Şimdi Ara

çift hdd kullanma avantajlımı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar

    Benim ve en azından çevremdeki insanların kafasını karıştıran bir sorunu dile getirmek istedim.
    Bazıları bilgisayarda çift hdd kullanmanın avantajlı olduğunu söylerken bazılarıda bir artı değer katmadığını söylüyor. Teknik anlamda bilgisi olan arkadaşların, bu soruya dayanaklı bir yanıt vermesini bekliyorum. Biraz daha açık bir şekilde dile getirmem gerekirse ;

    bir bilgisayar 2 adet hdd bağlanırsa birine sadece işletim sistemi kurulup bir diğerini ise depolama aracı olarak kullanmak bilgisayarın çalışmasına bir avantaj sağlarmı (genel olarak ) yoksa ayrı ayrı takmakta yada bir harddiski ikiye bölmekte aynı performansı mı verir ?



  • benim bildiğim kadarıyla hiç bir + sı olmaz tek hdd ile tek disk c oluşturduğunuz zaman hdd doldukça bilgisayar yawaşlar ama c/ d/ oluşturup c ye programları d yede verileri atarsan bence daha sağlıklı ama 2. bir hdd bilgisayarı yorar :) tek + sı depon daha geniş olur ama hız konusunda hiç bir artış olmaz :D bilgisayara taktığın her bir fazla şey zarar işletim sisteminde gözükür ve hazırda beklediğinden sistem belleğinden çalar pcı slotuna taktığın bir şey tv kartı v.s bilgisayarı yorar yüklediğin her fazla program yorar kullanmadığın şeyleri yükleme :D oyun için + performans için :d

    mesela lazım olmadıkça office + bluetooth + nero + v.b programları yüklemem
  • 2 HDD yorar en iyisi Taşınabilir Sabit Diski bellekler....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Murat ÖZDAĞ

    2 HDD yorar en iyisi Taşınabilir Sabit Diski bellekler....


    tabi ya. ee napcaz şimdik ozaman boşuna koyuyolar anakartların üzerine 5-6 tane sata portunu ?. yorar diyerekten 1 tane koysunlar demi ama... sistemi ne yavaşlatır nede hızlandırır. kasa içine takılan hdd ile harici diskleri kıyaslamak yanlış olur bence. asıl harici diskler bırakın sistemi kullanıcıyı yorar...
  • O yönden düşünürsek tabiki.Fkat arkadaşın aklında sru işaretleri kalacağına yorarmu yormaz mı diye kullanması lazım ozman...Ben olsam takar denerdim..
  • Tek hdd ile iki hdd arasında en küçük bir fark yoktur. C sürücüsünü ıvır zıvırla doldurmak yerine aynı diskin D partitionunu arşiv için kullanmakla iki disk kullanmak arasında herhangi bir fark yok yani. Tabi iki disk kullanıp raid 0 yaparak performansı çok daha yüksek seviyeye çıkartabilirsiniz.

    Bilgisayara takılan ikinci disk bilgisayara yük olmaz, olsa olsa 15 senelik düşük wattlı bir güç kaynağı kullanılıyorsa ona yük olabilir -ki ona bile yük olmaz-, Yukarıda tavsiye edilen harici disk ise usb üzerinden aktarımın daha yavaş olması, 2,5 inçlik harici disklerin dönüş hızlarının 5400 RPM olması nedeniyle daha düşük okuma ve yazma hızlarına sahip olması nedeniyle daha kötüdür.

    En iyisi iki tane 10.000 ya da 15.000 RPM'lik diski alıp raid 0 yaparak işletim sistemini buna kurmak ve yanında da büyük kapasiteli bir hdd'yi arşiv için kullanmak şeklinde olacaktır. Ben bu heyecanla solid state disk kullanın bile derdim ama demiycem.




  • İki HDD arasına Raid0 kurarsan yükleme süreleri biraz hızlanır bence Raid0 tek HDD düzenini döver.
    500GBx2(Raid0)-----1TBx1 gibi
    Hızlı-------------------Daha Yavaş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.