Şimdi Ara

chipsiz dolumu en ucuz lazer yazicilar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
36.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • malesefki firmalar yaziciyi ucuza verip tonerden kitleme stratejilerine uygun olarak dolum olayina acayip kil kapiyolar. dolumu engellemek icin yeni yazicilarin cogu chiple geliyor. benim piyasada bulabildigim chipsiz cok fonksiyonlu yazicilar bunlar. belki bilmediklerim vardir. onarli da siz yazarsaniz sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: semihekim


    malesefki firmalar yaziciyi ucuza verip tonerden kitleme stratejilerine uygun olarak dolum olayina acayip kil kapiyolar. dolumu engellemek icin yeni yazicilarin cogu chiple geliyor. benim piyasada bulabildigim chipsiz cok fonksiyonlu yazicilar bunlar. belki bilmediklerim vardir. onarli da siz yazarsaniz sevinirim.





    Hocam merhaba,

    Bende artık inkjetlerin ızdırabından kurtulmak istediğim için, ve kartuş paralarından daral geldiği için mono lazer lere yönelmeye karar verdim.

    Okuduğum en iyi topic bu oldu. Aklımdaki model HP M1120, hem fiyat hem de özellik olarak bana uygun görünüyor. Ama tekrar sormak istedim, sen bu cihazın tonerleri için chipsiz demişsin.

    Acaba emin misin? Çok önemli bir nokta çünkü bu aletin orj. tonerleri deli para. Doldurmak daha karlı olacak o bakımdan... Bu alete yönlenmeyi düşünüyorum. Canon Mf4120 çok pahalı...(bana göre)




  • verdigim listeden kisisel olarak kullandigim tek yazici 3117. kesin olark soyliuorum ki chip yok, cunki kendim doldurup kullaniyorum. digerleriniyse 2-3 dolum sitesinden fiyatlara bakarak topladigim bilgiler. 2-3 yere bakarak kontrol ettigim icn buyuk ihtimalle dogrudur. tabiy az da olsa yanilma ihtimalim var.

    siz de nerede dolum yaptiracaksaniz oraya sanki printeriniz varmis da dolum yapmak istiyormus gibi fiyat sorun. chipli olup olmadigini ve de dolum fiyatini ilk elden ogrenmis olursunuz.

  • Ben, son derece alt sınıf bir ürün olan samsung ML-1610 kullanıyorum. Acaba bu yazıcının kartujuna dolum yapılıyor mu? Bilgisi olan var mı?
  • Bana lazım olan yazıcı, fotokopi ve tarayıcı. Aslında tarayıcım var ama çok eski sadece xp ile çalışıyor, vista sürücüsü yok. Tazelemek gerekiyo.

    Bi araştıralım biraz daha ozaman. Zaten söylediğiniz iki model hoşuma gitmişti...
  • xerox 3117 almak istiyorum ama hiç bir yerde bulamadım.bildiğiniz bir yer varsa yardımcı olunuz lütfen.birde 3124 modeli var oda çipsiz ve dolumu yapılabiliyorsa onu alacam.bu modelle ilgili kullanıcı yorumları bulamadım.gerçi 3117 toneriyle aynı tür toner kullanılıyormuş.ama bilen biri tavsiye ederse ve 3117 bulamazsam 3124 alacam artık
  • Hocam,

    İnceledim de, HP 1120 modeli için verdiğiniz ilk sitede (toner_dolum) tonerini arattığımda tonerin chipsiz değil, chipli olduğu görünüyor. Ama fiyatı çok yüksek değil, 30tl ye dolduruluyormuş..
  • canon mf 4120 ve mf4270 iyidir. çipsizdir. tarayıcısı diğer markalara göre daha iyidir. aynı anda çift yönlü tarama ve otomatik çift yönlü baskısı vardır. bu ayardaki makinanın aynı özellikteki emsallerine göre daha ucuzdur. başlangıç fiyatı pahalı gözüksede uzun vadede tasarruf edersiniz.
  • side_effect biladerim cool111 biladerimin dedii gibi canon alirsan uzun vadede daha memnun olursun. hp de isini gorur, seni memnnun eder tabiki.

    h_tunc biladerim 3117 yi bulman sansa kalmis biraz. 15 gun oncesine kadar hepsiburada vardi. yolunun ustundeki bilgisayarcilara sorarsan bulursun muhtemelen . istanbuldaysan mecidiyekoy, kadikoy deki bilgisayarcilarda bulma ihtimalin yuksek. bulamasan da 3124 de 3117 gibi chipsiz. dolumu rahatlikla yaptirabilirsin, hatta bu forumu takip edersen kendin bile yapabilirsin. forumda 1610 ve 3117 yi kendi doldurmus olanlarin yaptigi aciklamalar mevcut. ben bu forumdaki yazilari okuyarak yaptim 3117 dolumumu.

    boldshark biladerim 1610 da 3117 ile ayni urundur. dolumu da ayni sekilde yapilir. son derece kolaydir. zamanin musaitse, merakliysan yukarida yazdigim gibi kendin de yapabilirsin.ugrasamam dersen dolumcularda 20-25 lira dolumu.
  • h_tunc biladerim 3117 yi bulman sansa kalmis biraz. 15 gun oncesine kadar hepsiburada vardi. yolunun ustundeki bilgisayarcilara sorarsan bulursun muhtemelen . istanbuldaysan mecidiyekoy, kadikoy deki bilgisayarcilarda bulma ihtimalin yuksek. bulamasan da 3124 de 3117 gibi chipsiz. dolumu rahatlikla yaptirabilirsin, hatta bu forumu takip edersen kendin bile yapabilirsin. forumda 1610 ve 3117 yi kendi doldurmus olanlarin yaptigi aciklamalar mevcut. ben bu forumdaki yazilari okuyarak yaptim 3117 dolumumu.


    arkadaşım hepsi burada satıştan kaldırılmış.sorduğumda artık üretilmediğinden tedark edilemeyeceğinden satıştan kaldırıldı diye cevap aldım.Balıkesirin bir köyünde öğretmenim dolayısıyla int. aramaktan başka pek seçeneğim yok.int. her yeri didik didik ettim ama nafile hiçbir yerde stokta yok.ana bayiye mail attım artık üretilmiyor diye cevap aldım.Ellerinde olan bildiğiniz bir yer varsa bana yardımcı olursanız ayrıca sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: semihekim

    side_effect biladerim cool111 biladerimin dedii gibi canon alirsan uzun vadede daha memnun olursun. hp de isini gorur, seni memnnun eder tabiki.




    Eyvallah hocam,

    Araştırıp bakıyorum zaten. Piyasada bulduğum bi kaç modeli yazayım istedim :

    Xerox Phaser 3100
    Samsung SCX 4300
    HP M1120
    Canon MF4120
    Canon 4010

    Yukarıdaki modellerden adı geçmeyen sadece Xerox ve Samsung var bu topic'te, özellikle onları söyleyim istedim.

    Xerox Phaser 3100MFP/S ve Xerox Phaser 3100 MFP/X :

    Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox, küçük ölçekli ofislerin değişen ihtiyaç ve isteklerine yönelik yeni teknolojiler sunmaya devam ediyor. Xerox Phaser 3100MFP/S ve Xerox Phaser 3100 MFP/X olarak iki model halinde sunulan Xerox’un yeni çok fonksiyonlu ürünü, tüm ofis işlerini tek bir cihaz üzerinden karşılayarak, ofis çalışanlarının verimliliklerini artırarak, zaman kazandırıyor. Xerox Phaser 3100MFP/S, yazıcı, fotokopi ve tarayıcı özelliklerine sahipken, Xerox Phaser 3100MFP/X modelinde bunlara ek olarak normal faks ve kullanıcıların masalarından kalkmadan faks çekebilmelerini sağlayan “Bilgisayardan Faks (PC Fax)” özelliği bulunuyor.
    Xerox Phaser 3100MFP/S yazıcı
    A4 kağıda siyah-beyaz lazer baskı yapan çok fonksiyonlu Xerox Phaser 3100MFP’nin tarama özelliği istenirse renkli olarak kullanılabiliyor. Dakikada 21 sayfalık baskı hızına sahip Xerox Phaser 3100MFP, ilk sayfa çıkışını 13 saniyede veriyor. Standard kağıt kapasitesi 251 sayfa olan Xerox Phaser 3100MFP’nin aylık baskı hacmi 10.000 sayfaya ulaşıyor. Xerox Phaser 3100MFP, 32 MB’lık belleğiyle zarf, etiket, asetat, broşür gibi farklı tipteki dokümanlara baskı yapabiliyor. Xerox Phaser 3100MFP’nin üzerindeki USB girişi sayesinde, taşınabilir bellekte sakladıkları her hangi bir dokümanı bilgisayara ihtiyaç duymadan basabiliyor veya taranılan bir dokümanı doğrudan taşınabilir belleğe aktarabiliyor.

    Xerox Phaser - Taşınabilir Bellekten Bas, Bilgisayardan Faks Yolla
    Dokümanları 600 x 600 dpi çözünürlüğünde basabilen ve tarayabilen Xerox Phaser 3100 MFP, USB 2.0 bağlantısını destekliyor. "Tarayıcıdan Bilgisayara" özelliği ve ürünle birlikte sunulan “Nuance PaperPort” yazılımı kağıt dokümanların bağlı bilgisayara veya ağ üzerindeki bir bilgisayara “Word”, “Excel”, “JPEG”, “PDF”, “TIFF” gibi farklı dosya formatlarında kaydedilmesini sağlıyor.

    Xerox Phaser yazıcı - 3100MFP/S
    Kimlik kopyalama özelliği de bulunan Xerox Phaser 3100MFP ile kimlik kartı, sürücü ehliyeti gibi dokümanların tek seferde önlü arkalı fotokopisi alınabiliyor. Tek tuşla istenilen fonksiyonlardan faydalanmayı sağlayan bir ön panele sahip olan Xerox Phaser 3100MFP, toner tasarruf ve N-up baskı (tek sayfaya çoklu baskı) gibi özellikleri sayesinde, toner kullanım ömrünü uzatıyor ve baskı maliyetini en aza indiriyor. Windows 2000/XP/Vista, Linux ve Macintosh ortamında çalışabilen Xerox Phaser 3100MFP, 195 Dolar + KDV’den başlayan fiyatıyla ve 2 yıl Xerox garantisi ile Xerox’un ofis baskı sistemleri grubu distribütörleri Albim, Arena, Datagate aracılığı ile piyasaya sunuluyor.

    ARTILARI ARASINDA FAX ÖZELLİĞİNİ PC ÜZERİNDEN KULLANABİLME, USB GİRİŞİ, ÇİFT TARAFLI KOPYALAMA YAPABİLME, ASETAT, ZARF GİBİ FARKLI BASKI YAPABİLME ÖZELLİKLERİ VAR.
    FAKAT TONERİNİN DOLUMUYLA İLGİLİ NET BİR BİLGİYE ULAŞAMADIM, ANLADIĞIM KADARIYLA MALESEF CHIP'LI VE TONER SİTLERİNDE ADI GEÇMİYOR (DAHA YENİ) FİYATI 360-370TL ARASINDA.


    ------------


    SAMSUNG SCX-4300 TARAYICI + FOTOKOPİ LAZER YAZICI

    Hız : 18 ppm A4 (19 ppm Letter)
    Çözünürlük : 600x600
    İlk baskı hızı : 11 saniyeden az
    Yöntem : Lazer
    Teknik Özellikler
    Baskı
    Hız 18 ppm A4 (19ppm Letter)
    Çözünürlük 600 X 600 dpi
    İlk baskı hızı 11 saniyeden az
    Baskı Dili SPL (Samsung Printer Language)
    Yöntem Lazer
    Fotokopi
    Hız 12 ppm A4
    Çözünürlük 600 X 600 dpi
    İlk kopya çıkış hızı 11 saniyeden az
    Zoom %50 ila %200
    Çoklu Baskı 1 ila 99 sayfa
    Tarama
    Uyumluluk Twain Standart, WIA Standart
    Tarama yöntemi Renkli CIS
    Çözünürlük Optik 600 X 2400 dpi, Yüksek 4800 X 4800
    Etkin Tarama Uzunluğu 297 mm
    Etkin Tarama Genişliği 208 mm
    Renk Derinliği İç 24 bit, Dış 24 bit
    Siyah Beyaz Derinlik Yazı modunda 1 bit, Gray modunda 8 bit.
    Gray scale 256 seviye
    Kağıt Yönetimi
    Kağıt Giriş Kapasitesi 250 sayfalık kağıt çekmecesi, 1 sayfa manuel
    Kağıt Çıkış Kapasitesi 50 sayfa yüz Aşağı, 1 sayfa yüz yukarı.
    Medya Ölçüsü Çekmece : Legal, A4, Letter, Eficio, Folio, Executive, B5, A5, A6
    Manuel : Legal, A4, Letter, Eficio, Folio, Executive, B5, A5, A6, Zarf#10, DL, C5, C6, 76 x 127 mm - 216 X 356 mm
    Özel Medya Desteği Transparan, Etiket, Posta Kartı, Zarf, Kalın, İnce, Bond, Renkli Kağıt, Geri Dönüşümlü Kağıt.
    Genel
    Net Ölçüler 406 X 375 X 231 mm
    Net Ağırlık 9,65 Kg
    LCD 2 satır X 16 karakter
    Bellek 8MB
    Arabirim USB 2.0
    OS Uyumluluğu Windows Me/NT4.0/2000/XP/Vista, Çeşitli Linux versiyonları (Red Hat,Caldera, Madrake,Slackware 8.1 ve üstü, SuSE ve Turbo Linux7.0 ve üstü) Mac 10.3 - 10.5
    Gürültü Seviyesi < 53 dBA (Baskı), < 28 dBA (Bekleme)
    Tüketim
    Tip Tek kartuş
    Toner Kapasitesi 2000 sayfa (Başlangıç toneri 1000 sayfa)
    Opsiyonel
    Ağ Bağlantısı Ethernet 10/100 Base TX (harici)

    BU ALETTE ORTALAMA DİĞERİYLE AYNI SAYILIR. DEMO TONER 1000 SAYFA OLARAK GELİYORMUŞ. TONER DOLUMUNA GELİNCE, BİR SİTEDE HİÇ ADI GEÇMİYOR, DİĞER SİTEDE İSE TEST AŞAMASINDA DENİYOR. FİYATI DEĞİŞİK, 265-310TL ARASINDA GİDİP GELİYO.

    Şimdi bu aletlerin arkasında diğer modellere bakarsak,

    HP 1120 ve Canon MF4120 de aslında iddialılar. Yani bu modellerin hepsi aslında bazı farklarla baş başa gidiyorlar diyebiliriz sanırım.

    Benim kalbim hala HP den yana çünkü, en azından tonerinin kesin dolum yapılabildiğini biliyoruz ve en önemlisi fiyatı Canon 4120 ye göre daha düşük. Tek düşündüğüm alırken biraz daha kar edebilmek. Malum zaman zor, bütçe kısıtlı, peder beye 280tl ayıralım dedim, şimdi 370tl ye kadar çıkar dersem kalp krizi geçirir heralde




  • Arkadaşlar,

    2-3 gündür araştırıyorum bakıyorum, sanırım son olarak CANON MF4140 modelinde karar kıldım.

    Tonerinin (FX-10) chipli olup olmadığını bilmiyorum ama iki yerde doldurulduğunu gördüm. Yarın telefon açarak işi garantilemeyi düşünüyorum.

    Sanırım en mantıklı karar bu olacak. Bütün özelliklere sahip, artı olarak faks ve çift taraflı fot. özelliği ve tam dolu kartuş olayı var.

    Şu an fiyatı 380tl den başlıyo ve artıyo. Ne dersiniz doğru tercih midir?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: side_effect

    Arkadaşlar,

    2-3 gündür araştırıyorum bakıyorum, sanırım son olarak CANON MF4140 modelinde karar kıldım.

    Tonerinin (FX-10) chipli olup olmadığını bilmiyorum ama iki yerde doldurulduğunu gördüm. Yarın telefon açarak işi garantilemeyi düşünüyorum.

    Sanırım en mantıklı karar bu olacak. Bütün özelliklere sahip, artı olarak faks ve çift taraflı fot. özelliği ve tam dolu kartuş olayı var.

    Şu an fiyatı 380tl den başlıyo ve artıyo. Ne dersiniz doğru tercih midir?


    fx10 tonerlerde çip yoktur. dolumu hp q2612a tonerle aynıdır. dolumunda hp 1200 dpi toner tozu kullanılır. bu model güzeldir mf 4120 den eksik yanı üstten besleme olmayışıdır.
    üstten beslemeye ihtiyacım yok diyorsan uygun bir seçim diyebilirim.




  • h_tunc biladerim burda bilgisayarcilarda gormustum 15 gun once istersen sana tel numaralarini veririm ama hic alisveris yapmadiim icin ne kadar guvenilir bilmiyom. sen en iisi guvendiin yerden 3124 al bence

    side_effect bilader ii dusun sona ben ucuz bise alcaktim, forumda beni gaza getirdiler felan deme sona
  • Arkadaşlar, bugün vatan'dan Canon MF4140 aldım, hadi hepimize hayırlı uğurlu olsun

    Fiyatı bütün sitelerle ve firmalarla aynı, 380tl.

    Ayrıca, Canon 3117 modelini arayan arkadaşım, vatanda ve teknosada o cihaz var, bakabilirsin.

    Arkadaşlar,

    tekrar yorumlar ve yardımlar için teşekkürler, amacına uygun bir başlıktı bu. Doğruyu seçtiğimi düşünüyorum, inşallah bir sorun yaşamam. Tek sorun 380tl yi duyunca babamın kulaklarından duman çıkması oldu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: h_tunc

    xerox 3117 almak istiyorum ama hiç bir yerde bulamadım.bildiğiniz bir yer varsa yardımcı olunuz lütfen.birde 3124 modeli var oda çipsiz ve dolumu yapılabiliyorsa onu alacam.bu modelle ilgili kullanıcı yorumları bulamadım.gerçi 3117 toneriyle aynı tür toner kullanılıyormuş.ama bilen biri tavsiye ederse ve 3117 bulamazsam 3124 alacam artık

    Şu anda Teknosa nın sayfasında xerox3117 modeli 165 tl ye satılıyor http://www.teknosa.com/msib21/formlar/CategoryProducts.aspx?CS_Catalog=_BILGISAYAR&CS_Category=_SBA_843_1662_779_3529&T_Category=_YAZICILAR843 linkine bir bakın.




  • teknosada yok sadece haber ver diye bilgi var.ayrıca canon değil xerox markası ve vatandada yok.sanırım tüm online sitelere baktım ama yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: h_tunc

    teknosada yok sadece haber ver diye bilgi var.ayrıca canon değil xerox markası ve vatandada yok.sanırım tüm online sitelere baktım ama yok



    Hocam,

    Online olarak bi halt olmuyo, bende bugün maviye gittim, var gözüküyo 4140 ama ellerinde yok. Bildiğimiz mavi işte..

    Ben ankaradayım, cebecideki teknosada var 3117 xerox, ayrıca vatanda da var kendim bizzat şahsen gördüm ha kalırmı onu bilmem...


    Geleyim bizim 4140'a.. Arkadaşlar gerçekten doğru bir adım atmışız.. kesinlikle. Bu kadar iyi olabileceğini tahmin etmiyodum baya bi sevindirik oldum yaw

    İlk baskı hızı ne 9sn'si?? Alakası bile yok... Bi kaç saniye içinde direk veriyo. Scan hızı çok iyi (300dpi), 600dpi da biraz ağır ama kalite şahane.. Kopya hızı ve kaliteside çok iyi... Bi taraftan tararken alttan direk çıktıyı verdi.. Herşeyiyle dört dörtlük bir cihaz...

    Dileyen olursa resimlerini vs. koyabilirim sonra..

    Saygılar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: side_effect


    quote:

    Orjinalden alıntı: h_tunc

    teknosada yok sadece haber ver diye bilgi var.ayrıca canon değil xerox markası ve vatandada yok.sanırım tüm online sitelere baktım ama yok



    Hocam,

    Online olarak bi halt olmuyo, bende bugün maviye gittim, var gözüküyo 4140 ama ellerinde yok. Bildiğimiz mavi işte..

    Ben ankaradayım, cebecideki teknosada var 3117 xerox, ayrıca vatanda da var kendim bizzat şahsen gördüm ha kalırmı onu bilmem...


    Geleyim bizim 4140'a.. Arkadaşlar gerçekten doğru bir adım atmışız.. kesinlikle. Bu kadar iyi olabileceğini tahmin etmiyodum baya bi sevindirik oldum yaw

    İlk baskı hızı ne 9sn'si?? Alakası bile yok... Bi kaç saniye içinde direk veriyo. Scan hızı çok iyi (300dpi), 600dpi da biraz ağır ama kalite şahane.. Kopya hızı ve kaliteside çok iyi... Bi taraftan tararken alttan direk çıktıyı verdi.. Herşeyiyle dört dörtlük bir cihaz...

    Dileyen olursa resimlerini vs. koyabilirim sonra..

    Saygılar


    hayırlısı olsun dostum. iyi günlerde kullan.




  • hayirli olsun. umarim memnuniyetin hep devam eder. kullandikca goruslerini, tecrubelerini bizle paylasmaya devam edersen memnun oluruz.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.