Şimdi Ara

CHP'li Fındıklı Belediyesinde Skandal !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Rize’nin Fındıklı İlçesi Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu ve 7 CHP'li meclis üyesi hakkında millet bahçesinin adını “100. Yıl Atatürk Parkı” olarak değiştirdikleri ve tabela yaptırdıkları gerekçesiyle soruşturma izni verildi.



    ANKA’da yer alan habere göre, Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi adını belediye meclisi kararıyla "100. Yıl Atatürk Parkı ve Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi'' olarak değiştiren Fındıklı Belediye Başkanı CHP'li Ercüment Şahin Çervatoğlu ve 7 belediye meclis üyesine İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı. Gerekçe ise tabela değiştirilirken harcanan 7 bin 864.70 TL ile kamu zararı oluşturmak.



    İçişleri Bakanlığı’nın verdiği soruşturma kararına tepki gösteren Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu şunları söyledi:


    * Geçmiş dönem İller Bankasından 6,5 milyon lira kredi Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi’ni yapmışlar. Ancak geri kalan 14 milyon lirayı Fındıklı halkı ödüyor. 2032’ye kadar da ödeyeceğiz.


    * İsimler, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra 3 aylık kamuoyu yoklamasının ardından Temmuz 2019 meclis kararıyla değiştirildi. Kaymakamlık, ‘kamu yararı görmediği’ gerekçesiyle değişikliği reddetti.


    * Yargıya gittik. Yargı Atatürk ve Kazım Koyuncu isimlerinin ayrı incelenmesi gerektiğini bildirince bir sonraki Ağustos 2019 meclis toplantısında ayrı ayrı oylanarak 8 CHP üyesinin kabulü, 3 AKP üyesinin reddiyle tekrar karar aldık.


    * Aradan geçen 1 yılın ardından hakkımızda soruşturma izni verildi. Danıştay tarafından yüzlerce yolsuzluk, kamu zararı belgelerle ispat edilmesine rağmen kendi belediyelerine soruşturma açılmıyor.


    * Ankapark’a 750 milyon harcayıp dinazorlar yerleştirenler soruşturulmazken bizim 7 bin 800 liralık tabelamız için soruşturma açılıyor. Bu tamamen bir siyasi bir soruşturmadır.


    NOT: AKP zamanında yenilenen tabela için 70 BİN TL harcanmıştı.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.