Şimdi Ara

Chip Dergisinde mi sorun yoksa bende mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Chip'in bu aykı sayısının kapağında "32 bit Windowsta 4 gb ram mümkün" yazısını gördüm.Dergiyi hemen aldım.Hemen 66. sayfayı açtım.Ivır zıvır başlangıç kısmını okuduktan sonra şunları yapın demişler:

    1)PAE modunu etkinleştirin.(Zaten önceden de yapıyordum birşey olmuyordu.Ama tekrar etkinleştirdim.)
    2)Chip DVD'den RamDiski kurun.
    3)PAE ile gelen Ram'i (oda 1 GB olması gerekir, zira 4 gb ramim var 3 gb'tı kullanılıyor.) takas dosyası olarak belirleyin.(Virtual memory)

    Bu işlemleri yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlattım.Evet Chip yada ben başarmıştım bilgisayarım daha yavaş çalışıyordu.Görev yöneticisinden Ram'e baktım, şok oldum.Normalde boştayken bilgisayar 1 gb ram kullanırken şimdi 2 gb ram kullanıyor.

    Şimdi soruyorum sorun Chip'de mi ben de mi?Chip'i önceden severdim, 7 senelikte Chip okuyucusuyum fakat son 2 senedir dergi boş sadece boşa para vermek için alıyordum...Eğer bu ram mevzusunda ben birşeyi yanlış yapıyorsam tekrar deneyip düzelteceğim ve bir sonraki ay tekrar chip alacağım fakat Chip kaba tabirle milleti kandırıyorsa kusura bakmasın bir daha para vermeyeceğim üstelik boşuna vakit kaybı bunca işin arasında.

    Bu yazı Chip'i kötülemek için değildir.Fakat büyük umutla alıp hayal kırıklığına uğradım.Tekrar soruyorum sorun kimde, bendeyse nerede yanlış?(64 bit yükle demeyiniz, elimdeki orijinal 32 bit.)

    Cevaplar için teşekkürler...







  • Merhaba,

    Sorunu birde Selçuk İslamoğlu na PM atın.
    Ayrıca Chip Online da konu açınız.

    Sevgiler
    Adem Kaya
  • Tavsiyeniz üzerine Chip Online da aynı konuyu açacağım.
  • Konuya tam hakim değilim ama bu PAE modu ile server sistemlerde 32 bit bile olsa 4gb ve üstü ram kullanılıyor ama masaüstü sistemler için mümkün değil diye biliyorum. Bu şeilde cebren yapmaya çalışınca da sorun çıkması (performans düşüşü gibi) normaldir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.