Şimdi Ara

Çinli telefonların Çin versiyonları casus yazılım kaynıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çinli telefonların Çin versiyonları casus yazılım kaynıyor
    Gerek Batılı ülkelerin ön yüklü uygulamalar konusunda düzenlemeleri ve gerekse Çinli akıllı telefon üreticilerine olan bakış açısı nedeniyle Xiaomi, Oppo, OnePlus gibi markaların global versiyonları yazılım kalabalığından kaçınmaya çalışıyor. Bununla birlikte Çin’de durum tam tersi.



    Çin’de veriler adeta yağmalanıyor



     



    İrlandalı araştırmacıların hazırladığı rapora göre Xiaomi, Oppo, OnePlus gibi Çinli markalar kendi ülkelerinde alabildiğine reklam ve casus yazılım barındırıyor. Yüzde 70 oranında Android işletim sisteminin kullanıldığı Çin’de bu yazılımlar da izinsiz bir şekilde kullanıcı verilerini işliyor.



    Ayrıca Bkz.Honor X9a özel bir kampanya ile geliyor



    Telefonlarda sayısı çok fazla olan bu ön yüklü yazılımların telefonları IMEI numarası ve MAC adresi, GPS koordinatları, uygulama kullanım alışkanlıkları, telefon numarası, uygulama performansı, SMS geçmişi gibi kritik verileri üçüncü taraflara izinsiz bir şekilde gönderdiği belirtiliyor. Yine kişi tanımlama verisinin de üretici firma, operatör ve Baidu gibi hizmet sağlayıcılara gönderildiğine yer verilmiş.



    Zaten vatandaşları üzerinde büyük bir kontrolü olan Çin’de devlet destekli bu tür üreticilerin at koşturmasına haliyle pek ses çıkarılmıyor gibi. Böylece vatandaşların takip edilmesi konusuna katkı sağlanmış olunuyor.




    Kaynak:https://www.phonearena.com/news/Chinese-phones-from-OnePlus-Xiaomi-and-Oppo-are-laced-with-spyware_id145537







  • :))) sanki şimdi öğrendik bunu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kendi ülkesini avm gibi kamerayla donatan , didik didik her vatandaşını izleyen bir ülkenin sana bana sattığı telefon masum mu olacaktı ? Ha elması armudu hiçbiri masum değil ama bu yecüc mecücler asla masum değiller. Günaydınlar olsun efem…

  • İlime bilime önem vermezsen yabancıdan parça alıp montajlarsan. Elin yabancıaıda casus yazılım yükler. Bu arada bizim ülkede ne varda casus yazılımla uğraşsınlar. Boş ülkelerle uğraşmazlar.

  • Apple, Google, Meta, Microsoft, Oracle, AWS ıvır zıvır Amerikan cihaz ve servisleri çok güzel, güvenle kullanabilirsiniz. Hatta siz veri vermeye kalkışınca bunlar diyor ki "sok onu cebine Sam amcan, görmesin bi daha sakın"

  • otobüste yanımdakiler kanser muhabbetine başladılar. İndikten sonra sigorta şirketleri kanser tedavisi ve sigortası için aramaya başladı. Bıktım yani. Net wifi kapalı. Kontorlu hattım var. Tek suçumuz akıllı ve casus telefon taşımak.
    Herhalde usaya saldırı muhabbeti yapsalar coniler yanımda bitecekler.

  • makine26 M kullanıcısına yanıt

    Çinli telefonların Çin versiyonları casus yazılım kaynıyor  O kadar hızlı mı ya! Bunlar seni ne ara dinledi, veriyi işledi, sattı, veriler şirketin eline düştü, sonra listeye geldi ve çağrı merkezi personeline iletip seni aradılar? Bu ne hız!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Maalesef oluyor, arkadaşla otomobil alım atımından özellikle toyota corolladan söz ediyorduk tam süreyi hatırlamıyorum ama bir saat veya daha kısa süre sonra Corolla reklamları çıkmaya başladı google reklamlarında. Hızla veya satmayla filan alakası yok. Her bir birey için tek tek bir personel uğraşmıyor. Basit bir yapay zeka algoritması ışık hızıyla anahtar kelimeleri seçip ilgili reklamları sana yönlendiriyor.

  • Dor Niro kullanıcısına yanıt

    O tamam o oluyor zaten. Hatta saatlere gerek yok. Şimdi Google'a PS5 filan yazsam hatta konuşsam hatta Whatsapp'tan yazsam sonra kapatsam. Bir daha açtığımda anında PS5 ve konsolla ilgili bilimum reklamları görürüm. Ama birinin bahsettiğiniz şeyle ilgili kısa bir süre sonra sizi telefonla araması gerçekten enteresan bir durum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Pardon yukarıdaki arkadaşın mesajını dikkatsizce okumuşum. İndikten sonra reklam atmaya başladılar sanmışım nedense :))

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    telefonda otomatik ses kaydı var aramalar için. Anlamadığım unuttuğumda dinlemek için. Şüphesi olana dinletirim. Otobüstekileri kaydetmek aklıma gelmedi

  • Birde bulunmak isterseniz bu teknolojiyle bulunmamanız imkansız. 90 ların başında net kafeler ilk başladığında birisi ecevite tehdit mesajı atmış kafeden. Aynı gün ense. O zaman kafelerde kamera yok. Mobese desen o da yok. Anonim hesap kullanmıştır. Cep telefonları yaygın değil ve de bulundu. 30 seneye yakın zamanda başka oyuncaklarda çıkıp firmalara para karşılığı hizmet veriyordur.

  • Çok ciddi veri aktarılıyor hatta forumda bir arkadaş raspberry ile bir filtreleme yapmıştı diye hatırlıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tek kanıtınız bile yok... işiniz iftira atmak karalamak...

  • Kim öyle diyor? Burada asıl nokta şu, Sam amca'dan kaçamam ama xi amca'dan kaçabilirim. Haliyle neden bilgilerimi birine vermek varken ikisine de vereyim diye soruyor insan. Çin ile ilgili hiçbir servise ihtiyaç duyduğumu hatırlamıyorum. Hangi birimiz ihtiyaç duyuyor ki?

  • marka kendisi böyle şeylere tenezzül etmez , ama bu tür uygulamalar kendi play storlarinda çıkabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.