Şimdi Ara

Chevrolet Cruze alıyorum. Neden mi? İşte bazı tespitlerim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
70.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son aylarda Cruze hakkında yapılan bazı eleştiriler var. Düşük kilometreli bir sürü araç hemen internette satışa çıkarılmış, çok hantalmış, yakıt deposunda yangın çıkmış vs.

    Arkadaşlar kendimce yaptığım ufak 1-2 tespiti sizlerle paylaşmak istedim.

    Cruze, geçen sene ve bu sene bazı aylarda kendi sınıfındaki Astra, Jetta, Civic, Linea gibi araçları satış rakamlarında sollamış. Cruze, 2009 nisan ayından 2010 nisana kadar toplam 5500 adet satmış ki bu piyasaya yeni giren bir model için hiç azımsanacak bir rakam değil. Sahibinden.com u baz alırsak şu anda sahibinden.com da 46 adet 2009 model Cruze ilanı var. Ama ne gariptir ki 217 tanede 2010 model ilan var. Kısacası buradan şunu anlıyoruz sanırım. Zamanında 2010 model aracını kampanyalarla ucuza kapatmış büyük bir çoğunluk şu anda arabasını kar etmek amacıyla satıyor. Rakamlara dikkat ederseniz genelde sıfır araç rakamlarından fazla.

    Ben bugün Ankara’da yetkili bir bayiden sıfır 2010 model 1.6 LS Otomatik için 34.000 TL fiyat aldım. Hiç pazarlık yapmadım. Sahibinden.com da birisi aynı özelliklerde 9000 km deki aracını 37.500-TL ye satışa çıkarmış. 20777087 nolu ilana bakabilirsiniz. Düşünün sıfırını 34000 TL ye alabileceğiniz bir aracın ikinci eli 37500 TL. LPG si olsa yine hadi neyse olabilir diycem ama o da yok. Üstelik pazarlık için kesinlikle aramayın araç resimden kendisini gösteriyor denmiş. Bu en uçuğu bunun gibi bir sürü örnek var. Araştırıp görebilirsiniz. 36.000 TL den aşağı 2010 model ikinci el otomatik yok.

    Büyükşehirler dışında bazı şehirlerde aracın zor bulunduğunu biliyorum. Bu yüzdende bazı arkadaşlar 2011 modeller gelmeden fırsatçılık yapmaya çalışıyorlar sanırım. Zira 2011 ler gelince emin olun çoğu birer birer dökülecektir. Yani satsakta olur satmasakda ama satsak kar ederiz hesabı. İnternete ilan koymak zaten 5 dakkalık iş.

    Sözüm meclisten dışarı Cruze hakkında bazı karalama kampanyaları yapılıyor.
    2 yıldır Renault, Ford, Vv alacak insanların çoğu Cruze a yöneldi. Yönelmese bile kafasında Cruze hakkında birçok soru işareti kaldı. Kimisi Cruze ın tasarımını sevdi kimisi standart üstün donanımlarını. "Araca Ford logosunu bas Mondeo fiyatına sat" yorumlarına kesinlikle katılıyorum. Chevrolet bu modelle yıllardır neredeyse ülkemizde tekel olan bu markaların en önemli rakiplerinden biri oldu. Haliyle hangi showroom a giderseniz gidin Cruze dediğinizde adam başlıyor karalamaya. Yok yakıtı yok hantallığı, yok servisi. Bunlara bizzat şahit oldum. Ama kendi en üst donanımlı araçlarında bile opsiyonel olan ESP nin Cruze da standart olduğunu hatırlattığınızda dut yemiş bülbüle dönüyor. Yada aynı segmentteki Cruze un 8 hava yastığı olduğunu.. Kısacası bu model ülkemizdeki en büyük açığı kapattı. Ucuz fiyata standart üstün donanımlar.

    Ben açıkçası Focus almayı düşünüyordum. Options kampanyası cazip gelmişti ve aylık ödemeleri beni yormayacaktı. Ama bugün son olarak bayiye gidip Focusu iyice inceledim. Focus üzerinde durma sebebim marka Ford olduğu içindi. Şu anda 2002 otomatik mondeom var. 1 yıldır kullanıyorum. Bu 1 yılda başıma açtığı masrafları düşündüğümde Ford almamam lazım ama yine de işte Forddur diyip düşündük. Belkide başıma gelenler benim şanssızlığım yada acemiliğimdendir. Neyse konumuza dönelim. Benim kişisel fikrim Focus un iç mekan malzeme kalitesi ve tasarımı Cruze a göre kötü. En boş Focus Comfort modeli 31.000TL. Focusun 8 hava yastığı, otomatik vites ve ESP li fiyatını sormaya cesaret bile edemedim. Tasarım konusunda zaten Cruze Focusa 5 basar. Daha sayamadığım bir çok artı donanımı var focustan. Ncap testini hatırlatmaya gerek bile yok sanırım. Haliyle Cruze konusunda noktayı koydum ve almaya karar verdim.

    İkisi arasında 1 aydır düşünüyor ve sürekli araştırıyordum. Cruze için bahsedilen dezavantajlar bu araç için kronik bir sorunsa benim için hiç önemli değil. Hantal! Ankara da her yer kamera doldu. 70-100 km üstüne geniş yollarda bile çıkamıyoruz artık. Varsın hantal olsun. Hoş 0-100 km çıkma süresi aynı segmentteki diğer araçlardan çok farklı değil hatta bazılarının da altında. Ama üstünde de olsa benim için hiç sorun değil. Dediğim gibi şehir içinde sessiz sakin kullanıcaz.

    Cruze ile aynı segmentteki 0-100 km/(sn) manuel araçları için değerleri araştırdım. Çıkan sonuçlar şöyle..
    Focus 10,9
    Civic 10,3
    Cruze 11,8
    Astra 11,7
    Jetta 12,2
    Fluence 11,7
    Octavia 12,3
    Cerato 10,3

    Yakıt konusunda da internette biraz araştırma yaptım. Tatmin oldum. Alacağım araç otomatik olduğu için bu rakamların biraz üzerinde olacaktır doğal olarak ama her konforun bir bedeli olmalı.

    Yakıt tüketimini de araştırdım.
    1.6 benzinli (sedan) benzer segmentteki araçların şehir içi / şehir dışı / karma yakıt tüketimi
    Focus 8,7 /5,4/ 6,6
    Cerato 8,4 / 5,3 / 6,6
    Civic 9,2 / 5,5 / 6,8
    Octavia 10 / 5,8 / 7,4
    Cruze 9 / 5,5 / 6,8
    Jetta 9,9 / 6 / 7,4
    Astra 8,8 / 5,3 / 6,6
    Fluence 8,8 / 5,3 / 6,5


    Yazdıklarımın bir kısmı istatistiki bilgiler olup bir kısmı da kişisel görüşlerimdir. Kimseyi etkileme gibi bir düşüncem yok. Amacım bu araç hakkındaki eleştirileri hem araç sahipleriyle tartışmak hem de bu konudaki profesyonellerin bilgilerinden faydalanmaktır.







  • Şimdiden hayırlı olsun demek istiyorum. Çok güzel ve ayrıntılı ve mantıklı bir şekilde gerekçelerinizi sıralamışınız. Tebrik ederim. Keşke bu yazıyı ana konuya yazsaydınız, daha çok kişiye ulaşırdı diye düşünüyorum.
  • Bu araba çok güzel de sağlamlığı beni endişelendiriyor. Chevrolet'in gerçek amerika üretimi olmayan bu modellerine her ne kadar tasarım olarak ısınmış olsam da güvenlik olarak ısınamadım ne bileyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unsal07
    Şimdiden hayırlı olsun demek istiyorum. Çok güzel ve ayrıntılı ve mantıklı bir şekilde gerekçelerinizi sıralamışınız. Tebrik ederim. Keşke bu yazıyı ana konuya yazsaydınız, daha çok kişiye ulaşırdı diye düşünüyorum.

    Haklısınız. Ana konuda yazdığımı zannediyordum. Neyse artık Saglik olsun. Elimden geldiğince objektif olmaya çalıştım. Tesekkurler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cosef

    Bu araba çok güzel de sağlamlığı beni endişelendiriyor. Chevrolet'in gerçek amerika üretimi olmayan bu modellerine her ne kadar tasarım olarak ısınmış olsam da güvenlik olarak ısınamadım ne bileyim.


    EuroNCap tes sonuçlarına sanırım bakmadınız. aldığı puanları incelemenizde fayda var


    Ayrıca tam ve doğru tespit edilmiş bu konudaki tezlere sonuna kadar katılıyorum
  • @voicemaster
    güzel çalışma ve yerinde yorumlar
  • bende cruse alacaktım ama vazgeçtim. otomatik versiyonunu test ettim gerçekten vites geçişleri yürekler acısı. yakıtı eminim çoktur çünki araç vites büyütebilmek için okadar çok bağırıyorki... tasarımına bi diyecek yok gerçekten iç dış çok albenili. şikayetvar.com da kullananlar izlenimlerini yazmışlar. bi bakmakta fayda var. internet ilanlarına da eğer alıcı olarak bakılırsa 31000-32000 TL LS Plus donanımdakileri satacak çok adam var.dediğim gibi bende çok araştırdım.
  • Düşünsenize cruze'da dsg vites olsa... offff... Bir araba alacakken VW ailesini seçenekler arasına koymamın tek sebebi dsg gibi bir vitesi ve tsi gibi bir motoru bizlere bahşetmesidir... Sırf bu yüzden 1.2 tsi dsg li fabia'yı almaya çok yakınım... dsg'li verileri: 10.2 sn 100km/s ... 7 lt şehir içi 4.4lt şehir dışı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 11 Ekim 2010; 22:26:17 >
  • Cruze' dan kesinlikle performans beklemeyin, yoksa hayal kırıklığına uğrarsınız.

    Fakat ben de yerden yere vurulmasına tahammül edemiyorum. Otomatik vites kullanıcısıyım ve vites geçişleri o kadar da anlattığınız kadar abartılı değil. Test ettim diyorsunuz, 5 dakikada hemen bir kanıya varıyorsunuz. Çok yakar(mış) !. Ben şehiriçinde 9,1 lt yakıyorum 100 litrede. Neresi çok bunun?

    Haaa paraya acımam diyorsanız gidin VW DSG alın, ya da Audi tarzı performanslara yönelin !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuman66

    bende cruse alacaktım ama vazgeçtim. otomatik versiyonunu test ettim gerçekten vites geçişleri yürekler acısı. yakıtı eminim çoktur çünki araç vites büyütebilmek için okadar çok bağırıyorki... tasarımına bi diyecek yok gerçekten iç dış çok albenili. şikayetvar.com da kullananlar izlenimlerini yazmışlar. bi bakmakta fayda var. internet ilanlarına da eğer alıcı olarak bakılırsa 31000-32000 TL LS Plus donanımdakileri satacak çok adam var.dediğim gibi bende çok araştırdım.



    31000-32000 TL ye satabilecek arkadaşlar neden rakamlarda bu kadar uçuyorlar. Sizin dediğinizde benim dediğime geliyor zaten. İlanı açalım tutturabildiğimize satalım. Çünkü araçlarının değeri 2011 ler çıkınca ciddi düşecek. Şimdi satan karlı. Belkide sattığı paranın üzerine 2-3000 tl koyup 2011 ini alacak.
    Ben kesinlikle aracını satışa çıkartan 200 küsür kişinin çoğunun amacının bu olduğunu düşünüyorum.




  • Harika bir yazı ve değerlendirme yapmışsınız voicemaster yakıt tüketimi ve hızlanma verileri de hantal ve çok yakıyor dedikodularını çıkaranların ağzını torba gibi büzecektir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qw12
    Harika bir yazı ve değerlendirme yapmışsınız voicemaster yakıt tüketimi ve hızlanma verileri de hantal ve çok yakıyor dedikodularını çıkaranların ağzını torba gibi büzecektir

    Çok teşekkürler
    Elimden geldiğince objektif olmaya çalıştım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendini cruze almak için zaten yeterince çok inandırmışsın başkalarının görüşüne, onayına ihtiyacın yok hayırlı olsun...
  • Hayırlı uğurulu olsun gerçekten de iyi seçim yapmışsın.

    Aracı en uzun ve en çok km ile kullananlardan biriyim henüz kronik sorun yaşamadım. İç malzeme kalitesi ile ilgili de çok memnunum. Zira henüz 1 yıllık golf, passat, corolla gibi araçlarda vites topuzu, elektirkli cam düğmesi soyulma gibi problemler görülebiliyorken bunlardan eser yok.

    Detaylı bir iç temizlikle sıfırdan farksız oluyor aracın içi.
  • Cruze'un tasarımı çok harika güncel kasalar içinde en önlerde motor olarak diğer araçların motorlarından geride değil ayrıca kasanın iri görünmesi kişilerde bu motor bu kasayı kaldırır mı gibi sorular oluşturduğunu düşünüyorum eğer kaldırmasa mühendisleri koymazdı diye düşünüyorum.Alacak ve alan arkadaşlara hayırlı olsun iyi günlerde binin inşallah.
  • Bu arabaya ilk zamanlar da ön yargı ile bakardım ama fikirlerim değişti. Son derece cazip bir araba. gerek fiyatı gerek donanımı ve gerek yeni 124 HP'lik motoru ile şahane. Bende CRUZE diyorum. Baz donanım bile ESP'li.
  • Voicemaster, bende senin gibi cruze almayı ciddi düşünüyorum ama hala kararsızım.

    Etrafımdaki arkadaşlarımın 1 tanesi bile bu araba hakkında olumlu görüş belirtmediler. Özellikle yakıt konusunda çok eleştiri alıyorum. Ama ben arabayı 3 aydır o kadar inceledim ki donanım, güvenlik, tasarım konusunda aynı fiyatlı diğer araçlardan daha iyi yapacak bir çok özelliği gördüm. Şu an bir cruz almayı planlıyorum özelliklerini aşağıda belirtiyorum, fiyatı 35.000 TL. Sizce bu para edermi. Bu aracı LPG'li kullanan arkadaşlar km'de ne kadar yaktığını yazarlarsa sevinirim.

    Chevrolet Cruze 1.6 LS Plus
    7500 km 'de
    Gümüş gri renk
    Benzin (LPG yok)
    Sunroof
    Body kit
    cam rüzgarlıkları
    1 numara cam filmi
    karter koruma kapağı
    ışıklı kapı eşik çıtaları
    TV, Navigasyon ve geri vites kamerası,
    Bagaj havuzu,
    krom kapı kolları, krom benzin deposu kapağı, krom bagaj çıtası




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sedat2222

    Voicemaster, bende senin gibi cruze almayı ciddi düşünüyorum ama hala kararsızım.

    Etrafımdaki arkadaşlarımın 1 tanesi bile bu araba hakkında olumlu görüş belirtmediler. Özellikle yakıt konusunda çok eleştiri alıyorum. Ama ben arabayı 3 aydır o kadar inceledim ki donanım, güvenlik, tasarım konusunda aynı fiyatlı diğer araçlardan daha iyi yapacak bir çok özelliği gördüm. Şu an bir cruz almayı planlıyorum özelliklerini aşağıda belirtiyorum, fiyatı 35.000 TL. Sizce bu para edermi. Bu aracı LPG'li kullanan arkadaşlar km'de ne kadar yaktığını yazarlarsa sevinirim.

    Chevrolet Cruze 1.6 LS Plus
    7500 km 'de
    Gümüş gri renk
    Benzin (LPG yok)
    Sunroof
    Body kit
    cam rüzgarlıkları
    1 numara cam filmi
    karter koruma kapağı
    ışıklı kapı eşik çıtaları
    TV, Navigasyon ve geri vites kamerası,
    Bagaj havuzu,
    krom kapı kolları, krom benzin deposu kapağı, krom bagaj çıtası



    Merhaba
    Ben Cruze bayisiyle ciddi bir kavgaya girdim malesef. Şöyle ki bana satacakları araç 2010 LS idi.. Ben kaporamı verdim. Kaporamı verdiğim günün akşamı tv de 124 bg araçların reklamını gördüm. Ertesi gün gidip kararımı değiştirdiğimi yeni aracı almak istediğimi söylediğimde 1 ton yokuş yaptılar. Farkını vermeye razıydım. İşin garip tarafı 2010 aracı almam için baskı yaptılar ve 2010 ların yani benim alacağım modelin daha iyi olduğunu söylediler. Samimiyetlerine inanamadım doğal olarak. Soğudum bayiden. Tüm işlemleri iptal edip ayrıldım oradan. Ben başka bir chevrolet bayisine gitmek için yola koyuldum. Bu kısmı hızlı geçiyorum. Başka bayiye gittik. Aracı beğendik siparişini verdik. Kredi için başvurduk. Başka bir kredim olduğu ve bu kredi taksitlerinin biraz yüksek olmasından dolayı kredi o bayinin anlaşmalı olduğu şubeden çıkmadı. Oradan da çıktık.
    Aynı gün eniştemle Ford bayisine gittik. Eniştem Cruze almamam konusunda beni sürekli uyarır bu arada. Ford bayisinde araçlara baktık. Eniştem bayiyi tanıyordu. Sağolsunlar yardımcı oldular. Ford options u inceledik. Ödeme koşulları beni sarsmayacak şekildeydi. Son ayki taksit biraz yüksek. Cruze dan daha pahalı ve donanımlarının az olmasına rağmen Focus ta karar kıldık. Kredi bu sefer çıktı. Sanırım options un taksitlerinin düşük olması kredinin rahat çıkmasına sebep oldu. Aracı 1 haftaya alırım sanırım.
    Velhasıl Cruze olmadı. Başlığı böyle açmıştım ama kısmet işte.




  • Bu arada Sedat Bey
    Bence araç için aldığınız fiyat bence çok iyi. Araç 2011 mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: voicemaster


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sedat2222

    Voicemaster, bende senin gibi cruze almayı ciddi düşünüyorum ama hala kararsızım.

    Etrafımdaki arkadaşlarımın 1 tanesi bile bu araba hakkında olumlu görüş belirtmediler. Özellikle yakıt konusunda çok eleştiri alıyorum. Ama ben arabayı 3 aydır o kadar inceledim ki donanım, güvenlik, tasarım konusunda aynı fiyatlı diğer araçlardan daha iyi yapacak bir çok özelliği gördüm. Şu an bir cruz almayı planlıyorum özelliklerini aşağıda belirtiyorum, fiyatı 35.000 TL. Sizce bu para edermi. Bu aracı LPG'li kullanan arkadaşlar km'de ne kadar yaktığını yazarlarsa sevinirim.

    Chevrolet Cruze 1.6 LS Plus
    7500 km 'de
    Gümüş gri renk
    Benzin (LPG yok)
    Sunroof
    Body kit
    cam rüzgarlıkları
    1 numara cam filmi
    karter koruma kapağı
    ışıklı kapı eşik çıtaları
    TV, Navigasyon ve geri vites kamerası,
    Bagaj havuzu,
    krom kapı kolları, krom benzin deposu kapağı, krom bagaj çıtası



    Merhaba
    Ben Cruze bayisiyle ciddi bir kavgaya girdim malesef. Şöyle ki bana satacakları araç 2010 LS idi.. Ben kaporamı verdim. Kaporamı verdiğim günün akşamı tv de 124 bg araçların reklamını gördüm. Ertesi gün gidip kararımı değiştirdiğimi yeni aracı almak istediğimi söylediğimde 1 ton yokuş yaptılar. Farkını vermeye razıydım. İşin garip tarafı 2010 aracı almam için baskı yaptılar ve 2010 ların yani benim alacağım modelin daha iyi olduğunu söylediler. Samimiyetlerine inanamadım doğal olarak. Soğudum bayiden. Tüm işlemleri iptal edip ayrıldım oradan. Ben başka bir chevrolet bayisine gitmek için yola koyuldum. Bu kısmı hızlı geçiyorum. Başka bayiye gittik. Aracı beğendik siparişini verdik. Kredi için başvurduk. Başka bir kredim olduğu ve bu kredi taksitlerinin biraz yüksek olmasından dolayı kredi o bayinin anlaşmalı olduğu şubeden çıkmadı. Oradan da çıktık.
    Aynı gün eniştemle Ford bayisine gittik. Eniştem Cruze almamam konusunda beni sürekli uyarır bu arada. Ford bayisinde araçlara baktık. Eniştem bayiyi tanıyordu. Sağolsunlar yardımcı oldular. Ford options u inceledik. Ödeme koşulları beni sarsmayacak şekildeydi. Son ayki taksit biraz yüksek. Cruze dan daha pahalı ve donanımlarının az olmasına rağmen Focus ta karar kıldık. Kredi bu sefer çıktı. Sanırım options un taksitlerinin düşük olması kredinin rahat çıkmasına sebep oldu. Aracı 1 haftaya alırım sanırım.
    Velhasıl Cruze olmadı. Başlığı böyle açmıştım ama kısmet işte.

    İnşallah daha hayırlı olmuştur.Ama bana sorarsanız daha iyi olmuş focus gerçekten sınıfında iyidir yol tutuş gibi çok yönlü olarak ayrıca ülkemizde tutulma yönüylede çok iyidir.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.