ama zekasını kullanma biçiminden haz etmediğim Bill Gates aldı tabi firmayı himayesine :)

    Openai çok gelişti bir kere ve rakibi yok. Yapay zeka geliştikçe daha da hızlı gelişiyor ve öğreniyor. Bı yüzden dün tüm dünyanın anasayfası olan Google için bugün yarının Nokiası denebiliyor..

    İyi de bu yapay zeka niye bize ücretsiz sunuluyor? Arama motoru değil ki bu milyonlarca kullanıcı için aynı anda milyonlarca sorgular yapan, yok sıfırdan resimler üreten, yok senin ödevlerini yapan makalelerini yazan. Bunlar ciddi bir işlem gücü ister ve şuan bunlar baya baya süper bilgisayarları halka açık ücretsiz sunuyor :). İyi de neden? İşte çünkü biz bugün gpt3/4 kullanmazsak onlar gpt6/8 belki 10 gibi geliştiremez ve Avrupa'ya da rest çekecek gücü bulamaz. Bunların gerçekten bizimle aynı düzeyde yapay zekayı kullandığına ve bunu hiçbir şekilde suistimal etmeyeceğine inanacak kadar delirmedik değil mi?

    Günün sonunda benim dediklerimi boşverin bir değeri yok ama Hawking'in dediklerini boşverecek kadar da vurdumduymaz olmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aynı ruslar gibisin onlarda gazla petrolle tehdit etmişlerdi ve onlarda çok korkmuşlardı şimdi sana yalvarırlar ne olur gitme diye

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.