Şimdi Ara

Chery Tiggo 8 çarpışma önleme yok !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz günlerde bu araçtan aldım. Şerit takip adaptif hız yarı otonom sürüş var 360 kamera her yeri görüyor öndeki araca olan mesafen tehlikeliyse uyarıyor arkadan tehlikeli hızlarda yaklaşan olursa dörtlü yakıyor yapıyor da yapıyor araba her donanım var. Ama anladığım kadarıyla sadece yazılımla çözülebilecek olan çarpışma önleme kendi kendine fren yapma koymamışlar benzer donanımı olan omada 5 te bu özellik var tiggo serilerinde yokmuş. Bu Çinliler ilginç büyük önyargıyla birazda acele almıştım aracı sadece yazılımla çözülebilecek bir özelliği hele de diğer model aracında kullandığın özelliği niye koymaz firma anlamadım Corolla da artık bu özellik standart gelir oldu bu kadar dolu olarak nitelendirilen araçta nasıl olmaz anlamıyorum aydınlatabilecek var mı


    Edit: son vardığım sonuç ve denemelerle özelliğin var olduğunu ama düzgün çalışmadığını gördüm. Zaten genel itibariyle çarpışma önleme tamamen çarpışmayı önlemese de şiddetini azaltıyor ama Chery de bu özellik sıkıntılı. Aslında arkadan yanaşmalara da çok tepki veriyor sürekli dörtlü yakıyor Ankara trafiğinde arabalar tampon tampona gidiyor diye biraz gelişmesi lazım bu işlerin Chery de




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judger90 -- 14 Nisan 2024; 19:41:55 >







  • judger90 kullanıcısına yanıt
    Kim dedi ki tiggo modellerinde yok diye?

    Tiggo 7 üst pakette otomatik fren var.

    Muhtemelen tiggo 8 üst pakette de vardır.
  • hardcrss kullanıcısına yanıt

    Kullandığım en üst paket adaptif hız sabitleme var. Şerit takip sistemi de var arkadan çarpışma ihtimalinde uyarı sistemi yine öndekine tehlikeli hızlarda yaklaşınca uyarı sistemi gibi özellikler var. Yani araç kendi fren de yapıyor direksiyonu da döndürüyor tehlikeleri de algılıyor ama olası çarpmada sadece uyarıyor acil durum freni yapmıyor çarptım çünkü oradan biliyorum  sadece yazılımla çözülecek ve yazılımını da omada serisinde kullanmasına rağmen niye bu modele eklememişler anlamak mümkün değil.

  • judger90 kullanıcısına yanıt
    Chery Tiggo 8 çarpışma önleme yok !!
  • Şerit takip adaptif hız sabitleme ve yeni çıkmış Chery

    Tamam günümüzde Aliexpress bile alıp o donanımları aracına takarsın ama ben güvenmem zaten öyle şeylere

  • Donanım tablosunda yazıyor aslında olan olmayan şeyler
  • hardcrss kullanıcısına yanıt

    İşte ben gittim çarptım tampon çatladı. Peugeot da diyelimki arkada duvar var bas gaza çarpmıyor Chery sanırım burada yazana göre frene bas diyor az basarsan ben acili devreye sokar daha iyi durdurun diyor ama zaten frene basabilsek durdururuz arabayı

  • 2011 model aracımda bu özellik var, ama sadece ayağım frene hiç değmediği zaman devreye giriyor. Eğer ayağım hafif de olsa frene değmişse devreye girmiyor. Belki sizin aracınızda da bu durum vardır. Bazı durumlarda hiç devreye girmeyebiliyor. Zaten bağımsız testlerde tutarlılığı ve aktivasyon hızı da ölçülüyor diye biliyorum.

    K.

  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt

    mesele güven değil zaten ani bir kazaya karşı kişinin o freni yapamaması halinde arabanın bir fren gücünü ortaya koyması. Ford'da bile varken Chery'nin böyle bir aracına koymaması şaşırtıcı.

  • kaplanemral K kullanıcısına yanıt

    Fordda bile derken :) fordu civata mı sandınız

  • masterap M kullanıcısına yanıt

    ford bile demiş şaka gibi :) çeri 3 5 yıla yok olur

  • masterap M kullanıcısına yanıt

    fordda bile dediğim mesele şu yani Ford bunu baya baya yıllar önce 2011 2012 araçlarına koydu chery 2023-24 yeni model araba çıkarıyor ve böyle bir özelliği nasıl ekleyemez anlamında dedim yanlış anlaşılmış arkadaşlar.

  • Bu özellik de olmayıversin ya, ne bu donanım takıntısı anlayamadım. Ne kadar çok donanım o kadar çok masraf demek. Servise/sanayiye para vermeye bayılıyorsunuz herhalde.

  • Emple kullanıcısına yanıt

    Valla Chery yi donanım için aldık yoksa boş palet Kuga yada Qashqai yada 3008 alablirdim dolu olsun Chery olsun dedik ama frene basmadan devreye grmiyor özellik zaten frene bassam sert basıp durdururum da arabayı

  • judger90 kullanıcısına yanıt
    Sizinkinde sorun var bence. Frene basmadan da kendisi frenliyor. Kullananlar hep kendisinin frenlediğini söylüyor.
  • hardcrss kullanıcısına yanıt

    Olabilir servise uğradığımda bir göstereyim. Ya da sağlıklı çalışmıyor da olabilir Chery bin sistemi bazen devreye giriyordu bazen girmiyordur

  • Nedir bu Chery markasından gelen sürekli şikayetler? USA da ÇİN malı elektrikli araçları durdurmaya hazırlanıyorlar yakında..memleket atık araç deposu mu olsunChery Tiggo 8 çarpışma önleme yok !! 

  • Chery  alınacak araba değil , bu paralar etmez nasıl alıyorlar bu araçları anlamakta zorlanıyorum


    Benim bayon on kat daha iyi Chery  den



    3 ay sonra Chery  alacağım piyasayı düşürmemiz lazım beyler çok acil Chery Tiggo 8 çarpışma önleme yok !! 



    İşin latifesi çarpışma önleyici harika bir donanım her araçta olmalı ucuz pahalı kesinlikle istanbul da saçma sapan kazaların yarısını engeller.

  • judger90 kullanıcısına yanıt
    Hocam chery çarpışma önleme sistemi üreticisi değil. X marka ne kullanıyorsa cheryde onu kullanıyordur. Bu tip komponent üreticileri ana firmadan bağımsız.

    Cheryde getrag kullanır, bmw reno mercedeste getrag kullanır.

    Belki adaptasyonda uygulamasında yada sensöründe sıkıntı vardır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.