Şimdi Ara

CHP’deki Atatürk düşmanları kim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MUSTAFA İLKER YÜCEL

    1) Ali Babacan 13 yıl boyunca ekonomi politikalarından sorumlu görevlerde bulundu. Şimdi ‘ekonomide umut’ yorumları yapılıyor? Siz bir umut görüyor musunuz?

    Sanıyorum daha önceki sorularınızdan birine yanıt verirken, "Ben ekonomiden anlamam" demiştim. Gerçekten kendimi bu konuda sokaktaki insandan daha fazla bilgili saymam. Bunu özellikle kaydettikten sonra, sorunuzu yanıtlamaya çalışayım:

    AKP’nin "ekonomi" politikalarını 13 yıl boyunca Ali Babacan’ın yönettiğine ben de inanıyorum. O sırada yurt dışı konjonktürün lehimize olanaklar sağlaması sayesinde, dışarıdan bulunan para Ali Babacan’a -dolayısıyla AKP’nin ekonomik hedeflerine- çok yardımcı oldu.

    Hem bu olanaklar hem de Kemal Derviş’in 2001-2002’de uyguladığı programdan sapmadan ekonomiyi yönetmek Ali Babacan’ın hem akıllılığı hem de şansıydı.

    Bunun tek istisnası ABD’de başlayıp Batılı ülkeleri etkileyen 2008 ekonomi krizinden Türkiye’yi yara almadan kurtarmasıdır. Oradaki hakkını teslim etmek kaydıyla söyleyeyim:

    Ali Babacan -deyim yerindeyse- "deniz bittiği" zaman hükümetten ve aktif siyasetten ayrıldı.

    Ali Babacan şahsen önemsediğim bir ekonomisttir. Ancak onun aşırı liberal anlayışı -örneğin kamu elindeki üretim araçlarını çoğu AKP yandaşlarına olmak üzere satıp savurması- ekonomimizi zayıflatan yanlışıdır. Nitekim Türkiye o yüzden büyük çapta ithalata bağımlı bir ülke haline gelmiştir.

    Tüm bunları toplayıp alt alta koyunca vardığım sonuç şudur:

    Ali Babacan ciddiye alınacak bir ekonomisttir ama artık Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar, onun başarılı olduğu dönemden çok farklıdır.

    Buna rağmen başarılı olup olmayacağına dair bir değerlendirme yapmak için öncelikle Türkiye’nin bugünkü gerçekleri içinde neyi nasıl yapacağını gösteren programını görmeye ihtiyaç vardır.

    2) CHP’nin kıdemli ismi Muharrem İnce "CHP içinde bir çete var. Bu çete her türlü komplo, para pul vb. işlerin içinde. Atatürk’ü sevmeyen bir ekip" açıklaması yaptı. Bu ağır cümleler partinin izlediği siyasal çizgiyle ilgili de bir eleştiri barındırıyor mu sizce?


    Muharrem İnce CHP’nin "ağzı iyi laf yapan" hatiplerinden biridir.

    Ancak öyle bir yeteneğe sahip pek çok insanda görülen zaafla o da maluldür. Bu yüzden, kendini konuşmanın şevkine kaptırınca ağzından -aslında istemediğine inandığım- sözleri kaçırmaktadır. Kendisinin, "CHP içinde bir çete var. Bu çete her türlü komplo, para pul vb. işlerin içinde. Atatürk’ü sevmeyen bir ekip" şeklindeki sözleri de sanıyorum o zaafının sonucudur.

    Bununla birlikte İnce’nin "CHP içinde bir çete var. Bu çete her türlü komplo, para, pul vb. işlerin içinde" cümlesini açıklaması ondan beklenmeli veya Genel Merkez tarafından ondan istenmelidir. Çünkü kanımca bu sözler parti suçu oluşturacak ve İnce hakkında disiplin işlemi yapılmasını gerektirecek kadar ağırdır.

    İnce’nin (parti Genel Merkezinde) Atatürk’ü sevmeyen bir ekip var olduğu yolundaki sözlerini ben şahsen duymadım ve okumadım ama sorunuzda bu bilgi olduğuna göre onun da söylenmiş olduğunu kabul ediyorum.

    Muharrem İnce eğer CHP’de Atatürk’ü sevmeyen birilerinin olduğunu düşünüyorsa o isimleri de açıklamak kendisinin borcudur.

    3) Erken seçim ihtimali görüyor musunuz?

    Hayır!

    Erken seçim parlamenter demokrasilerde çok sık ağza alınan, partilerin hepsinin "Biz hazırız!" diye böbürlenerek destek verdiği bir kavramdır.

    Nasıl her ülke askerlerinin her an her tehdide ve tehlikeye karşı savaşa hazır olduğunu iddia ederse siyasi partiler de erken seçim söz konusu olunca öyle davranırlar. Bu hem partili olmanın hem de asker olmanın kaçınılmaz gereğidir.

    Bu gerçekleri bilince "erken seçim" iddialarını her zaman ciddiye almanın ne kadar aldatıcı olduğu da anlaşılır. Ben şahsen son zamanlarda sıkça ortaya atılan "erken seçim" laflarını öyle değerlendiriyorum.

    Erken seçim yine de olabilir mi?

    Elbet olur ama onun için iktidar partisinin ya "daha da kuvvetlenerek geri gelmeye" yahut da "önündeki günleri daha da karanlık görerek, seçimi o günlere bırakmadan tazelenmeye" karar vermesi gerekir. Bence bugünkü Türkiye’de "erken seçim" ancak ikinci ihtimal gerçekleşirse söz konusu olabilir. Onu da "ekonomi" tayin eder.

    Okurlarımıza Not: Muharrem İnce, "Atatürk’ü sevmeyenler Genel Merkez’dedir" sözünü 20 Kasım 2019 tarihinde Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a söylemişti.
    https://www.aydinlik.com.tr/chp-deki-ataturk-dusmanlari-kim-oktay-eksi-kose-yazilari-aralik-2019







  • dersimin intikam timi yakında cinemalarda...
  • Bırakın herkes eteklerindekı taşı döksün.Bazen geri çekilip izleme vakti gelir.
    Biz batı & nato ağababaları paketleyip titretmişken,dünkü türkü barcı ergenlerin kendini akıllı sanması.
    Yine gelirim.
    Hadi eyvallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arnavutlar Romanlar Kürtler Boşnaklar Aleviler
    Hepsi bizim insanımız..
    Farklılıklar olsa da.
    Hiç döndürmeden lafı eğmeden
    Alevi vatandaşlarımız
    Ağırlıklı olarak Refah çizgisini kendisine uzak ve tehdit olarak gördü
    Bu kesim iktidara gelirse baskıya maruz kalacağı zannı ile
    Bu görüşe zıt bir liman olarak CHP yi seçti
    --------
    Korkularında haklı idiler
    Bir dönem siyasette tasvip edilmesi mümkün olmayan
    Ben buyum açıklıyorum sen nesin hadi açıkla nidaları bile yükselmişti
    ---------
    Atatürk düşmanı olarak görmüyorum
    Olsa olsa savunma mekanizması sığınılan bir liman
    Ancak Partinin kurucu fikir ve zikrine uygun yetişmiş bireylere de sahip çıkması
    Onları dışlamaması gerekirdi
    ---------
    Emine ülker Süheyl batum vsr kazanılmalı idi
  • CHP ye oy vermiş birisi olarak açık ve net bir şekilde söylüyorum. CHP de kürtçü bir grup var işte onlar Atatürk düşmanı.

    kim bunlar derseniz etnik kökenine bakmak yeterli. örnek SEZGİN TANRIKULU
  • Yani Atatürkün ekonomi politikası nedir? Karma ekonomi.
    Chp nin nedir? Liberal ekonomi. Örneğin Süleyman atatürkçüdür. Sscb ile anlaşmalar yapıp türkiyede sscb nin bir çok fabrika açmasını sağlamıştır. Bu fabrikaları AKP ilk yıllarında liberal ekonomi politikası ile satmıştır. Şu anki ekonomik krizinde sebebi bu ekonomi sistemi... Yani CHP AKP ile aynı ekonomik modeli savunan bir parti.

    Chp nin temel politikası nedir? Sosyal demokrasi. Atatürk sosyal demokratmıdır? Hayır O devletçi ve milliyetçidir. Peki CHP neden bu şekilde çünkü ulusal türk milleti kavramı ve ulusalcılığa karşıdır. Yerelleşme, özerkleşme, eyaletleşme istemektedir. Buda sık sık tekrarladıkları sosyal demokrasidir.

    Bir söz imamaoğlu:"İstanbul ankaradan yönetilemez"

    İşin özü CHP ile Atatürk arasında siyahla beyaz arasında ki fark ile aynı fark var.

    Ayrıca CHP seçmeni, AKP seçmeninden daha derin şekilde koyunlaşmıştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.