Şimdi Ara

Çin'deki yarasalarda COVID-19 benzeri virüsler bulundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin'deki yarasalarda COVID-19 benzeri virüsler bulundu
    Yunnan Enstitüsü'ndeki araştırmacılar yarasalarda insanlara bulaşabilen beş 'endişe verici' virüs keşfetti. Çalışmanın ön baskısı bioRxiv arşivinde yayınlandı.



    Ayrıca Bkz.On gündür bu ürkütücü video tartışılıyor: Bu koyunlar neden dönüyor?



    Tüm virüsler zoonotiktir, yani bir türden diğerine bulaşabilirler. Genel olarak, bu tür patojenler insanlar için risk oluşturmaktadır. Araştırmacılar, virüslerden biri olan BtSY2'nin SARS-CoV-2 (COVID-19) ile benzerlikler taşıdığını ve bu nedenle hayvandan insana bulaşma olasılığının daha yüksek olduğunu söylüyor.



    Araştırmada "SARS-CoV-2'ye benzer yeni bir rekombinant koronavirüs de dahil olmak üzere, insanlar veya çiftlik hayvanları için patojenik olabilecek beş virüs türü tespit ettik. Çalışmamız türler arası virüs bulaşmasının yaygınlığını vurgulamaktadır." ifadeleri yer alıyor.



    Çin'deki yarasalarda COVID-19 benzeri virüsler bulundu



    Aynı kişiye birden fazla virüs bulaşabilir



    Araştırmacılar, Çin'in güneyindeki Yunnan eyaletinde 15 türden 149 yarasanın rektumundan örnekler aldı. Çalışmaları sırasında beş virüsün DNA'sını dizilemeyi başardılar. Endişe verici olan, bir kişiye aynı anda birden fazla virüsün bulaşabilecek olması.



    Uzmanlar, virüs salgınlarının çoğunun yarasalarla temas eden insanlar veya evcil hayvanlardan kaynaklandığını söylüyorlar. Bilim insanları gelecekteki salgınları önlemek için virüsler üzerinde daha fazla çalışma yapılması konusunda hemfikir.




    Kaynak:https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2022.11.23.517609v1







  • gel gel bak

  • zoonotik bulasma her zaman olabilen durum ama zoonotik bulasan viruslerin hemen hepsi sadece hayvandan insana bulasabiliyor, buyuk cogunlugu mutasyon gecirmeden insandan insana bulasma yetenegine sahip olmuyor. ancak cin halk pazarinda satilan yabani hayvan etleri gibi insanla ekzotik yabani hayvanlarin surekli temasi olan bir ortam olustugunda mutasyon gecirmek icin yeterli zaman ve uygun ortam bulabiliyor, insandan insana bulasabilen salgin haline geliyor ve eski insan virusleri gibi insana tam adapte olmadiklari icin cok daha oldurucu oluyorlar, cok daha tehlikeliler.

    genel kaniya ters gelecek ama viruslerin amaci insanlari oldurmek degildir, virus parazittir, konagini oldurmek faydasina olan bir durum degildir. bu yuzden insan bunyesine adapte olup evrildikce daha az oldurucu hale gelir, tipki son covid19 pandemisinde gozlemledigimiz gibi. surekli daha hizli yayilan ama daha az oldurucu varyetelere evrildi.

  • Önümüzdeki yıllarda rahat ve sağlıklı yaşamı unutun . Şeytana tapan bir sürü bilim adamı çeşit çeşit virüsler üretip ortalığa salacak. Virüsten kurtulanlar da sizi her türlü virüsten koruyacağız diyip sıvı üreten şirket ve devletler tarafından telef edilecek.önümüzdeki 20 yılda dünya nüfusu çok azalacak .insanlığın çoğu gece gündüz para hayali kurarak ölecek.iklim değişiyor ve virüs yayılıyor diye diye insanları bitirecekler.büyük devletlerin pandemi ,kısıtlama ,aşı vurulma yetkisini anlaşıp tek bir yere bağladığından haberiniz varmi

    Çin'deki yarasalarda COVID-19 benzeri virüsler bulundu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palamutix -- 27 Kasım 2022; 14:50:24 >




  • Gidip yarasanın rektumunu da dürtme be kardeşim be bir rahat dur be bizi bitirdin be

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İnsan oğlu ne kadar arsız. Doğadaki tüm hayvanları keser biçer döver yer ama virüslerden hayvanlar suçlu.
    Tüm varlıkların yaşam alanını işgal eder, sokaklara caddelere iter, ama sokakta karşına çıkar korkarsan yine hayvanlar suçlu.
    Spor amacıyla elinde tüfek dağ bayır yavru ana demeden öldürür vurursun bir domuz seni kovalasa yine hayvanlar suçlu.
    Ağız tadı ile intihar bile edemiyor balinalar yine kirlettiğimiz aç bıraktığımız denize itiyoruz. Plajın manzarasını bozuyorlar diye yine hayvanlar suçlu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 27 Kasım 2022; 14:27:19 >

  • Resident Evil is coming...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.