Şimdi Ara

Chevrolet yada Daewoo Kalos hata kodu hakkında yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    İs bilmeyen, araştırmayan, ustasından ne gördüyse ötesine kendini geliştirmeye kapalı usta musvettelerinin yarattığı bir sıkıntıdan bahsedecegim. Sıkıntı şöyle ki; başlıkta belirttiğim marka ve model de 2005 model aracım var. Araba moto lambasını yaktı. Birine götürüyorum katalitik konvertör diyor, birine götürüyorum oksijen sensörü diyor, birine götürüyorum lpgden yapıyor yanar o sikinto olmaz diyor, otekisine götürüyorum vallahi bakıp denemek lazım diyor. Biktim arkadaş bu ustaların elinden. Ulan o yanarsa baska arizayi nereden bilecegim de onlem alacagim ben? Kod P1382 olarak geçiyor. Elinden gelen, bilen, anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? Şimdiden teşekkür ederim.

    Düzenleme: birden fazla kez sildik. Yine yakiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoemin -- 20 Ağustos 2017; 20:0:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • V kayışınızı bir kontrol ettirin, hatta komple kayışları kontrol ettirin. Diş atlamış, salma yapmış olabilir. Aman dikkat edin. Sorun varsa kayışlarda tekrar ayarlatın. Ya da değiştirin.

    Sonrasında abs beynine ve elektrik tesisatına baktırın eğer sorun çözülmezse, muhtemelen elektronik aksamda bir sorun var. Herhangi bir sensör felan da sorun yapmış olabilir ama bu ikinci bakılıcak seçenek.

    Yabancı ve yerli kaynaklara baktım. En elle tutulur sonuçlar bu oldu bulabildiğim.
  • Orijinal çözüm önerisi

    The crankshaft sensor signals the fuel injection computer or the ignition control when the cylinders are firing. This causes the ignition coil to provide a spark and the injector to inject fuel into each cylinder at the right time.If either sensor isn't working correctly, the car will run rough and the engine will be less efficient. In later car models, the car's computer can usually keep the vehicle running, but the engine warning light on the dashboard goes on to warn the driver.

    Google çevirisi

    Krank mili sensörü, yakıt püskürtme bilgisayarını veya ateşleme kontrolunu, silindirler ateş ederken sinyal verir. Bu, ateşleme bobininin bir kıvılcım ve enjektörün, her silindire doğru zamanda yakıt enjekte etmesine neden olur. Her iki sensör de doğru şekilde çalışmazsa, araba kaba akar ve motor daha az etkili olur. Daha sonraki otomobil modellerinde, otomobilin bilgisayarı genellikle aracı çalıştırmaya devam edebilir, ancak gösterge tablosundaki motor ikaz ışığı sürücüyü uyarmak için yanmaya devam eder.

    Opel yetkili servisine götürürsen teknisyen daha detaylı cevap verebilir.




  • Ayni sorun bendede var arac kalos 1.2 lpg ile alakali oldugunu dusunuyorum bugun isigi sondurup bir de lpg ayari yaptim bakalim takip edecegim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.