Şimdi Ara

Çin’in yerli yolcu uçağı C919, düzenli seferlere başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin’in yerli yolcu uçağı C919, düzenli seferlere başladı
    Çin'in yerli üretim yolcu uçağı COMAC C919, ülkenin en büyük şehri Şanghay ile başkent Pekin arasındaki iç hat seferlerinde kullanılmaya başlandı. China Eastern hava yolu şirketinden yapılan açıklamaya göre, C919'un iki hafta boyunca Şanghay-Pekin hattında düzenli seferlerde kullanılması planlanıyor.



    Yerli üretim yolcu uçağının ülkenin en yoğun iç hat güzergahında kullanılmaya başlaması, piyasada kabul görmesi için önemli bir adım olarak görülüyor. China Eastern, üç adet C919 model uçağı daha önce Şanghay-Çıngdu hattındaki düzenli seferlerde kullanmıştı.



    China Eastern, en geniş C919 filosuna sahip olacak



    China Eastern, 2021'de her biri 99 milyon dolardan 5 adet C919 satın almak üzere uçağın üreticisi Çin Ticari Uçak Şirketi (COMAC) ile anlaşmaya varmıştı. C919'un ilk teslimatı 9 Aralık 2022'de yapılmış, uçak ilk ticari seferini 28 Mayıs'ta yine Şanghay ile Pekin arasında yapmıştı.



    China Eastern, 28 Eylül 2023'te 100 adet C919 daha satın almak üzere COMAC ile anlaştıklarını duyurmuştu. 2024 ile 2031 arasında teslim edilmesi planlanan uçaklarla China Eastern, en geniş C919 filosuna sahip olacak.



    Ayrıca Bkz.NASA, sessiz süpersonik uçağı X-59'u bu hafta sergileyecek



    Boeing ve Airbus'a rakip



    Çin'in yerli üretim ilk orta mesafe yolcu uçağı olan C919, Boeing 737 ve Airbus 320 yolcu uçaklarının muadili olarak görülüyor.



    Dünyada sivil havacılık sektöründe en yaygın kullanılan uçak tipi olan tek koridorlu ve dar gövdeli yolcu uçağının piyasaya girmesiyle Çin'in, ABD'li Boeing ile Avrupalı Airbus şirketlerinin egemenliğindeki yolcu uçağı pazarında pay sahibi olabileceği değerlendirmesi yapılıyor.



    COMAC tarafından 2008'de geliştirilmeye başlanan model ile ülkenin bu alanda dışa bağımlılığının azaltılması hedeflense de C919, jet motoru ve uçuş kontrol yazılımları gibi kritik bileşenleri General Electric ve Honeywell gibi ABD şirketlerince üretilip Çin'de montajlandığından bütünüyle yerli nitelik taşımıyor.



    Şirket, orta mesafe dar gövdeli C919 dışında, C929 adını verdiği geniş gövdeli uzun mesafe yolcu uçağı modelini de geliştiriyor.









  • Kilit cümle alttaki cümle. Dünyada üretilen her ürün Batı hegemonyasına vurulan bir Darbedir. Airbus ve Boeing yolcu uçakları satın alan dev bir müşteriyi kaybetti demektir. Dahası bu uçakları satın alacak üçüncü taraf şirket ve devletler de düşünüldüğünde kayıpları devasa olacak.



    "Çin'in, ABD'li Boeing ile Avrupalı Airbus şirketlerinin egemenliğindeki yolcu uçağı pazarında pay sahibi olabileceği değerlendirmesi yapılıyor."

  • Hayret ABD buna ambargo koymamış.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    ABD önce destek sonra köstek oluyor.

  • Kilit cümle alttaki cümle. Dünyada üretilen her ürün Batı hegemonyasına vurulan bir Darbedir. Airbus ve Boeing yolcu uçakları satın alan dev bir müşteriyi kaybetti demektir. Dahası bu uçakları satın alacak üçüncü taraf şirket ve devletler de düşünüldüğünde kayıpları devasa olacak.



    "Çin'in, ABD'li Boeing ile Avrupalı Airbus şirketlerinin egemenliğindeki yolcu uçağı pazarında pay sahibi olabileceği değerlendirmesi yapılıyor."

  • gun kullanıcısına yanıt

    O iş geçti artık hocam. ABD ve diğer Batı ülkeleri dünyanın efendisi olma yeteneğini maalesef kötüye kullandı. Sıra Doğudan yükselen Çin ve akabinde Hindistan'da artık. Ambargo şu saatten itibaren engellemek bir yana bu devletleri daha da büyütecektir.

  • rus sukhoi superjet çıktığında çok heyecan uyandrdı. teknolojisi üst seviyede kullanımı kolay çok beğenildi. gel görki tanıtım uçuşunda test pilotu yanlış rota girdi ve dağa çarptı.(nat geo uçak kazası raporu. video var seyredin) uçağın hiç bir hatası olmamasına rağmen üstüne leke olarak yapıştı ve çok az satıldı. umarım bu uçağın başına öyle şeyler gelmez. en azından 2 tekelleşmiş (daha doğrusu 1 diyelim boeing oldukca zor durumda.) firmanın bir nebze hegomanyasını kırar.

  • Şu Çinliler'e gerçekten helal olsun. Adamlar dünyanın en fakir ve yüzlerce yıl süren sömürü ve soykırımından çıkmış milletiyken 60 yılda nerelere geldi.



    Biz kocaman bir fırsat olan Atatürk gibi bir dahiye öldüğü gün sırt çevirdik İnönü ile beraber her yeni gelen partide daha da fazla "Abd kucağına en iyi ben otururum" savaşı verdik



    Avrupa desen kendi kurduğu gtü boklu 200 yıllık ülkenin kpeği oldu, hala kendisine komple zarar kararlar alma pahasına Abd kucağından ayrılmıyor.



    Helal olsun Çinliler'e. Hemen yanlarında da Hindistan...

  • Adamlar geliyor gümbür gümbür. Biz daha birbirimizi yiyelim.

  • Uçuş kontrol yazilimlari ve motor uretemedigi surece 3. Ulkelere satisi zor kritik bilesen onlar bunlar avrupa ve abd elinde oldugu surece istedikleri uçağı düşürür bunlar

  • Çin piyasaya yeni girdi henüz ama ilerleyerek sıkı rakip olacaktır.ayrıca Rusya’da motor dahil kendi uçaklarını imal ediyor SSCB den sonra yeni modellerini yaptığı ilk uçak deneme uçuşlarını tamamladı ayrıca eski Rus uçak modellerinin kaza kırım oranları çok düşüktür.Zaman içinde batının bu alandaki tekeli kırılacaktır

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.