Şimdi Ara

Chopper

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 18 yaşındayım 2006 haziran dan beri ehliyetim var şu ana kadar motorsiklet almadım ama çok kullandım!.. daha çok chopper tarzı jinlun gibi motorlar kullandım ve scotter motorlar. bu hafta içi işe başlıyorum ve taksitle bi motor almaya karar verdim yol tecrübem falan var fakat ben ss motor istiyorum ama chopper kullanırken bile dönüşlerde hızımı ayarlayamayıp dışarı savrulduğum yada birden ön frene asıldığım için düştüğüm çok oldu. acaba ss alsam becerebilir miyim? Daha öncede bir kere şuan türkiyede olmayan suziki ninja'yı kullandım ama genede üstadlardan bilgi almak istedim. birde çok pahalı olmayacak 2. el taksitle ss bulabilir miyim??



  • Arakdasım ilk önce sunu acıklamak isterim ki eger Chooper dan düstüysen ve zorlanıyorsan SS motordan önce ufak caplı birseyden baslamadan da yarar var . Motorsiklette tecrübe cok önemlidir. Ama illa ki SS isterim baska istemem dersen fiyat konusundaiyi arastırma yaparak bulabilecegine eminim. Sehir oalrak nerede ikamet ettigini bilmesemde büyük sehirlerimizin hepsinde bu piyasanın döndügü mekanlar var. sehrini sölersen isim verip yardımcı olamaya calısırım. tabi bu aralar tr de degilim ancak elimden geleni yaparım .
    iyi forumlar.
  • hocam öncelikle ilgilendiğim için teşekkür ederim... şehir olarak istanbul avrupa yakjasında ikamet ediyorum şimdilik uzun yola çıkmıyacağım ama yaza kadar uzun yollarada çıkacağım aynı motorla...
  • Sevgili Motorcu KArdeşim,

    Öncelikle başaramayacağın hiçbirşey yoktur.. Yeterki isteğin, arzun ve motor sevgin olsun.. Gerisi Kolay...

    Ana tabi herşey sırasıyla güzel.. mesela çok arkadaşım var daha scooter bile kullanmadan SS aldılar ve kullandılar. Çok iyide kullandılar.. Ama yavaş yavaş başlamak tabi daha sağlıklı..

    Sana tavsiyem şöyle parana göre alabilirsen bir naked tarzı motor alman.. Zorlanmazsın çok fazla, motoru çok iyi kavrarsın ve SS lere geçişin kolay olur...

    Ama illa SS diosan dikkatli ol derim fazlasıyla.. En çok zorlanacağın yer dönüşlerdir.. Taksitle nasıl alırsın ikinci el?

    Kredi kartın varsa yüksek limitli alabilirsin..

    Yada artık çoğu motor firması kredi ile satış yapıyor.. Kredi ile alabilirsin..

    Daha fazla sorun varsa sor, seve seve yanıtlarım...
  • hocam Naaked tarzı motorlar nasıl oluyor. Rica etsem biraz bilgi veriri misin??
    birde motor sevgim olmasaydı motordan önce doğum günümden hemen sonra ehliyete yazılıp ehliyet almazdım:)
    bugün birde honda'nın önünden geçerken sanırsam ybr600 dü gördüğüm çok hoşuam gitti bi iç çektim ama tabikide ustalarımın sözüne göre hareket edeceğim siz ne derseniz ben onu alacağım:)
  • Hocam önce saygı göstermen cok hoş ve güzel. Sana sunu söylemek isterim, motorsiklet bir tutkudur ve tadını aldıktan sonra kolay kolay vazgecemezsin. Rüzgarı yüzünde hissetmek apayrı bir duygudur.
    Bence alacagın motorsikletin rake açısı geniş olmamalı. (konforun ve kullanım kolaylıgın için) Yani cruiser yada SS olmamalı.
    Düşük cc li motorsiklette baslamalısın. Tecrübe motorsiklete binerek kazanılır. (250cc den asagı olmamak sartıyla)
    Bana sorarsan ben endura tarzı motorları seviyorum hem kullanıs rahatlık ve hız bütünlemesini beraberinde sunuyor.

    Avrupa yakasındayım demişsin, cok emin olmamakla beraber Merter de sanırım bir gurup vardı.(alıcı satıcı) ama istanbuldan motorsiklet almak biraz tehlikeli olabilir.
    Pendikte o balıkcıların orada motorsikletciler muhakkak vardır.. Bostancıyı anlatmıyorum bile.
    Aklına takılan herseyi cekinmeden sorabilirsin. Elbette benimde sahsi olarak bilmedigim bir cok sey vardır ama elimden geleni yapmaya calısırım. Ben bilmem ama bilen bir arkadasıma sorar ögrenir sana söylerim.


    sürüşe ufaktan baslamak hem seni ekonomik olarakta cok fazla sarsmaz yavas yavas büyütürsün. Ama lütfen burada HAYABUSA alsam kızlar beni sever mi die topic acma :)

    İyi forumlar dilerim.




  • YBR600 değil CBR600 dür herhalde...

    Naked demek, hız motorunun çıplka hali...

    Örnek, Suzuki GSR600, Yamaha FZ, KawasakiZ750, Honda Hornet600.. Araştırırsan bunları görürsün...

    NS arkadaşıma katılıyorum.. Öncelikle düşük CC'li bir motordan başlaman.. Zaten motor aşkı varsa ne olduğu önemli değildir.. SS, Naked, Chooper.. Sevdiğin için binersin, hava atmak istediğin için değil..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.