Şimdi Ara

Ciddi compact seçimi, LX7, G15 ve birkaç alternatif daha

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam,

    Ağırlıklı olarak yaptığım gezilerde (bisiklet ve motor üzerinde) manzara çekimleri yapmak için, nadiren de mekan çekimleri ve sosyal ortamlarda fotograf ve video çekimi yapmak için bir kameraya ihtiyacım var.

    Taşınabilirlik benim için çok önemli. Fakat kameranın biraz da ele oturması gerekli. Üzerinde bol miktarda manuel kontrol olması büyük avantaj olacak benim için. Tabiki resim kalitesinin iyi olmasını isterim ama slr kameraları direk eliyorum çünkü lensler ile uğraşmak istediğim için kaliteden biraz fedakarlık yapabilirim. Bu segmentteki kameralar aşağı yukarı aynı fiyatta olduğu ve bütçem içinde kaldığı için fiyat parametresini denklemlerin dışında tutuyorum.

    İstediklerime uyan iki kamera var G15 ve LX7. İkisini de elime alıp uzunca kurcalama fırsatım oldu. İki kameranın da malzeme kalitesi çok iyi. Resim kaliteleri aşağı yukarı aynı. LX7 biraz daha küçük buna karşın G15 in ele oturuşu çok güzel. Zoom ve enstantane değerleri birbirilerine çok yakın. Canon un menuleri bana daha kolay geldi ama Panasonic'e de alışırım gibi geliyor.

    Bunlar arasında seçim yapmam gerekiyor. Bu kameraları kullananların tavsiyelerine ve deneyimlerine ihtiyacım var. Birkaç konu var kurcalarken anlayamadığım. Yardımcı olursanız sevinirim

    HDR modunda çekim hızı nasıl ? Resimler kamera içinde birleştirilebiliyor mu ? Sonuçlar başarılı mı?
    Panaroma modunda çekim yapmak kolay mı ? Kamera resmi sorunsuz birleştirebiliyor mu ? Çizgi bozulma vs. oluşuyor mu?

    İki kamera birbirine yakın olduğu için bu özelliklerde hangisi başarılıysa onu seçeceğim.







  • lx7 videoda daha iyi 1080 50p desteği var.
  • Video konusunda LX7 biraz daha başarılı olabilir ama G15 te benim için bu alanda fazlasıyla yeterli olacaktır.

    Aslında G1X te almak isteyebilirdim ama G15 e göre daha büyük olduğu için, otofokus yavaş olduğu için ve enstantane değerleri düşük olduğu için eledim kendisini. Bu modeli sevenler çok seviyor sevmeyenler de hiç beğenemiyor ben de sanırım sevmeyi başaramadım
  • g15 panorama yapmıyor..sadece panorama yapman için yardımcı oluyor..pc de birleştirmen gerkiyor fotoları... aslında bu özellik bile sacma..göz kararıyla bile yan yana fotolar cekilebilir ..lx7 doğrudan kendi panorama yapıyor...
    hdr içinse RAW cek gitsin..pc de pozlama yapıp birleştirisin...

    lx7 saniyede 10 kare civarı bişi cekiyordu..sanırım g15 de o hıza ulaşmıstır..çözünlrük düştükce cekilen kare sayısı artıyordu lx7 deayrıca lx7 video kaydı esnasında fotoda cekebiliyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 1 Şubat 2013; 18:52:11 >
  • Şimdiye kadar hiç RAW çekim yapan kamera kullanmadığım için bu formatı kullanmanın faydalarını bilmiyordum. Biraz araştırınca özellikle bazı durumlarda ne kadar çok işe yarayabileceğini öğrenmiş oldum sayende.

    Daha derin araştırma yapınca gördüm ki video konusunda panasonic canon a göre açık arada önde duruyor. Panaroma modu için de aynı durum geçerli. Bu durumda seçimimi panasonic ten yana kullanacağım.

    Artık tek problem kamerayı bulma işi. İkisinin de sıfır fiyatı 1500 TL. G15 in spotunu bulmak kolay gibi görünüyor ama LX7 ye daha hiç rastlayamadım. Bu aralar yurtdışından gelecek olan da yok hiç. Spot LX7 nereden bulurum yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.