Şimdi Ara

CİHAZ HEDİYELİ YENİ HAT İADESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vodafone bayisinin yanlış yönlendirmesi sonucu 11/06/2016 tarihinde bir adet data hattı ve R216 cihaz verdiler. Bizim olduğumuz bölgede vodafone'nun hiç çekmemesi üzerine 3 gün sonra iade için mağazaya gttik onlarda vodafone ile sorununuzu çözeceksiniz dediler. Vodafonu arıyoruz aldığınız yere gidin diyorlar. iki arada bir derede kaldık. Cihaz hiç açılmamış ambalajında duruyor. Vodafone hattı kapatırsanız cihaz+1 ay ücreti+hat tahsis ücreti + pul ücreti fatura edilir diyor. Toplamda 260 tl gibi bir rakam çıkıyor. Sizce ne yapmalıyım?



  • sikayetvar sitesine yazın. cayma hakkımı kullanmak istiyorum. ayrıca çekim gücü garantiniz var çekmediği için iade etmek istiyorum diye detaylı anlatın. size geri döneceklerdir. ayrıca, 14 gün cayma hakkı sürenizi geçirmemeye özen gösterin. aciliyetinden bahsedin. olmazsa tüketici hakem heyetine başvuracağınızı söyleyin.
  • sansar61 S kullanıcısına yanıt
    İptal ettirin dilekçe yazın 14 gün içinde ücretsiz iade ediyorum tarih atın felan iptal faturası çıksın bunu tüketici hakem heyetine veriyorsunuz dava açılıyor tabikide siz kazanacaksınız ve ücret ödenecek.
    Sizin bayi ile işiniz yok artık Vodafone Genel Müdürlüğüne yazın il ilçe atın örneğini gönderirim.Mail veya fax yoluyla atın.
    İptal etmek zorunludur ve Bimer , Btk başvurun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 15 Haziran 2016; 15:04:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.