Şimdi Ara

Çin, online oyunları sınırlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin, online oyunları sınırlayacak



    Çin yönetimi, çevrim içi bilgisayar oyunlarında zaman ve para harcanmasına kısıtlama getiremeye hazırlanıyor.



    Ayrıca Bkz.Geri viteste dünya rekoru kırıldı



    Ulusal Basın ve Yayın İdaresi (NPPA), çevrimiçi oyun içerikleri ve alışverişlerinin düzenlenmesine yönelik taslak kuralları duyurdu.



    Buna göre, çevrim içi oyun yayıncısı şirketlerin, yaş sınırlaması olmaksızın, kullanıcıların oyun içi satın almalarına, günlük girişlerine ve oyunda geçirdikleri zamana sınırlama getirerek, "irrasyonel harcama davranışlarını" denetim altına alması istendi.



    Öte yandan "ulusal güvenliği tehlikeye atan" ve "ulusal itibara ve çıkarlara zarar veren" oyun içeriklerinin yasaklanacağı belirtildi.



    Taslak kuralların duyurulmasının ardından Çin'in en büyük çevrim içi oyun yayıncılarından Tencent'in Hong Kong Borsası'nda işlem gören hisseleri haftanın son seansında yüzde 12,4, NetEase'in hisseleri ise yüzde 24,6 değer kaybetti.



    Çin Görsel-İşitsel ve Dijital Yayıncılık Birliğinin bu ayın başında yayımladığı verilere göre, Çin'de çevrim içi oyunların satışından ele edilen gelir 2023'te geçen yıla göre yüzde 14 artarak 303 milyar yuana (42,8 milyar dolar) ulaşmıştı.



    668 milyon çevrimiçi kullanıcıyla dünyanın en büyük çevrim içi oyun pazarı olan ülkede oyun içi harcamalara yönelik kısıtlamanın yayıncı ve geliştirici şirketlerin gelirlerini azaltacağı öngörülüyor.



    Çin'de 2021 yılında yapılan düzenlemeyle 18 yaşından küçüklerin çevrim içi oyun oynama süresi, cuma günleri, hafta sonları ve resmi tatillerde günde 1 saatle sınırlandırılmıştı.



    Öte yandan Çin Siber Uzay Dairesi de (CAC) bu yıl 18 yaşından küçüklerin mobil internet uygulamalarına erişimini kısıtlayan rehber kurallar düzenlemesini açıklamıştı.




    Kaynak:aa.com.tr







  • Çin doğru hamleler yapıyor.
  • Sözde bunların global oyunları oynaması da yasak ama VPN'le aşıp gidip oyunların Avrupa sunucularında aimbot açıyorlar.

  • doğu türkistandan dolayı çini sevmiyorum :S
  • Adamlar geleceğine yatırım yapıyor. Pedere zamanında kızardım bilgisayarda oyun oynamama neden kızıyor diye şimdi anlıyorum.
  • aynen hocam. sosyal fobili olup eve kapanmamın en büyük sebebi mmorpg oyunlarıdır.

  • Adam modemi söküp götürüyordu

    Ama en büyük sorun benim gelişimime balta vurdu ödev, derste yapamıyordum.
  • Bu dünün haberi, bugün vazgeçtiklerini açıkladılar.
  • Kesinlikle doğru bir karar.Uzun saatler boyu oyun oynamak,aklı selim bir hareket olmasa gerek.

    Benim ortalama haftalık oyun oynama sürem 10 saat bulmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 27 Aralık 2023; 13:17:45 >
  • Aşırı otoriter sistem aşıkları demokrasi bireysel özgürlükler insan hakları nedir bir haber olanlar 1.5 milyar insanı köle eden sosyal kredi sisteminin mucidi küreselci ülkelerin baş aktörü çini övmüşler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 28 Aralık 2023; 0:32:2 >
  • Ben lise hayatım boyunca saatlerce aralıksız Silkroad oynadım. Şimdi geriye dönüp bakınca bi hayatıma bakıyorum bir geçmişi gözümde canlandırıyorum ve İyi ki oynamışım keşke daha fazla oynayabilseydim diyorum. O zaman aldığım zevkin sonuna kadar değdi. Kendi çocuğum ilerde gelip online oyun oynamak istiyorum derse ona en büyük desteği verip bot ve premium gibi şeyler alacam inşallah.

  • braveheart92 kullanıcısına yanıt

    benimde yıllarım silkroadda geçti hocam. venice, greece, eldorado serverları. hatta donanımhabere üye olma sebebimde silkroaddı. hey gidi hey. yinede güzel oyundu. masalsı bi tadı vardı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.