Şimdi Ara

Chery Omoda 5 Atmo Otomotiv Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
4.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Geçen hafta Cumartesi günü Omoda 5 teslim alırken İstanbul Atmo bayisinde yaşadıklarımı yazmak istedim. Bir gün önceden randevu alarak Konya'dan İstanbul'a gittim. Yaklaşık 2 saat bekledikten sonra aracınız hazır dediler. Aracı incelemeye başladım. Arka C sütünundaki piano black kısım çizikti. Davlumbazların içi, kapı contaları motor kaputunun, bagaj kapağının etrafı çamur içindeydi. İç kısımda tavanda üç noktada siyah izler vardı.(ilginçtir birileri yağlı elleriyle tavanı ellemiş) Kapıda ve camda etiket izleri vardı. Aracın tabanı çamur içindeydi. Sahte egzoslar falan da toz toprak içindeydi. Kapılardan o meşhur tıkırtı sesi geliyordu. Aracı sözde 2 kere yeniden yıkamaya götürdüler. Çok ufak tefek değişikliklerle geri getirdiler. Yetkili birisi yok mu dedim. En sonunda yetkili olarak servis müdürü Caner isimli şahıs geldi. Bunları yıkamaya gerek olmadığını oradan çıkınca yine çamur olacagını, ambalajlı Volvo almadığımı, araçların tarlada depolandığını falan söyledi. Bu şekilde kabul etmeyeceğimi insanların 2. el araçları bile böyle satmayacağını, bunun 3. defa yeni araç alışım olduğunu ve boyle bir rezillik görmediğimi söyledim. O zaman salı günü gelmem gerektiğini, yapacak bişeyleri olmadığını söyledi ve çekti gitti. Aynı şahıs 10 dakika önce aracı uzaktan görüp ben yanına gidince oraya girmemin yasak olduğunu söyleyip beni araçtan uzaklaştırmıştı. Ancak benden 5 dakika sonra muhtemelen bir çalışanın 7-8 yaşındaki çocuğu servis içinde gezinerek benim aracımın içine girdi çıktı. En sonunda baktım olmayacak aracı aldım bayinin önüne çıktım. Eşyalarımı bagaja koymak için açtığımda bagajdaki plastiğin ciddi şekilde çizik olduğunu gördüm. Caner isimli şahısla sonuç alamayacagımı bildiğim ve akşam yaklaştığı için araca binerek konyaya geldim. Bagajın resmini satış temsilcisine gönderdim.(Kadir Bey- o gün izinliymiş) Ancak 3 gündür ölü taklidi yapıyorlar. Ayrıca yolda gelirken bluetooth' a kayıtlı tanımadığım bir cihaz gördüm. Daha neler çıkacak bilmiyorum. Ancak daha önce böyle bir rezil araç satışı, ilgisizlik görmedim. Aracı aldığıma alacağıma pişman oldum. kendimi çok kötü hissettim. İnsanın bir şeyi aldığına bu kadar canı sıkılır mı, sıkıldı. tescil edilmemiş olsa bırakır çıkardım. Sözün özü bu Atmo isimli bayiden uzak durun. Bagaj kapağındaki çizik plastikle ilgili Ayıplı mal ihbarında bulundum.(Şimdilik hiçbir ses yok) Bundan sonra da göreceğiz bakalım Chery ve Atmo isimli şirket ne kadar kanunlara saygı gösterip, tüketicinin hakkını teslim ediyor. Sattığı malın ne kadar arkasında durup hatasını telafi ediyor. Olmadı devletimiz sağolsun, tüketici kanununu uygulayacak birini buluruz elbette.



    Chery Omoda 5 Atmo Otomotiv Rezaleti


    Chery Omoda 5 Atmo Otomotiv Rezaleti


    Chery Omoda 5 Atmo Otomotiv Rezaleti


    Chery Omoda 5 Atmo Otomotiv Rezaleti


    Chery Omoda 5 Atmo Otomotiv Rezaleti


    Chery Omoda 5 Atmo Otomotiv Rezaleti


    Chery Omoda 5 Atmo Otomotiv Rezaleti


    Chery Omoda 5 Atmo Otomotiv Rezaleti


    Chery Omoda 5 Atmo Otomotiv Rezaleti


    Chery Omoda 5 Atmo Otomotiv Rezaleti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwhiteca -- 11 Şubat 2024; 18:27:33 >







  • Evet, çizik bagaj plastiği hariç diğer kısımlar geçer haklısınız. Yanlız temizliğini de kendimiz yapacaksak neden yeni araç alıyoruz. Sizce hakettiğimiz muamele bu mu? (Servis müdürüyle bir alakanız yoktur umarım o Volvo dedi siz Porsche) Yani diyorsunuz ki Chery çamur içinde de müşteriye teslim edilebilir, öyle mi? Arabanın başına dediğiniz gibi herşey gelebilir yanlız kimseye sıfır araba satmayacağım. 2. el satacağım.

    Al işte, bir adet daha kendini bilmez.


    Yahu sanane adamın aldığı arabanın markasından birader, sen kimsin de insanları arabasının markasına göre yargılıyorsun? İster chery alır ister bmw ister Fiat. Sana ne oluyor , vasfın ne kimsin sen?


    Kaldı ki 1.4 milyon verilmiş bir araçtan bahsediliyor. Az ötede zırla haydi.

    Arac teshir olamaz. Dedikleri gibi tarlada camurun icinde bekletiyorlar. Tarladan alip tirlara yukle vs gibi durumlarda calisanlar hor kullanabiliyor.

    Onun disinda test araci vermisler diyenler sacmalamis. Test araci bayinin kendi araci ve satisi 2.el olarak yapilir. Burada OTV vs gibi birsuru vergi odeme isi var. Verilen evrakta yaziyordur vergi odemeleri zaten.


    Sorun bayinin is bilmezligi. Araba muhtemelen tarlada gazlanarak tirlara alindi. Bunlar da yikamaya usendi. Uzerindeki posetleri cikaran servis elemani da yagli elleri ile bu isi yapti vs.


    Tamamen amatorluk. Chery genel mudurlugunde olsam okkali firca atardim.


    Arkadas Chery genel mudurlugune elindeki resimleri vs gondersin.


    Burada babasinin parasiyla, hayatinda 5 kurus kazanmadan mal sahibi olan birsuru velet var. Onlarin sozlerine aldanmayin. Para kolay kazanilmiyor. Elbet guzel bir an yasanmak istenir yeni arabada.

    Marketten domates alip curuk ciktiginda kosa kosa marketin kapisinda solugu alanlara bakmayin.


    Yine de sikmayin caninizi derim.

  • Geçmiş olsun hocam. Ucuz diye almamak lazım işte çin malını. 3 kuruş fazla verip duster almak daha mantıklı.

  • Bana bu iddialar pek inandırıcı gelmedi . Sanki marka karalaması kokusu alıyorum .
    Hiç bir kanıt yok , hiç bir resim yok sadece sizin iddialarınız var. Ayrıca olay gerçekse bile bir de karşı tarafı dinlemek lazım tek tarafdan olaylari dinleyip hüküm vermeye tamamen karşıyım . Umarım Chery hakkınız da markayı karalamaktan dava falan açmaz
  • dr.omer D kullanıcısına yanıt

    Duster çok kaliteli bir araç mı sanki . Chery yanında Mercedes gibi kalır.

  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Nasıl bir kanıt istersiniz?

  • dr.omer D kullanıcısına yanıt

    Çin malıyla alakası yok. Atmo otomotiv arabayı yıkanmaya bile üşenmiş.Olay bu.

  • redwhiteca R kullanıcısına yanıt

    Şimdi attığınız resimlere baktım çoğu yıkamayla gecicek şeyler . Gider güzel bir yerde yıkar veya yıkatırsınız mis gibi olur araç . Ufak tefek çiziklere takılacaksanız işiniz zor . Arabayı çoğumuz dışarı park ediyoruz başına her şey gelebilir . Balkondan saksı düşer , dolu hasari olur , biri inadına çizer her şey olabilir yani . O yüzden yeni aldiginiz aracın tadını çıkarın böyle ufak tefek şeyleri de büyütmeyin. Sonuçta Porche almıyorsunuz.

  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Evet, çizik bagaj plastiği hariç diğer kısımlar geçer haklısınız. Yanlız temizliğini de kendimiz yapacaksak neden yeni araç alıyoruz. Sizce hakettiğimiz muamele bu mu? (Servis müdürüyle bir alakanız yoktur umarım o Volvo dedi siz Porsche) Yani diyorsunuz ki Chery çamur içinde de müşteriye teslim edilebilir, öyle mi? Arabanın başına dediğiniz gibi herşey gelebilir yanlız kimseye sıfır araba satmayacağım. 2. el satacağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwhiteca -- 11 Şubat 2024; 18:35:46 >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Saçmalama istersen…
  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Trollugunde bir sınırı var. Onceden Renault ta yapiyordun simdi chery de yapiyorsun. İnsanda biraz utanma olur.

  • Adamı sıkıştırmayn kaçıp gidiyor sonra 

  • redwhiteca R kullanıcısına yanıt

    Bayiinin yaptığı resmen terbiyesizlik.

    Bugüne kadar 20 civarı 0 araç aldık sattık,hiçbir bayiden aldığımız araçta değil çamur lastiklerinde toz görmedik.

    Aracınızı güle güle kullanın,o bayiyi de Şikayetvar gibi platformlara yazıp ifşa edin

  • en1gma kullanıcısına yanıt
    Kaçıp gitsin sıkıntı yok. Rahat eder forum biraz.
  • Aracı görmeden tescil mi yapılıyor, süreç nasıl oluyor bilmiyorum. Bir de aracın kmsini merak ettim. Bu kusurlar ancak belli bir km ile olur. Veya araç teşhir ürünüydü.

  • Araç net şekilde teşhir ürünü. Veya test sürüşü aracı. Teslim aldığınız an km sayacına baktıysanız ve 10-15 km'den fazla ise ikinci el araç kakalamak da istemiş olabilirler. Üstteki ex-Renault fanboy üyeye bakmayın, rezaletin resmidir bu tarz bir muamele.

    Benim anlamadığım başta bu haliyle kabul edip teslim alamayacağınızı söyleyip sonradan neden teslim aldınız? Ödeme yaptınız ve para iadesi yapmadıkları için mi? Siz almasanız o aracı yine başkasına satardı bunlar binbir hile ile aslında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 11 Şubat 2024; 23:46:11 >
  • YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

    Öyle kaçmıyor, konuyu terkedip başka konuda trollemeye devam ediyor.

    Kaçmasını çok beklersiniz,onlar kaçmayınca veteran ekip Facebook Grubu kurup kendileri gitti buralardan Chery Omoda 5 Atmo Otomotiv Rezaleti 

  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    Evet tescil aracı görmeden vekalet ile yapıldı. Km 9'idi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Araç net şekilde teşhir ürünü. Veya test sürüşü aracı. Teslim aldığınız an km sayacına baktıysanız ve 10-15 km'den fazla ise ikinci el araç kakalamak da istemiş olabilirler. Üstteki ex-Renault fanboy üyeye bakmayın, rezaletin resmidir bu tarz bir muamele.

    Benim anlamadığım başta bu haliyle kabul edip teslim alamayacağınızı söyleyip sonradan neden teslim aldınız? Ödeme yaptınız ve para iadesi yapmadıkları için mi? Siz almasanız o aracı yine başkasına satardı bunlar binbir hile ile aslında.

    şehir dışından gelmiştim. Üç gündür neredeyse hiç uyumamıştım. Akşama Konya'ya dönecektim.(Saat 15:00 a kadar uğraştım. Sözde iki defa yıkamaya götürdüler. Ama bezle görünen kısımları alıp getirdiler. Ban iddia ediyorum bu araç bir kere bile yıkanmamış. Girintili kısımlar hep çamur içinde) Aracın tescili, sigortası yapılmıştı ve kredi çekilmişti. Adam utanmadan yıkamaya bile 3 gün sonra gel dedi.(bir gün öncesinden randevu alıp gelmeme rağmen) Eğer ki araç değişikliği yapmaya kalksaydık eminim 3 ay sürerdi. En son dışarı çıktım bagajdaki çiziği gördüm(Kapalı mekanda görünmüyordu). Sonuç alamayacağımı bildiğim için onu bile whatsapp'la bildirdim. Adamlar ona bile cevap vermedi. İlgi seviyeleri bu.





  • redwhiteca R kullanıcısına yanıt

    burası türkiye . hak mak yok. görmediğin araca para vermişsin bence birde ekspere sok aracı boyası değişeni var mı diye öyle başına gelen çok oluyor. çok zaman geçmeden yap yoksa sen vurdun boyattın derler.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.