Şimdi Ara

CHERY GÜVENLİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
7.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar forumda sadece cherynin eski veya ithal etmediği arabalar dolaşıyor size soruyorum her markanın her aracı 5 yıldızlı mı?


    http://video75.com/IcupKUmNuvL/crash-test-dr-chery-tiggo-metodo-euro-ncap/

     CHERY GÜVENLİK


     CHERY GÜVENLİK







  • İŞTE SAĞLAM CHERYLER NİE SUSTU LAF ATANLAR?
  • COCA COLA
  • Artık bu resimlere de coca cola diyosanız göz doktoruna gidin derim
  • Video'daki aracın sürati kaç? Adac veya ncap belgeleriyle kanıtlarmısın? Gözle yorum yapılmayacağını öğrenemediniz hala sayın Temsilci...

    Belge yok diyorsan, hala 1500 kilo, celık bar cart curt dıyeceksen ;

     CHERY GÜVENLİK
  • Eski bir haberden alıntıdır..

    Kullanılan malzemenin kalitesizliği ve dayanıklılık testinde alınan sonuçlar Çin'in ürettiği araçları tartışmaya açtı.

     CHERY GÜVENLİK


    İki Çinli otomotiv şirketi ile anlaşma imzalayan Bisan şirketinin Genel Müdürü Abidin Dursun Kaleli de, aynı durumdan şikâyetçi. Dayanıksız Çin arabalarının Türkiye piyasasına sürülmesi halinde korkunç sonuçlar doğabileceğini ifade eden Kaleli, araçları yarı mamul olarak getirip, kendi fabrikalarında geliştirmek istediklerini belirtiyor. Kaleli, "Mercedes otomobillerin kaportasını matkapla bile delemezken Çin otomobiline sıradan bir çivi bile giriyor. Duvara çarpma testlerinde Çin araçları bagajına kadar duvara yapışıyor." diyor.

    Şu anda Avrupa standartlarını yakalayamadığı ve otomotiv firmalarının çıkarına ters düştüğü için ithalatına izin verilmeyen Çin otomobillerinin 2009 başında Türkiye'de satışa sunulması bekleniyor. Bu çerçevede Türkiye'den bazı firmalar Çinlilerle anlaşma imzalarken, 50 kadar şirketin de imza aşamasında olduğu belirtiliyor. İki firma ile ithalat için el sıkışan Bisan'ın genel müdürü Abidin Dursun Kaleli, bu ülkede üretilen bütün malların kalitesiz olmadığını, standartları yakaladığı takdirde Avrupa'nın baskılara dayanamayacağını ve AB'nin standartlarına uygunluğunu gösteren Euro-4 belgesi vereceğini ifade ediyor. Kaleli'nin verdiği bilgiye göre, Çinli firmalar belge almak için Avrupa'ya gittiklerinde her seferinde 'Crash' denen dayanıklılık testine takılıyor. Testte, Mercedes ve BMW 80 kilometre hızla bir duvara çarptırılarak içindeki insanı temsil eden maketin ne kadar zarar göreceği ölçülüyor. Bu iki marka testleri çok hafif hasarlarla atlatıyor. Aynı teste katılan Çin arabaları her seferinde bagajıyla birlikte duvara yapışıyor, içindeki maketin de adeta 'pestili' çıkıyor. Matkapla yapılan testte ise belirli bir basınçla kaportalar delinmeye çalışılıyor. Yukarıdaki iki markanın kaportası çok zor delinirken, Çinli arabada çivi bile kaportayı delmeye yeterli oluyor. Dursun Kaleli, testi her seferinde geçemeyen Çinlilerin kaporta kalınlığını artırmasının ve kullandığı malzemeyi kaliteli hale getirmesinin şart olduğuna işaret ederek, "Arabalar bu haliyle trafiğe çıksa ve bir ciple ya da kamyonla çarpışsa üzerinden silindir geçmiş gibi olur. İçerisindeki insanları da kurtarmanız imkansız hale gelir." diyor.

    Prensip olarak direkt ithalat yerine yarı mamul ithal etmeyi ve yüzde 40-50 oranında yerli mamul kullanmayı tercih ettiklerini anlatan Kaleli, şu bilgileri veriyor: "Kore, Tayvan veya Çin'den daha önce de mal getirdik. Her seferinde yarı mamul olarak getirip kendi yan sanayimizde geliştirdik. İçindeki parçaların önemli bir kısmı Türk yan sanayiinden alınıyor. Otomotivde de bu aynı şekilde olacak. 3-4 bin dolara Çin'den ithal etmek yerine kendi montaj fabrikalarımızda geliştirip yerli esnafa da iş imkanı sunacağız." Firma, Türkiye'de geliştirdiği araçları Bisan-Li Fan ve Bisan-Cyile markalarıyla piyasaya sürmeyi planlıyor. Dünya Ticaret Örgütü kurallarına göre hiçbir ülkenin malının gümrük duvarlarıyla engellenemeyeceğine dikkat çeken Kaleli, AB'nin belge vermesi halinde Gümrük Birliği anlaşmaları gereği Türkiye'nin de bunu kabul edeceğini vurguluyor. Kaleli, "Hindistan Euro-4 belgesini aldı. Çin de alacaktır." diyor.

    Çinli iki büyük otomotiv üreticisiyle ön distribütörlük anlaşması imzaladıklarını belirten Abidin Dursun Kaleli, BMW motoru taşıyan numune araçları İzmir'e getirdiklerini, ancak bu firmalara Avrupa ve Türkiye'ye otomobil giriş vizesi verilmesinden sonra piyasaya girebileceklerini ifade ediyor: "Çinlilerle binek ve ticari araçlar konusunda anlaştık. Li Fan ve Cyile otomotiv şirketleriyle ön distribütörlük anlaşmalarımızı yaptık. Çin arabalarının Türkiye'ye girebilmesi için önce Avrupa'da dolaşması ve Euro 4 belgesini almaları lazım. Aldıktan sonra da Türkiye'nin onu tasdik etmesi şart. Yani Avrupa normları ve standartlarını tamamlamaları gerekiyor. Türkiye'de ortalama 20 bin dolara satılan bir arabanın Çin'deki fiyatı 3 bin 500 dolar. 4 bin dolar verdiğiniz zaman şahane lüks arabalar alabiliyorsunuz. Siz buna ne kadar, nasıl dayanabilirsiniz? Türkiye'de bütün vergileri üzerine koyunca bu arabaya 12 bin dolara binmek mümkün. Bence 2-3 seneden daha fazla dayanamazlar."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 1 Temmuz 2009; 13:04:10 >




  • Tamam kardeşim siz binmeyin ben biliyorum sağlam olduğunu siz de biliyorsunuz ama işinize gelmiyo ben biniyorum severek diğer cheryciler de biniyo burada ortaokul çocukları ile muhabbet etmekten sıkıldım artık siz fiat ile ferrariyi karşılaştırma yapıyosunuz fiat kötü fiye ferraride mi kötü arkadaş bu ülkede sümbüllere albealara ve onun gibi asıl teneke kutularını tonlarca para dökün siz asıl teneke onlar chery değil...
  • Euroncap'in resmi sitesinde Chery diye bir marka yok. Hatta hiçbir Çinli marka yok .
  • hayır anlamadığım almışsın güzel güzel biniyorsun. daha ne irdeliyorsun. birşeyi ispatlamak zorunda hissediyorsun kendini. herkes biliyor çinlilerin sakat olduğunu.
  • Burası Orta Okul forumu, bence siz Uluslararası platformda, denkleriniz ve rakipleriniz olan Mercedes, Bmw ve Audi'nin üst düzey yöneticileri ile bu konuları tartışın sayın Temsilci.

    Ne de olsa siz bu memlette Albea, Symbol ve benzeri araçlara para döken, sizin deyiminizle bilgi sahibi olmayan insanlardan değilsiniz.
  • bu Chery'yi yakında Bim'de de satarlar

    Şaka bir yana Çin Malı olduğu için güvenilmiyor.Ama herşeyi zaman gösterir.
  • "bu arabalar çinin nufüsunu azaltır"

    bir youtube yorumu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SaatciSylar

    "bu arabalar çinin nufüsunu azaltır"

    bir youtube yorumu



    hahahaha :D
  • Şimdi sağlammı bu. ön direk yamulmuş sağlamçıkan araçlarda darbe oraya kadar gelmio+ belli hızda yapılıo bunlar ve bu belli hızda böyle ise az daha hızlı gitse şoför pert yani...
    Bişey kanıtlamak zorundada değilsin, alışsın kullan kimseyi takma para senden çıkıo
  • Daha emekleme aşamasındalar. Asıl siz 10 sene sonra görün. Bir tek şey biliyorum ben denek değilim kendini az da olsa kanıtlamış sağlam ürünler almak her zaman daha mantıklı
  • meteavcı hata üstüne hata yapıyorsun. Heyecanlı bünyelerin gazına gelip sen de heyecanlanıyorsun.

    Buraya Chery'nin 5 yıldız aldığı testi de koysan biri gelip "kaç puanla 5 yıldız almış?" diye soracak. Gene "Coca Cola" diyecek. Çünkü amaç sağlamlığı hakkında fikir sahibi olmak değil, "Çin" lafını duyunca otomatik pilota geçmekle alakalı bir durum. Eminim bu arkadaşlar büyüdüklerinde Çinli markalar için çok daha farklı şeyler konuşuyor olacaklar. Japonya için de böyle oldu, Güney Kore için de böyle oldu. Çin için de olacak.

    Hiçbir koşulda tatmin olmayacakları için bu tür başlıklara gerek yok bence. Diğer başlık gayet güzel. Modelleri sıralamaya devam Ben de bizimkiler için açacağım yakında. Modifiye bölümünde Etox Zafer'le başlamayı düşünüyorum. Tek korkum devamının gelmemesi...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmetcan44

    meteavcı hata üstüne hata yapıyorsun. Heyecanlı bünyelerin gazına gelip sen de heyecanlanıyorsun.

    Buraya Chery'nin 5 yıldız aldığı testi de koysan biri gelip "kaç puanla 5 yıldız almış?" diye soracak. Gene "Coca Cola" diyecek. Çünkü amaç sağlamlığı hakkında fikir sahibi olmak değil, "Çin" lafını duyunca otomatik pilota geçmekle alakalı bir durum. Eminim bu arkadaşlar büyüdüklerinde Çinli markalar için çok daha farklı şeyler konuşuyor olacaklar. Japonya için de böyle oldu, Güney Kore için de böyle oldu. Çin için de olacak.

    Hiçbir koşulda tatmin olmayacakları için bu tür başlıklara gerek yok bence. Diğer başlık gayet güzel. Modelleri sıralamaya devam Ben de bizimkiler için açacağım yakında. Modifiye bölümünde Etox Zafer'le başlamayı düşünüyorum. Tek korkum devamının gelmemesi...


    Doğru diyosun ama ben haksızlığa gelemeyen bir yapıya sahibim artık dilimde tüy kalmadı sıkıldım gerçekten sürekli aynı insanlarla polemiye girmekten ne düşünürlerse düşünsünler ama benim forumuma saldırmasınlar!!




  • meteavcı

    Bırak mucadele etmeyei bu insanlar bir şeye inanmışlar nuh diyor peygamber demiyor misalı.Boşver sen arabanın keyfını çıkarmaya devam.Muhatab olma boşver kutu kola desinler.Sen keyfını sur aracının.Kazasız belasız bol günler geçir.Kompleskli yurdum insanı hep böyleydi zaten.Biz ileriyi görebiliyoruz en azından.
  • Evet kardeşim insanlar derslerine çalışıp geliyorlar buraya

    Bizim araçların sağlam olduğunu bilmemiz yeter diyorum VE NOKTAYI KOYUYORUM
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.