Şimdi Ara

Chery Omoda 5 / Tiggo 7&8 güvenlik özellikleri ve NCAP skoru hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun aleyküm arkadaşlar,


    Bildiğiniz gibi Omoda 5 NCAP'ten 5 yıldız almış. Tiggo'ya ise Chery hiç test yaptırmamış.


    Şahsen araçların özellikleri itibarı ile kafa kafaya aynı platformda olduklarını düşünüyorum. Tabii ki araçların aerodinamiği etkileyen boyutsal ve şekil farklılıkları da sözkonusu ancak bunları es geçersek, Tiggo'nun da benzer puanları alabilmesi gerekir diye düşünüyorum.


    Araç özellikleri sayfasına baktığımızda her üç modelin de motor özelliklerinin bire bir aynı olduğunu, yakıt tüketim verilerinin mililitrelik ufak farklar içerdiğini (boyut ve şekil farkı) göreceksiniz.


    Chery NCAP testine Omoda 5'in Luxury modelini göndermiş. Zaten Luxury ile Excellent sürümleri arasında Ön Orta Hava Yastığı dışında bir fark bulunmuyor ve muhtemelen NCAP değerlendirmesinde göze alınmayan bir kriter olduğu için çok sallamadılar. Çünkü eğer söylendiği gibi NCAP'den iyi skor alıp reklam aracı olarak Omoda 5'i kullanacak olsalardı Excellent sürümü yollarlardır test için.


    Tiggo serisi ile Omoda 5'in Luxury güvenlik donanımı farklarına baktığımızda ise Omoda 5'te aşağıdaki 2 güvenlik donanımı diğerlerinden ayrılıyor. Tiggo serisinde bunlar seçenek olarak bile sunulmuyor:


    1. Akıllı Kaza Önleme Sistemi
    2. Çoklu Çarpışma Önleme Sistemi


    Çoklu çarpışma önleme sistemi aşağıdaki video gibi işliyor. NCAP testinde bu dikkate alınıyor mu bilmiyorum.

    Multi Collision Brake - YouTube


    Akıllı kaza önleme sistemi hakkında ise bir şey bulamadım. Bunun ne olduğunu bilen var mı?



    Tabii ki varsayımlarla yola çıkmak çok mantıklı olmayabilir ama tüm bunları düşündüğümüzde, Tiggo'nun da NCAP'ten yaklaşık aynı sonuçları alacağı kanaatindeyim.


    Yukarıdaki 2 özelliğin ise, yaklaşık olarak aynı donanımlar (radar, sensörler vs...) dahil olduğu için Tiggo serisinde belki de yazılım aracılığı ile eklenebileceğini/açılabileceğini umuyorum.








  • Tiggo 7 Pro için Ancap testi geldi.



    ANCAP Safety Ratingsyoutube
    See how the Chery Tiggo 7 Pro performed in our ANCAP crash tests. All variants of the MG5 (May 2023 – onwards) scored a 0 star ANCAP safety rating. See the complete results at: http://ancap.link/s/73e06f ANCAP is a non-regulatory, not-for-profit organisation that provides information on the safety performance (crash protection and crash avoidance) of new, unmodified vehicles available to Australian and New Zealand consumers. FIND ANCAP SAFETY: WEB: www.ancap.com.au FACEBOOK: www.facebook.com/ANCAPsafetyratings INSTAGRAM: www.instagram.com/ancapsafetyratings/ LINKEDIN: www.linkedin.com/company/ancap-safety/ SUBSCRIBE: www.ancap.com.au/subscribe #safetyrating #vehiclesafety #ancapsafety #crashtest #5stars
    https://www.youtube.com/watch?v=A_VhRgY_DBg
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.