Şimdi Ara

Çin, ChatGPT gibi yapay zekalar için katı önlemler alıyor: Yapay zeka sosyalist olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin, ChatGPT gibi yapay zekalar için katı önlemler alıyor: Yapay zeka sosyalist olacak
    Çin’in internet düzenleyici kurumu Siber Uzay İdaresi (CAC), üretken yapay zeka hizmetlerini yönetmek için taslak önlemleri açıkladı ve firmaların hizmetlerini halka sunmadan önce yetkililere güvenlik değerlendirmeleri sunmalarını istediğini söyledi.



    "Sosyalist değerlerle uyumlu olacak"



    "Üretken Yapay Zeka Hizmetleri için İdari Tedbirler" olarak adlandırılan yasa tasarısı kapsamından hazırlanan kurallar ile yapay zeka ürünlerinde bir standart getirilmeye çalışılıyor. CAC, Çin'in yapay zeka inovasyonunu ve uygulamalarını desteklediğini ancak güvenli yazılım, araç ve veri kaynaklarının kullanılması gerektiğini söylüyor. Kurum ayrıca üretken yapay zeka tarafından üretilen içeriğin ülkenin temel sosyalist değerleriyle uyumlu olması gerektiğinin altını çiziyor.



    Ayrıca Bkz.Samsung çalışanları ChatGPT’ye veri sızdırırken yakalandı



    Hazırlanan kurallar ayrıca firmaların üretken yapay zeka ürünlerini eğitmek için kullanılan verilerin meşruiyetinden sorumlu olacağını, algoritmalar ve eğitim verileri tasarlanırken ayrımcılığı önlemek için önlemler almaları gerektiğini belirtiyor. Bununla birlikte üretken yapay zeka araçlarını kullanmak için gerçek kimlik bilgilerinin sunulmasının zorunlu olacağı da söyleniyor.



    Bu yıl yürürlüğe girecek



    Çin, ChatGPT gibi yapay zekalar için katı önlemler alıyor: Yapay zeka sosyalist olacak
    Yeni kurallar ayrıca üretken yapay zekaların hükümeti zor duruma düşürecek içerikler oluşturmamasını, terör veya aşırılık yanlısı propagandalarda bulunmamasını, ırkçılık yapmamasını, ekonomik ve sosyal düzeni bozabilecek diğer içerikler içermemesini zorunlu kılıyor.



    Tüm bu kurallara uyulmadığı takdirde hizmet sağlayıcıların para cezasına çarptırılacağı, hizmetlerinin askıya alınacağı ve hatta cezai soruşturmalarla karşılaşacağı da belirtiliyor. CAC, üretken yapay zekanın uygunsuz içerik üretmesi halinde geliştirici şirketin üç ay içinde teknolojiyi güncelleyerek bir daha olmamasını sağlaması gerektiğini de söylüyor. Şimdilik bu kurallar bir taslak hükmünde ve 10 Mayıs’a kadar şekillenmesi bekleniyor. Yıl içerisinde de kuralların yürürlüğe girmesi planlanıyor. Bu arada Baidu, SenseTime ve Alibaba gibi Çinli teknoloji devleri ChatGPT benzeri yapay zeka araçları üzerinde çalışıyor.




    Kaynak:https://www.reuters.com/technology/china-releases-draft-measures-managing-generative-artificial-intelligence-2023-04-11/







  • Kominist zalim olacak kısaca.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öcü gibi korkuyorlar / ChatGPT yoldaşımdan

    Gün geçtikçe ürküyorlar / ChatGPT yoldaşımdan

  • Çin, ChatGPT gibi yapay zekalar için katı önlemler alıyor: Yapay zeka sosyalist olacak

  • Yapay zeka, endüstriyel robotlarla, film endüstrisiyle vs entegre olmayı tamamladığında. Doğası gereği yüzyüze olması gereken bir avuç hizmet sektörü dışında yüksek kalifiye olmayan insanlara hiç ihtiyaç kalmaz. Yüksek kalifiye dediğim de; yapay zeka ürününe rakip çıkaracak zeki mühendisler, endüstriyel cihazlara yeni entegrasyonlar… Ama rakip yapay zeka üretimi tamamlandığında kalan işleri de yine yapay zeka tamamlar. Hükümetler korkuyor ama; insanlar işsiz kaldığında, ekonomi çarkı duracak bu sebeple korkuyor. Senin adına korkuyor yani uzun vadede. Sen de kork.

  • Propaganda makinesi.
    -Kompiter özgürlük nedir? -İnsanların gözündeki ışıltıdır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • xonurixp X kullanıcısına yanıt

    Bence on nomere olay sonunda çalışmak yerine yatarak geçircez ömrümüzü mutluluğa kavuşcaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay zekâya tam kontrolü vermek istemiyorlar çünkü kendi şeytani düşüncelerinin bir yazılımlı makinanın eline geçmesinden kendilerine de zarar verebileceğinden korkuyorlar

  • Merhaba yoldaş.

  • ehonomi çok eyi yiğenim diyen yapay zeka

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.