Şimdi Ara

Çıban nasıl geçer ? Çıbana ne iyi gelir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
19.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çıban nasıl geçer
    Çıbanınızdan kurtulmak ister misiniz? O da soru mu… 🙂 Şimdi en kolay çıban tedavi yöntemlerine bir göz atalım!

    Çıban, kıl kökleri enfeksiyon kaptığı zaman ortaya çıkan bir tür cilt rahatsızlığıdır. Bu lezyonlar çok ciddi değildir belki ama durumdan etkilenen bölge çok hassas bir hal aldığı için aşırı ağrı oluşabilir. Oldukça sık karşılaşılan bu doku bozuklukları vücudun herhangi bir noktasında ortaya çıkabilirler. Tabi yine de bu kabarcıkların en sık görüldüğü yerler koltuk altı, kalça, omuzlar ve kasık çevreleridir. Çıban rahatsızlığı genelde hijyen sağlanamadığı zamanlarda ortaya çıkmaktadır. Öncelikle çıbanın çıktığı bölgenin temiz olması oldukça önemlidir. Son zamanlarda sağladığımız verilere göre ve google arama sonuçlarından edindiğimiz bilgilere dayanarak çıban nasıl geçer? sorusunu en çok hanımefendilerin aradığını görüyoruz. Yüzdelik kesimle gösterecek olursa %75’lik bir dilimi kadınlar oluşturuyor, %23’lük kesimi erkekler ve %3’lük dilimde ise diğer cinsiyetler olmak üzere tablo bu şekilde devam ediyor.

    çıban nasıl geçerÇıban nasıl geçer ? Çıbana ne iyi gelir ?
    Çıban oluşmasına sebep olan doku bozuklukları öncelikle önemsiz kırmızı lekeler halinde kendini gösterir. Ama zaman geçtikçe ağrı yavaş yavaş yoğunlaşarak, küçük kabarcıklar şişerek çok daha büyük bir hale gelir.

    Çıbanlar bakteriyel bir enfeksiyon (özellikle Staphylococcus aureus) sonucu ortaya çıkar. ancak, oluşumlarının arkasında yatan tek neden bu değildir.

    çıban neden çıkar

    Kan zehirlenmesi
    Diyabet
    Yetersiz hijyen
    Yetersiz beslenme sorunları da çıban oluşumuna neden olabilir.
    Her ne kadar çıban ciddi bir problem olmasa da; rahatsızlığın daha fazla yayılmaması, kötüleşmemesi ve daha kapsamlı bir tedavi gerektiren bir enfeksiyona dönüşmemesi için bazı önlemler alabilirsiniz.

    Çıban çıkmasını engelleyecek tedavi yöntemleri
    Bu önlemlerden bazıları;

    çıban neden çıkar
    çıban neden çıkar
    Yumurta kabuğunun içinde bulunan zardan bir miktar alarak rahatsız olan bölgenin üzerine koyarak tedavi edebilirsiniz.
    Rendelenmiş havuç ile bir miktar buğday rüşeymini (Buğdayın en tepesinde embriyo olarak adlandırılan tohumun üremesini ve çimlenmesini sağlayan kısımdır. Buğdayın kalbi ve hayat kaynağıdır.) karıştırarak bir lapa hazırlayın. Elde edilen bu karışımı direkt olarak çıbanın üzerine uygulayın ve temiz bir bezle sarın.
    Temiz bir bezle sıcak su kompresi yapın ve bu işlemi günde en az 3 defa uygulayın. Çıban patladıktan sonra da bu uygulamaya devam etmelisiniz, böylece kabarıklığın içinde biriken bütün iltihaptan kurtulabilirsiniz.
    1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı bira mayası ve yine 1 yemek kaşığı buğday ununu bir kaba koyun ve krem kıvamına gelene karıştırın. Ardından problemli bölgeye uygulayarak, temiz bir bez parçasıyla sarın. Bütün gece boyunca çıkarmayarak uygulayın.
    80 gram ısırgan otunu bir litre suyun içine atıp kaynatın ve gün boyunca 3 eşit porsiyona bölerek için. Bu çay vücudunuzu arındırıp, kanınızı temizleyecektir.





    Peki, bu sorun düzenli olarak başınıza dert olmaya devam mı ediyor? Yapmanız gerekenler daha bitmedi o zaman okumaya devam edelim…

    Çıban patlatmak zararlı mı ?

    çıbanı patlatmak zararlı mı
    çıbanı patlatmak zararlı mı
    Bir çıbanı sakın patlatmayın!

    Çıbanlar çok hassas doku bozuklukları olduğundan hiçbir baskı uygulamamalısınız. Çünkü bakteriler kan dolaşımına karışıp, vücudun diğer bölümlerini de etkileyerek (kan zehirlenmesi gibi) tehlikeli durumların oluşmasına neden olabilir.

    Eğer dudaklarınızda veya burnunuzda bir çıban çıkarsa bunu patlatmak çok daha tehlikeli olabilir, çünkü bu durumda enfeksiyon beyninize kadar bile ulaşabilir. Enfeksiyonun beyninize ulaştığının en net belirtisi baş ağrısıdır. Böyle bir durumda çıbandan yükselen ve başınızda şiddetini arttıran bir ağrı hissediyorsanız derhal doktora başvurmanız gerekir.

    Hijyen çok önemlidir!

    Çıbandan etkilenen bölgenin etrafını temiz tutmak çok ama çok önemlidir. Bunun için, bir pamuk veya bez parçasını alkol veya tentürdiyota batırarak çıban çıkan yüzeyi güzelce temizleyebilirsiniz. Problemli bölgeyi günde en az 3 defa temizlemelisiniz.

    Çıbanları temizlerken uygun bir eldiven kullanmalısınız. Eldiven kullanmadıysanız, ellerinizi kesinlikle çok iyi bir şekilde yıkamalısınız. Böylece enfeksiyonun başkalarına bulaşmasına engel olursunuz. Çıban temizleme işinde oldukça narin olmalısınız. Elinizdeki eldiveni önce bir güzel dezenfekte etmelisiniz. Çıbana temizlemeye başlamadan önce sıcak su ile çıbanı yumuşatmaya çalışmalısınız. Oldukça narin hareketlerde çıbanın içerisindeki iltihabı temizlemeye çalışmalısınız. Çıban vücudunuzun önemli bölgelerinde ise (baş, genital, kasık, sırt) doktora gözükmenizde fayda var. Özellikle yüz ve çevresindeki çıbanlara müdahale yapmamalısınız.

    çıbanın tehlikeli olduğunu nasıl anlarız
    çıbanın tehlikeli olduğunu nasıl anlarız
    Doktora başvurmanızı söyleyen uyarı sinyalleri

    Eğer bir çıbanı iyileştirmek için uğraşırken aşağıdaki semptomlardan herhangi birini gözlemlerseniz mümkün olan en kısa sürede bir doktora başvurmanız gerekir. Çıban etrafında yaptığınız her hareket çıban üzerinde kolaylıkla tahribata neden olabilir bu sebeple çıban enfeksiyon kapabilir. Böyle bir durumda derhal doktora başvurmalısınız. Çünkü bu belirtiler enfeksiyonun yayıldığının açık göstergeleridir…

    Çıban çevresinde büyük kırmızı bir alan oluşur.
    Çıbanın yakınında bulunan lenf düğümleri çok ağrılıdır.
    Çıbanın çevresinden dışa doğru giden kırmızı bir çizgi belirir.
    Çıban üzeri ve etrafı oldukça mor bir şekilde şişer.
    Oldukça şiddetli ağrılar yapar.
    Üzerinden şeffaf veya sarı renkli sıvı akar.
    İnternette biraz çıban fotoğraflarına bakarsanız bu rahatsızlıkla baş etmek için yeterli çabayı göstereceğinize eminiz… Zira biz sizinle en masumlarını paylaştık. 🙂

    Ayrıca çıbanınızın bir görselini bizimle paylaşırsanız size özel tariflerimiz ile daha çok etkili yardımlarda bulunabiliriz.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.