Şimdi Ara

Chery kullanıcı yorumları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
187.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yüz yılı aşkın bir süre önce dönen tekerleği durduran, tahta veya deri veya eski ayakkabıydı. Ya da atlara verilen dur komutu!

    İlk balata 1897’de Herbort Frood tarafında asfalt, saç (at kılı) ve pamuk karışımı ile yapıldı. Isındığında sürtünme özelliğini kaybetti. Yine Herbort Frood 1908 de örgülü asbesti kullanmaya başladı. 1930’larda kullanılmaya başlanan reçine; balataları daha yüksek sıcaklıkta mukavim hale getirdi. 1980’lere kadar Asbest bazlı balatalar esastı. Asbest birçok yönüyle harika bir materyal olarak görülüyordu. Ancak Asbestin sağlık açısından yarattığı risklerden dolayı 1980’lerden sonra yavaş yavaş terk edildi. 1990’lara gelindiğinde dünyanın birçok ülkesi asbesti yasaklamıştı.

    Bizde asbestin yasaklanması ise 2007’nin sonunu buldu. Önce Nisan 2006 tarihi benimsenmiş, esnetilerek 2007’nin sonuna dek Asbestli balata imalatı sürdürülmüştür.
    kaynak :http://www.subconturkey.com/2008/Mayis/koseyazisi-Balatada-yeni-donem.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ForteVeloce

    Onlarda biliyor 7 yıl sonra Türkiye'de Cherry diye bir marka yada 150.000 km içinde Cherry'den sağlam çıkabilecek insan sayısının az olduğunu. Sallıyorlar bol keseden işte

  • Fuardaki çin malı araçları inceledim fiyatları aveo, i20 vb. kaliteli araçlarla aynı. Aman arkadaslar siz siz olun çinlilerden uzak durun derim
  • vallahi nerden denk gelmıstı bılmıyorum ama bı keresınde emgrand denen otomobilin içine binmiştim. araçta yok yok. elektrıklı derı koltuklar, sunroof falan filan dedim ulan şunun debriyajına bi basıyım bakalım neymiş. arkadaş debriyaj bildiğim fren. bukadar kısa mesafeli debriyajmı olur. insan debriyaja bastıgında biraz derine dogru basmak istiyor. yok olmadı. normal debrıyajlı bır arabanın yarı mesafesi kadar basılabiliyor.. garip ve esrarengiz arac şu emgrand..
  • Ben 3 yıldır Chery Tiggo kullanıyorum, haddinden fazla memnunum ki aracım daha en ufak bir arıza yapmadı, arızayı da geçtim lastiğin havası bile inmedi hala. Üstelik 2 kez kaza yaptığım halde.

    Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz, hiç kuşkunuz olmasın.
  • Araç Çin malı diye kötülemeyen kimse kalmamış, bu kadar ön yargılı olmayın derim. Öncelikle bu araba konforuyla, sunulan özellikleriyle ve kalitesiyle fiyatının çok üstünde bir araç. Ben 10 aydır 1.6 lpg li tiggo kullanıyorum, aldığım günden beri 32.000 km yol yaptım, defalarca balığa gittim, arazide tarlada her yerde at arabası gibi kullandım aracı. Bu süre içinde bu kadar hor kullanmama ve yol yapmama rağmen 2 sefer periyodik bakım, 2 sefer de kaza onarımı için servise gittim. Malzeme kalitesi çok adi diyenler var, arabanın iç aksamı gayet kaliteli, direksiyonun üst kısmımdaki soyulma dışında en ufak bir problemi yok. Kaporta aksamına güvenilmez diyenler; 50-60 km hızda seyir halindeyken, ısuzu kamyonetle kafa kafaya çarpıştık, araçta oluşan hasar, tampon kırıldı, kaput kasıldı, ön panel eğildi. Çamurluklarda milim zarar yoktu, aynı hızla doğana arkadan çarptım, sadece tampon kırıldı. Yol tutuşu iyi değil diyenler; Ankara'nın Şenyurt yokuşunu biliyorsanız, o yokuşu inerken virajlara 100-110 km hızla tereddütsüz giriyorum, zerre savrulma yok. Çok yakıyor diyenler; ankara trafiğinde kullanmama, arabayı çok sıkıltırmama rağmen, 2,48 tl den aldığım 50 tl lik gazla 160-170 km yol yapıyorum. Tartarini marka tüp var araçta.Arabadan yaşadığım sıkıntılara gelince, çeyrek deponun altında benzin olduğunda, yokuş aşağı parkedildiğinde pompa benzin çekmiyor, araç zor çalışıyor. Diğer sıkıntısı da kasası ağır olduğundan 1.6 motor yokuşlarda zayıf kalıyor, araç çekişten düşüyor. Kullanan biri olarak, ben almak isteyenlere tavsiye ederim. Ben aracımı değiştirmek istesem, alacağım araç Tiggo 2.0 olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vkarakoc

    Araç Çin malı diye kötülemeyen kimse kalmamış, bu kadar ön yargılı olmayın derim. Öncelikle bu araba konforuyla, sunulan özellikleriyle ve kalitesiyle fiyatının çok üstünde bir araç. Ben 10 aydır 1.6 lpg li tiggo kullanıyorum, aldığım günden beri 32.000 km yol yaptım, defalarca balığa gittim, arazide tarlada her yerde at arabası gibi kullandım aracı. Bu süre içinde bu kadar hor kullanmama ve yol yapmama rağmen 2 sefer periyodik bakım, 2 sefer de kaza onarımı için servise gittim. Malzeme kalitesi çok adi diyenler var, arabanın iç aksamı gayet kaliteli, direksiyonun üst kısmımdaki soyulma dışında en ufak bir problemi yok. Kaporta aksamına güvenilmez diyenler; 50-60 km hızda seyir halindeyken, ısuzu kamyonetle kafa kafaya çarpıştık, araçta oluşan hasar, tampon kırıldı, kaput kasıldı, ön panel eğildi. Çamurluklarda milim zarar yoktu, aynı hızla doğana arkadan çarptım, sadece tampon kırıldı. Yol tutuşu iyi değil diyenler; Ankara'nın Şenyurt yokuşunu biliyorsanız, o yokuşu inerken virajlara 100-110 km hızla tereddütsüz giriyorum, zerre savrulma yok. Çok yakıyor diyenler; ankara trafiğinde kullanmama, arabayı çok sıkıltırmama rağmen, 2,48 tl den aldığım 50 tl lik gazla 160-170 km yol yapıyorum. Tartarini marka tüp var araçta.Arabadan yaşadığım sıkıntılara gelince, çeyrek deponun altında benzin olduğunda, yokuş aşağı parkedildiğinde pompa benzin çekmiyor, araç zor çalışıyor. Diğer sıkıntısı da kasası ağır olduğundan 1.6 motor yokuşlarda zayıf kalıyor, araç çekişten düşüyor. Kullanan biri olarak, ben almak isteyenlere tavsiye ederim. Ben aracımı değiştirmek istesem, alacağım araç Tiggo 2.0 olacaktır.

    merhabalar. bende tiggo almak istiyorum ve bu yüzden kullanıcı yorumlarını sürekli takip ediyorum. araç güvensiz ve teneke gibi diyenler çok fazla ve bu arkadaşların tiggoyu kullanmadan bu kanıya vardıklarından da eminim. Yaptığınız kazaların resimleri var mı burda paylaşma şanısınız var mı? Hemen benim gibi araba alacak olanlara fikir verir hemde ön yargılı arkadaşların belki ön yargılarını yıkar. Ayrıca içeriye motor sesini çok alıyor diyenler de var sizin kullanımlarınız da ses izolasyonu nasıl içeriye çok ses veriyor mu ?




  • Kullanıcı yorumlarına ihtiyacım var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ömer

    Kullanıcı yorumlarına ihtiyacım var.

    +1
  • 4 yıldır chery kimo kullanıyorum. her sene memlekete yani 1000 km lik yola gidiş geliş yapıyorum. her araba gibi. kullanmadan yorum yapanlar çok yanılıyorlar. aynı fiyata 100 binin üzerinde 2005 model clio benzeri türden araca biner ve ustayla ahbap olurdum herhalde. aracım 2010 kasımında 2011 model olarak aldım ve şu an 30 bin km ye geldim. düzgün ve tedbirli bir kullanıcıyım. bakım dışında tamire girmedim. virajlara rahat giriyorum. içi ferah. küçük ama icabında koltuklarını yatırıp işimde de kullanabiliyorum. park yeri kolay buluyorum.bu fiyata binebileceğim en iyi araba. ne bileyim daha ne olsun. her arabada olduğu gibi bununda eksiği yok değil. çukurları fazla hissediyor ve yüksek araba olduğu için biraz fazla sallıyor.ama ben benimki gibi bir arabayı almayı (15-16 bin tl vererek) çok akıllılık olarak görürüm.
  • bizim millete sabaha kadar anlatın anlamazlar alışmışlar brordveye :D tanımazlar yenilik sanki şahin,doğan ,borodveyde çok konfor var ya bayılıyorlar 10.000 üzeri paraları
  • Bir arkadaşım araba arıyordu, bütçe 15 bindi ve 15 bin liraya baktığı arabalar 97-98 model, mezbahalıktı. Kimo aklıma geldi, gidip baktık sonuçta aldık. 2011 model, 50 binde, boyasız, dört disk fren, abs, hava yastığı, klima, park sensörü, dört kişinin rahat oturabildiği şirin bir araçtı. Direksiyonuda elektrik destekli. Ben kimo ile biraz dolaştım, sürüşü piyasayı tutmuş aynı sınıf kore ve fransız arabalarından daha çok beğendim. 50 bin km ye kadar hiç bir sorun vermemiş, sadeca bagaj kapağını tutan çubuğun tutunduğu plastik kırıktı. Aracı ekspertize soktuk tertemiz çıktı. Aracın iç plastik aksamının çok kalitesiz olduğunu sanıyordum, inanın dashboarda kullanılan plastik ile iki kore-fransız arabasına aynı parça çıkartılır. Sert ama kalitesiz denemeyecek kalın bir plastik var. Sonuç ; bir ailenin işini gayet güzel görecek şirin, kullanışlı, küçük görünen ama içi şaşırtan bir araçtı kimo. Kısıtlı bütçesi olanlar dökülmüş-paslı arabalar yerine bunu tercih etmeli, ki ayno durumda aynı-yakın bütçe ile bende olsam alırdım kimoyu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Carpisan oto lakabi taktigimiz chery kimo 2010 model araca 2011 de binmeye basladik. Aldigimizda 8000 km deydi. acikcasi satip ta kar ederim amaciyla alamdigim icin tepe tepe kullanip hurdaya cikinca atariz dedik ama şurda 2015 e giriyoruz hic servise gitmedim. yagini suyunu ben degistiriyorum. yazlik kislik lastik degistirirken iki kere lastikcinin kompresoru bijon kesti. Sag arka kapi kolunun cekme teline baglandigi soket kirildi. onu da soketin disini metal cerceve kaplayarak omur boyu kirilmaz hale getirdim. Bos zamanimda diger kapi kollarini da boyle yaparim dedim. 13-14 bine araba aliyorsunuz. Cok kalite beklemeyin ama tepe tepe kullanilabilecek bir arac. 1.3 motor kesinlikle cok seri bir arac. Sehir ici yakiyor Ama sehir disi yakit tuketimi fena degil. Ozellikleri bu kategorideki araclardan kesinlikle cok cok fazla. Arac kucuk gibi gorunmrsine ragmen kerb agirligi 1040 kg. bilginiz olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chery kimo 2009 lusso kullaniyorum... Bir bucuk yildir kullaniyorum.alirken cok arastirdim 12000-13000 liraya daha eski arac alacagima bes yili gecmemis bir chery almak daha mantikli geldi. Sonunda buldum aldigimda 58000 deydi su an 72000 deyim... Abs dort cam otomatik cift air bag ...64000 de agir bakim yaptirdim lastikleride sifirladim sorunsuz kullaniyorum...muayenesini haziranda yaptirdim sorunsuz gectim... Bu yaz ist dan samsun a 750 km banamisin demedi olctum 28 kurus yakmis...samsunda daglar tepeler, yesilirmaka baraja kadar ciktik hic sikinti yok... Kisa mesafe sehir ici 35-40 krs arasi... Benzinli 1.3 icin cok iyi rakam cunku renault 1.2 benzinli ile ayni yakiyor... Temiz bulanlar bence tereddut etmesin araba doluyken bir pierre loti yokusunu banamisin demeden cikisi var muthis, abartmiyorum kullanicilar bana hak verecektir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cretor -- 1 Ekim 2014; 20:04:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • f-a-t-i-h kullanıcısına yanıt
    Aynen benden de o kadar, o yoruma bakan da sanarki, diğer araçlar hiç pert olmuyor, hiç deformasyona uğramıyor. Arkadaş sonuçlar gayet net, araç hem güzel görünümlü hem bedava, hem yeni, full donanım ve sıfır üretim Çin den sevkiyatlı. Plastik kokuları, yok efendim asbest konuları da zaten düzeltilmiş ve yasal mevzular, araçlar parasını fazlasıyla hakediyor ve gelecek de vaadediyor anlaşılan, dizel gelmiyor mu, yok mu haber verecek... Mermerler gider başkası gelir, Çin dünyayı yerinden oynatıyor. Bu firmalar bu yorumları dikkate alırsa çok değil 5 ila 10 yıl , hadi dil, personel eğitiminden dolayı 15 yıl içinde sektör ve gelecek için çok şey değişecektir... Akıllı olan Çince ye devam genç arkadaşlar...
  • Chery markasını okadar kötüleyici yorumlar okudum ki yorum yazmak zorunda hissettim kendimi
    2011 chery chance norma 1.6 aracım 3 yıldır kullanıyorum bana göre tek kusuru yalıtım zayıflığı motor sesi fazla içerde
    Onun dışında en ufak bir sıkıntısını görmedim her 10 bin km de bakıma giderim ortalama 230 lira masrafım olur parça sıkıntısı çekmedim parçaları ucuz ve kolay temin edebiliyorum
    Bulunduğum bölge de 3 4 farklı noktada yetkili servisleri var
    yol tutuşu iyi yakıtı iyi donanımları iyi malzemeleri cokda kalitesiz değil ncapda 5 yıldızı olan bir arabadan bahsediyoruz burda herkez kağıt gibi 7 yılda zaten ölürsünüz gibi saçma yorumlarda bulunmuş ama
    yok güzelim o iş öyle değil şuan chery chance yanında aynı zamanda 2014 model renault cliom var konfor olarak bakarsak olaya chance daha tatmin ediyor beni ama o konudada tek kusuru dediğim gibi yalıtım biraz masraf yapıp yalıtımı güçlendirirseniz binici adam için chery chance alınacak araba 2. el piyasası biraz yavaş gitsede binici adam için sorun olacağını zannetmiyorum satmak için 2 3 aylık bir süre arabanızın belirli sitelerde ilanda kalması lazım
    bide bu araba için bu videoyu izlemenizi tavyise ederim
    http://otomobilhaberler.blogspot.com.tr/2012/10/chery-chance-carpsma-testi.html
    bide test videolarına 2011 üstü modellerinde bakın
    https://www.youtube.com/watch?v=Vb8x-gK0IVA
    arabalarının 2 yılda geçirdiği evrim de ortada
    https://www.youtube.com/watch?v=Vb8x-gK0IVA
    https://www.youtube.com/watch?v=Vb8x-gK0IVA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirgloomy -- 16 Nisan 2015; 2:31:36 >




  • Valla bizde Chery Tiggo Jip var. Otomobilden çok memnunuz. Yedek parça sıkıntısı vardı servislerde onu da Parça Ofisi diye bir firma var Bayrampaşada oradan hallediyoruz. İnternet sitesinde de fiyatlar var. Chery yedek parça arayan arkadaşlar için aşağıda linkini paylaşıyorum.



    www.parcaofisi.com
    Chery Yedek Parça Fiyatları (%100 Montaj Uyumu) - Parça Ofisi
    https://www.parcaofisi.com/chery-yedek-parca
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.