Şimdi Ara

Çin, dünyanın en büyük konteyner gemisini üretti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çin, dünyanın en büyük konteyner gemisini üretti
    Çinli gemi yapımcısı Hudong-Zhonghua Shipbuilding, 24.116 TEU'luk dev konteyner gemisi MSC Tessa'yı sahibi Mediterranean Shipping Company'ye (MSC) teslim ettiğini duyurdu. İnşa edilen bu mega gemi kabaca dört futbol sahasına eşit bir güverte alanına sahip.



    Tek seferde 24 binden fazla konteyner taşıyor



    MSC Tessa, güvertesinde 26 katmana kadar istiflenerek toplamda 24.116 adet standart tip konteyner sığdırabiliyor. 400 metre uzunluğunda ve 61,5 metre genişliğindeki dev gemi, tek seferde 240.000 tondan fazla yükü taşıyabiliyor. Gemi yapımcısı, EEDI enerji verimliliğini optimize edebilen, sera gazı emisyonlarını ve yakıt tüketimini azaltabilen şaft jeneratörünün de ilk kez kullanıldığını belirtiyor. Gemi yapımcısı ayrıca ilk geminin yanı sıra ailenin ikinci gemisinin denemelerinin bittiğini ve diğer iki konteyner gemisinin de yapım aşamasına olduğunu aktarıyor.



    Çin, dünyanın en büyük konteyner gemisini üretti
    Öte yandan MSC Tessa, benzeri diğer devasa konteyner gemilerinden radikal ölçüde büyük değil hatta aralarında farklar çok minimal. Ancak geminin tasarımında verimliliğe büyük ölçüde önem gösterilmiş. Bunun nedeni de elbette liman kısıtlamaları. Bu sınırlara uymak için geminin boyutu istendiği kadar büyütülemiyor. Ancak alan tasarrufları sayesinde gelişim görmek mümkün. Nitekim bu alanın önceki sahibi Maersk Triple-E, 18.000 konteyner kapasitesiyle 12 yıldır zirvedeydi. Ancak benzer boyutlardaki MSC Tessa gemisinde kapasite yüzde 34 oranında artırılmış.



    Ayrıca Bkz.Çin, 5G ve 6G'de vites artırıyor: 600 bin 5G baz istasyonu daha kurulacak



    MSC, Ağustos ayına kadar bunun gibi üç gemi daha bekliyor. Offshore Energy'ye göre bu dört gemi MSC'ye toplamda yaklaşık 600 milyon dolara mal oldu. Bununla birlikte İsviçre merkezli konteyner taşımacılığı devinin sipariş defteri hayli kabarık. Firma, yeni yapılanlar da dahil olmak üzere 134 adet konteyner gemisi siparişiyle sektörün açık ara lideri. Sipariş ettiği tüm gemiler farklı ülkelerdeki dev üreticiler tarafından inşa ediliyor. Bununla birlikte gemiler LNG, amonyak veya konvansiyonel yakıtla çalışabilecek. Böylece geleceğe hazır bir filo oluşturulmuş olunacak.






    Kaynak:
    https://newatlas.com/marine/msc-tessa-worlds-largest-container-ship/







  • bu gemi her limana yanaşmaz yanaşacağı limanlar sayılıdır

  • bir konteyner x paraya taşınsa o valla iyi para D

  • Devasa bir gemi, herkes yapamaz böyle gemiyi Çinde para çok yapar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sebastian Insane kullanıcısına yanıt
    Çin'in gemi firması sadece üretici. Malın sahibi isviçreli firmaymış. Bir de Türk firmasının msc gülsün isminde bu büyüklüğe yakın büyüklükte bir konteyner gemisi var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Belgeseli var izleyin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Deniz aşırı ülkelere hacimli taşıma yapmak adına muhtemelen aktarma limanlarından sefer atacak olan gemi ya da ABD - Çin arası sefer attırmak için tasarlanmış olabilir. Maersk'in gücünü kaybediyor oluşu MSC'ye yarıyor.

  • isakoc kullanıcısına yanıt
    Türk firması değil ailenin gelini türk. Gelinin anasının ismi Gülsün. Kayınvalidenin adını gemiye ve o gemi sınıfına verdiler. İnşası bittiği dönemde en büyük kapasiteli gemiydi.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCls%C3%BCn-class_container_ship

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Firma İsviçreli. DEnize kıyısı olmayan adamların gemilerine bak. Senin 3 tarafın deniz. Doğru düzgün liman bile yok (horlayıp küçümsediğin Yunanistan'a kıyasla)


    Ancak nüfus var diye bişeyler gelip gidiyor. Hepsi o.


    Dünya denizciliğinde Yunanistan 8. sıradayken biz 25. sıradayız. Hadi iktidar eleştir vs muhalefetin de bişey dediğini duymadım konuyla ilgili.


    Sorsan dıjj güşler derler. Yap hadi hani?

  • bizde başörtüsü meselesini bir çözeydik

  • Boğaza girerse deniz seviyesi yükselir, yalıları su basar.Çin, dünyanın en büyük konteyner gemisini üretti 

  • işte ağır sanayi.
    bu işler devasa para kazandırıyor. hem gemi imalatı hem de bu gemiyle yapılacak ticaret. o geminin taşıyacağı ürünler üretmek ve bu gemilerle tüm dünyaya göndermek. olay bunlardan ibaret. yapmazsan;
    oturur isviçrede,alamanyada,amerigada,norveçte şu birime şu kadar şöyle şöyle ürünler alınıyor ülkemizde ise sepet boş videoları :D

    ama imkan verilmedi, yapamadık..
    bu yukarıda saydığım ülkelerdeki insanlara gökten zembille imkan yağıyor,ondan yapabiliyorlar :D

  • İyi güzel de metreküp başına aldıkları parayı biraz azaltsınlar.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Ne gemicikler yapardık ama.Çin, dünyanın en büyük konteyner gemisini üretti 

  • Çin, o eski çin değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilade B kullanıcısına yanıt

    Yunanistana 3-4 defa çıktım seyahat amaçlı gerçekten en küçük kentleri yerleşim yerlerinde bile güzel sahil liman kasabaları ve limanları var bakımlı. Denizciliğe gerçekten önem veren bir ülke. Bizde her tarafımız deniz iç denizimiz marmara bile var ama marmara tamamen bakımsız kıyıları yıkık dökük eski limanlarından ibaret. Tekirdağda oturuyorum bir çok yere gittim şarköy hoşköy tarafları sonra keşan deniz taraflarına falan. Böyle bakımlı kafesi olan limanlar yok. Turizm açısından trakya cidden yunanistanın 10 gömlek gerisinde. Ne yeme içme kültürü anlamında ne de yapısal güzellikler kentsel güzellikler anlamında trakyayı hiç sevmiyorum. Ege bölgesindende sadece bursa balıkesir civarlarını gezdim o taraf nispeten daha iyi marmarada. Turizm ve denizcilik anlamında daha iyiler.

  • 09AydınlıEfe09 kullanıcısına yanıt

    Daha güçlü daha etkili

  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

    Santorinide yaklaşık bir ay yaşadım hocam efsane bir yer lakin bence bizim bodruma falan da öyle özen gösterseler daha güzel olur

  • muammer816 M kullanıcısına yanıt

    Eskiden uçak da üretiyordu bu ülke şimdi de elektrikli araba üretiyor bugüne kadar hep güçlüydük güçlü de kalacağız

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.