Şimdi Ara

Çift kutuplu internet tehlikesi! Çin, ABD'ye rakip denizaltı internet kablosu döşeyecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • gun kullanıcısına yanıt

    Ben abd yi çindne daha tehlikeli görürüm. Çinin emperyal ve yayılmacı bir yapısı yoktur. Çin kendi bölgesinde güvende olup gelişmek istiyor. Yani abd bu kadar baskı yapmasaydı ben çinin afrika olsun orta asya olsun avrupaya vs bu kadar açılıp müdahale etmek isteyeceğini sanmıyorum.


    Ama abd o kadar baskı uyguluyor ki oda kendini korumak için abdnin etki alanını azaltmak istiyor.


    Dediğim gibi ne çini ne abd yi severim ikiside dünya için sorundur ama abd dünyada benden başka güçlü ülke olmasın derdinde ve kendi güdümünde olmayan hakim olamadığı ve gelişmiş olan ülkeleri baskılamak istiyor.

  • oysa bati hersene bu kablolara 150milyardan fazla para harcıyor. devede kulak bile değil

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hiç bilmeyen birinin hiç bilmeyen birinden aldığı yanlış fikirler olabilir bunlar ancak.

    1-Tayvan halkını hiç bilmiyorsun. Çin'le savaşmayı reddeden, hatta birleşmeyi isteyen kesim ülkenin neredeyse yarısı. Ticari bağlantılardan bahsetmeye bile gerek yok.

    2-Arkası boş yorum. Tayvan'ın her noktasını vurabilecek çok namlulu güdümlü füzeleri var. Dünyanın en büyük üretim ekonomisi. Askeri olarak ezici üstünlüğe sahip. Ve Tayvan ada, kuşatılabilir.

    3-Kendi internet kablo hattını kurmak salça olmak değil. Buna ekonomik rekabet denir. Darbe ya da renkli devrim yapamayınca rekabet zor oluyor değil mi? 1.4 milyarlık nüfus, %90'dan fazlası aynı etnik ve kültürel kimliğe sahip. İç sorun çıkarmak her yıl yüzde 5-8 büyüyen bir ülkede imkansız.

    4-Dünyanın bir numaralı ticaret ülkesi. Bu gibi projelerle bunu daha da geliştiriyor. Zaten batılı ülkelerin ağlama sebebi bu. İstemiyorlar ama mecburlar. Çaresizler.

    5-Şimdiye kadar çok da güzel geliştiler. 40 yılda 700 milyon insanı fakirlik sınırının üzerine çıkardılar.

    6-O zaman sorun yok. Reuters'e konuşan uzmanlar ağlamasa da olur. Tek yapmaları gereken fabrikaları taşımak ve 1.4 milyarlık dünyanın en büyük tüketici pazarını terk etmek. Her şey karşılıklı. Tıpkı batı ekonomisi ve hammadde tedarikçileri arasındaki ilişki gibi. Sonunda kimin daha iyi oynadığını göreceğiz.

    7-Hindistan'a kayan hiçbir şey yok. Vietnam, Filipinler, Bangladeş, Tayland Çin'den kayan üretimde Hindistan'dan daha büyük paylara sahipler. Çinli firmalar da artık işgücü maliyeti nedeniyle bazı değersiz üretim alanlarını bu ülkelere kaydırıyorlar. Çin ayrıca üretime en çok robot dahil eden ülke.

    8-Doğru. Ama Çinlilerin büyük bölümü bunu destekledi. Ölüm korkusu ve kültürle ilgili.

    9-Özel şirketler var. Nereden aldın özel şirket olmadığı bilgisini. Devletin kapitalist ülkelerden farklı olarak müdahalesi daha çok. Bence doğru olan da bu.

    Sorun batı medyasının iki yüzlülüğü. Tam tersi olsaydı bunu ilerleme ve gelişim olarak pazarlarlardı. Tıpkı kendi işgallerini, bombalamalarını canlı yayınlarda liberal liberal övmeleri gibi. Çin mükemmel değil ama tek kutuplu bir dünya da yaşamaktan iyidir. Çünkü batı herhangi bir şeyi paylaşmak istemiyor.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.