Şimdi Ara

Chery alanlar lastiklere dikkat etsin !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
0
Favori
5.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Chery Tiggo 8 Pro Lastiklerinin Emniyetsizliği



    Selçuk

    3 gün önce

    4.158

    Chery Tiggo 8 Pro aracındaki Lastikler yağmurlu havalarda güvenlik tehlikesi oluşturuyor. Temmuz sonunda eşime Chery Bayisinden sıfır km Chery Tiggo 8 Pro araç aldık ve üzerinde Cooper Marka Lastikler yer alıyordu. Aracın sürüşünde normal havada bir problem yok ancak yağışlı havalarda rampalarda araç rampayı çıkmıyor. Özellikle dur kalk trafikli (ki İstanbul'da yaşayan biri olarak günün her saatinde böyle bir senaryo geçerli) yağışın etkisiyle kaygan olan rampalarda araç kayıyor. Durumu kendilerine bildirdiğimizde iletişime geçtiler ve servise çağırdılar. Yağışın bu sene az yaşanmasından ötürü kuru yolda test edip böyle bir durumun olmadığını ilettiler. Ancak durumun farkında olan teknik arkadaşlar off the record olarak lastik değişimi tavsiye ettiler. Böyle bir sıkıntının bilinmesine rağmen aracın güvenlik sorunu oluşturan bir lastikle satılıyor olması gerçekten endişelendirici. Ek büyükçe masraf oluşması ve sıfır lastiklerin çöp olması bir yana bir de sıfır kilometre araca yeni lastik bulmak için zaman harcamak can sıkıcı. Daha önce de 10 yıldır suv sınıfı aynı hatta daha yüksek ağırlıkta 3 farklı araç kullanmış biri olarak böyle bir şey yaşamadım. Eşim çocukla seyahat ederken haklı olarak endişeleniyor.


    Aracı alacaksanız göz önünde bulundurun..Lastik değişimi şart gibi..en az 15.000 ilave bütçeniz olsun..Memnun olacağım derken mağdur olmayın !!








  • Giti singapurlu bir firma, yeni bir girişim ve ucuza lastik satayım yolumu bulayım firması değil.. oyuncu olmak isteyen bir firma. bu yüzden Vw'de kullanıyor, Renault grubu da kullanıyor. ismi ne abukluktur bilmiyorum :)


    elbette çok uyguna oem lastik teklifi verdikleri için kullanıyorlar asıl ama belli bir standartta olmasa kullanmaz Vw.


    çinlilerin onlarca ayrı fason lastik firması var hiçbirini kullanmıyorlar mesela, ihracat yapan çinli markalar da dahil.

    Mitsubashi ve Captain isimli elemanlar birlik olup hangi markayı kötülerse bilin ki o marka iyidir. 7/24 Çin kötüdür diyip duruyorlar, art niyetli oldukları çok belli. Chery tiggo 7 sahibiyim ve atlas marka lastiklerle geliyor. Gayet güzel lastikler.. 183 beygirlik yer uçağımla iyi gittiğim gibi iyi de duruyorum, 1.0 tsi gibi araçlarda lastik çok önemli değil tabi dert etmiyorlar :d
  • Can sıkıcı bir durum olmakla birlikte, çözülemeyecek bir durum değil. En kaliteli lastiği alır takarsınız, problemde çözülmüş olur.
  • Cooper ne kardeşim ? Lastikte mi çin malı
  • Cooper Tire & Rubber Company

    Şirket

    Cooper Tire & Rubber Company, yedek otomobil ve kamyon lastiklerinin tasarımı, üretimi, pazarlaması ve satışı konusunda uzmanlaşmış ve orta boy kamyon, motosiklet ve yarış lastikleri konusunda uzmanlaşmış yan kuruluşları bulunan bir Amerikan şirketidir.

    Üst kuruluşu da Goodyearmış.
  • MG de aynı şekilde. Test araçlarına Michelin takmışlar bir de.

    Araç Michelin'le geliyor çok iyi diye düşünürken ne idüğü belirsiz bir marka ile geldi araç.

    Maliyetten kısmak için ne yapacaklarını şaşırmışlar. Tercih etmemek için geçerli bir sebep.

  • Giti var omodada ben memnunum ıslakta bi kaç kere ani fren yapmak zorunda kaldım gayet güzel durdu yakıt ve ıslak fren B


    Chery alanlar lastiklere dikkat etsin !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 5 Aralık 2023; 22:28:18 >
  • Güvensiz ve şanssız bir durum olmuş...

    Ancak firma ve geçmişine baksak gözü kapalı alırım der insan...

    " Cooper Lastikleri Hakkında
    Bugün ABD'deki en büyük ikinci bağımsız lastik üreticisi olan Cooper'ın geçmişi, 1914 yılına, iki kayınbirader John F. Schaefer ve Claude E. Hart'ın lastik sarf malzemeleri üretmek için bir şirket kurmasına dayanıyor. Schaefer ve Hart daha sonra Akron’da dev bir lastik şirketini satın aldı ve kısa süre sonra işi Ohio, Findlay'a taşıdı.



    1926'da Ira J. Cooper tarafından geliştirilen “Cooper Creed” “kaliteli ürün üretme ve dürüst ticaret" ilkelerine dayanıyordu. Bugün hala Ira J. Cooper'ın vizyonu Cooper'da benimseniyor.



    Neden Cooper Lastikleri?
    Lastik testlerinden geçerek tüm zeminlerde optimum performans ve güvenlik sunan Cooper lastikleri, sürücülerin ödedikleri ücretin karşılığını tam olarak almasını sağlar. Kauçuk üretiminde yüz yıldan fazla bir deneyime sahip olan Cooper lastikleri, üst düzey performansa sahiptir ve geniş bir tüketici grubunun beklentilerini karşılamaktadır.



    2014 yılında Findlay'da kurulan Cooper’ın Global Teknik Merkezi, dünya genelinde en gelişmiş lastik teknolojisine sahip merkezlerden biridir. Lastik performansının sürekli iyileştirilmesi amacıyla Cooper lastikleri; San Antonio, Teksas yakınlarındaki tesiste zorlu lastik testleri gerçekleştirmektedir. Tüm Cooper lastikleri, standart veya birinci sınıf lastik garantisi sunmaktadır. Ayrıca belirli ürünler, müşterilere sunulmadan önce 45 günlük yol testinden geçirilir ve kilometre garantisi sunar. Bu sayede sürücülere uzun yollar boyunca kullanım rahatlığı sağlanır. Cooper’ın önem verdiği kriterlerden biri de güvenliktir. Lastikler pek çok güvenlik testinden geçtikten sonra pazara sunulur."

    Belki de özel alt model üretim almışlardır... (firma)




  • Cooper off road ta iyi lastiktir. BF goodrich ile kafa kafayadır, ikiside amerikan menşeili markadır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 5 Aralık 2023; 23:28:21 >
  • Bir dönem Anadolu Grubu ile Türkiye pazarına girmiş Cooper Tire..Bu rekabet ortamında ne yaptı bilmiyorum.
  • Skywell'de de aynı problem var. Cooper lastikler gerçekten çok dengesiz kayabiliyor. Aracı alır almaz değiştirmeniz tavsiyedir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: citm

    Can sıkıcı bir durum olmakla birlikte, çözülemeyecek bir durum değil. En kaliteli lastiği alır takarsınız, problemde çözülmüş olur.

    Bu mantıkla araçtaki çok şeyi sonradan değiştirebilirsiniz.Araç mı satıyorlar lego kutusu mu?Chery alanlar lastiklere dikkat etsin !!!  Hem bu ilk etapta görünen defolar.Ya görmediğimiz aksamlar? zamanla hızlı bir korozyon ve ona bağlı kırılma vesaire olursa ne yapacağız?En kalitelisi ile değiştirmeye vakit bulamayabilirsiniz Allah korusunChery alanlar lastiklere dikkat etsin !!! 

  • Lastikten daha çok araçla ilgili bir durum. Ön akslar fazla önde. Araç yüksek. Yukarı durumda ağırlık merkezi çok arkaya kayıyor. Zemin ıslak, tork da fazla olunca araç patiye düşüyor. Benzer problemi crv de yaşadım. Özellikle yokuş sonunda dönüş varsa daha da sıkıntı.
    Islak tutuşu iyi bir lastik olsa bir nebze kurtarır.
  • daswagen kullanıcısına yanıt

    Cooper , Gili Gili Chery alanlar lastiklere dikkat etsin !!!  bunlar ne yahu. Maliyeti düşürsünler diye neredeyse takunya lastiği koyacaklarmış adamlarChery alanlar lastiklere dikkat etsin !!!  Lastik demek doğrudan hayat demek..Goodyear, Conti, Bridgestone gibi markaların suyu mu çıktı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Lastikten daha çok araçla ilgili bir durum. Ön akslar fazla önde. Araç yüksek. Yukarı durumda ağırlık merkezi çok arkaya kayıyor. Zemin ıslak, tork da fazla olunca araç patiye düşüyor. Benzer problemi crv de yaşadım. Özellikle yokuş sonunda dönüş varsa daha da sıkıntı.
    Islak tutuşu iyi bir lastik olsa bir nebze kurtarır.

    Ne güzel yazmışssın.eee hani uçuyordu kaçıyordu ne anladım ben bundan.Akslar ile ilgili dizayn hatası var demek ki. Bu ağırlık merkezi işi malum taklaya atmaya kadar gider. Diyorsun ki ıslak tutuşu iyi bir lastik bir nebze kurtarırChery alanlar lastiklere dikkat etsin !!!  O da şimdiki lastik değil yani..Ya kurtaramadığı kısım ne olacakChery alanlar lastiklere dikkat etsin !!! 





  • ıslaklık-toz-arkaya yığılan ağırlık merkezi ile yazlık her marka lastikte yaşanabilecek bir problem.


    uzakdoğu menşeili ve/veya yüksek hız sınıflı lastiklerde, özellikle de lastik henüz ısınmamışken , durum iyice kötüleşiyor.

  • Yanılmıyorsam son dönemde gelen VW'lerin bazıları da "Giti" marka lastikle geldi. Kullananlar dikkat etsin derim  

    Giti ne ya? :)


    Premium'lar pahalı diye, Falken bilmemne gibi B sınıfı markalara bile burun kıvırarak bakarken bunlar çıktı bi de. Çinliler falan zaten hak getire. Onları arabaya lastik diye takmam, yedek lastik diye koymam.

  • Konu sahibine açıklama yapılıp cahilce ve alaylı bir tavırla yorumlarına devam ettiğine göre karalama yaptığı açıktır.
  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    Giti singapurlu bir firma, yeni bir girişim ve ucuza lastik satayım yolumu bulayım firması değil.. oyuncu olmak isteyen bir firma. bu yüzden Vw'de kullanıyor, Renault grubu da kullanıyor. ismi ne abukluktur bilmiyorum :)


    elbette çok uyguna oem lastik teklifi verdikleri için kullanıyorlar asıl ama belli bir standartta olmasa kullanmaz Vw.


    çinlilerin onlarca ayrı fason lastik firması var hiçbirini kullanmıyorlar mesela, ihracat yapan çinli markalar da dahil.

  • cahitdikici kullanıcısına yanıt
    Skywell derken elektrikli mi, normal benzinli araç mı?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.