Şimdi Ara

Chrome 64'ün Android sürümü artık URL paylaşırken gereksiz bölümleri temizliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Bazı web sitelerinin garip karakterlerle dolu oldukça uzun ve karışık görünen URL'lere sahip olduğunu fark etmişsinizdir. Bu durum özellikle biriyle web adresi paylaşırken karşı tarafa gönderdiğiniz URL'nin çok uzun görünmesi nedeniyle can sıkıcı olabiliyor. Ancak arama devi bu sorunu kendi tarayıcısı için çözmüş durumda.

     

    Ayrıca Bkz.Uber CEO'su 5 ila 10 yıl içinde uçan taksi hizmeti vereceklerini öngörüyor
    Chrome'un en son Android sürümü (versiyon 64) başkalarıyla paylaştığınız karışık URL'leri temizleyecek kadar akıllı hale geldi. Aşağıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi artık tarayıcı, web sayfasının yüklenmesi için %100 gerekli olmayan tüm ek bölümleri URL'den çıkarabiliyor.

     


    Uzun URL'ler temizleniyor



    Özellikle satış ortaklığı nedeniyle "affiliate link" kullanan sitelerde gördüğümüz uzun URL'ler Chrome'un en yeni sürümünde temizleneceği için kullanıcılar artık gereksiz eklerinden arınmış ve doğrudan ilgili sayfaya yönlendirecek "ana linki" paylaşmış olacaklar. Cihazınızda Chrome 64 yüklüyse bu özelliği ana menüdeki "Paylaş" seçeneği ile kullanabilirsiniz.








  • Bu aşırı derecede saçma birşey girdiğim urlde bu tarz veriler varsa bunun benim için gereksiz olup olmadığına tarayıcı karar veremez ki. sevmiyorsam http headerlarıyla oynayan onlarca plugin var kurar hallederim tarayıcıya ne oluyor? neyseki chrome kullanmıyorum. zaten örneğin amazon üzerinden verilmiş olmasıda düşündürücü. ve google kullanıcıları bu kadar seviyor ise öncelikle googlede eskiden tek tıkla yapabildiğim bütün işlemleri 2-4 tık yapmaktan vazgeçsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 20 Şubat 2018; 20:40:30 >
  • Güzel olmuş, kapatma düğmesi yapmaları falan lazım fakat.

  • Gayet güzel olmuş bi link gönderince whatsapp'da 2 sayfa kaplıyordu. Şimdi otomatik kısaltıyor

  • URL kisaltma yontemi icin bir standart belirlenmeli artik. Ornegin sitenin adi kalip diger kismi kisaltilmali.www.donanimhaber.com..ad.ad.asd.ada............ linkinde sadece site adi + kisaltma seklinde paylasilsin her yerde.

  • Popüler sitelerin uzantılarını tanıyıp kısaltabilir fakat standart sitelerin uzantılarını nasıl tanıyacağı konusunda bir bilgi bulunuyor mu?
  • Donanım Haber ref linkleri siliyor mu?

  • bu işe en cok dh üzülür. malum linklere otomatik ref kodu ekliyor :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.