Şimdi Ara

Cinsel hayat hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
0
Favori
7.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Size benim ve çevremdeki birçok kişinin büyük bir sorununu aktarmaya çalışacam.

    Yaşım 19. Üni okuyorum. Sınıf kaybım olmazsa 25 yaşında mezun olacağım. Evlenmek için para biriktiriyim desem oldu mu yaş 27. Evlenecek birinin olduğunu varsayıyorum. Hiçbir kötü ihtimal olmazsa ilk cinsel deneyimim 27 yaşlarımda olacak.

    Zina gibi davranışlar da malum büyük günahlardan. Elimden geldiğince fiziksel olarak yakınlaşmayı düşünmüyorum.

    En iyi zamanlarımın boşa gittiğini düşünüyorum. Bu da beni kahrediyor. Ne kadar cinsellik gün içinde çok önemenmese de hayat için yeri doldurulamayacak bir gerçeklik.

    -Ya cinsellik kolay ulaşılabilir bir şey olacak günah felan olmayacak
    -Ya da insanlar 20 yaşında evlenecek olgunluğa gelecek ayreten fırsatı da olacak (iş, para vs..)

    Sorunu bu şekilde yansıttım. Yorumlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.burak202 -- 17 Aralık 2019; 18:41:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Zina yapmalısın

    *Din Den Dön*

    Yada kurana göre kısa süreli bir şekilde imam nikahı kıyarsın pompa bittikten sonra boşarsın bu islam ülkelerinde genelde kullanılır çünkü insanlar keriz değil max 1 saatlik zevk için hayat mahvedilmez.
    Uzun vadede bu glitch fazla kullanılırsa günah yazabilir cuma namazı+oruçla temizlersin ama kral
    Gençlere tavsiyem eğer bakirseniz bakir kalmaya devam edin. Yoksa müftelası olursunuz ve devamlı zina yaparsınız. En iyisi o zevki hiç tatmamak. emin olun bir kaç kez tadarsanız, hiç tatmamaktan daha öte, artık hava su gibi ihtiyaca dönüşüyor. Zinadan korkmak çok doğru bir davranış. Sonuçta bu Dünya' nın geçici, Allah tarafından sınandığınızı ve ne kadar sabır ettiğinizin farkındasınızdır. Elin yabancısına özenmeye gerek yok. Onlar inanmıyor ve öbür tarafı düşünmüyor ama siz düşünüyorsunuz. Bu yüzden sabır edip nasibinizi beklemekten başka çareniz yok. Bu arada yozlaşmış müslümanların uydurduğu seks için imam nikahı formüllerinden de uzak durunuz. Allah' ı kandırabileceğini mi düşünüyorlar, bu kadar saf ta olunmaz.
    Okulunuzu daha fazla uzatmadan bitirip hayata atılırsanız bir an önce evlenirsiniz. Allah yolunuzu açık etsin.
    Yorumlara şöyle bir göz gezdirince anımsadım; “İnsanların üzerine öyle bir zaman gelecek ki, dininin gereklerini yerine getirme konusunda sabırlı/dirençli davranıp Müslümanca yaşayan kimse, avucunda ateş tutan kimse gibi olacaktır.”(Tirmizî, Fiten,73; Ebu Davud, Melahim,17). Bu genç yaşta dine bu kadar bağlı kalınır mıymış da, hala binlerce yıl öncesinin kurallarıymış da bilmem ne...Öncelikle dini hassasiyetin için tebrik ederim kardeşim. Dinimiz fıtrat üzerine inmiştir, Allah yarattığı kulunun ihtiyaçlarını en iyi bilendir. Öncelikle şundan emin olalım ki Evlilik yaşını yükselten İslam değil, aksine gücü yeten gencin evlenmesini teşvik eder dinimiz. Evlilik yaşını yükselten şey; adına ister kapitalist sistem de ister küresel güçler de sonuç olarak oluşturulmuş yeni dünya düzenidir. (Bu kavramı politikada geçen meşhur "dış güçler" bahanesinden farklı olarak ele alıyorum). Hayatın akışı ve canlı yaşam belirli değişimler üzerine kuruludur. 21.asra gelene kadar meslekler, ekonomik düzenler, teknolojiler, aklımıza gelen pek çok şey değişime uğradı. Bu değişimden toplum ve evlilik normları da nasibini aldı. Mezuniyet o bu derken evlilik yaşı yükseldi. Ama unuttuğumuz şey insanoğlu fizyolojik olarak yüzyıllar öncesiyle aynı insanoğluydu, tıpkı ataları gibi yemek yemesi, tuvalete gitmesi gerekiyor, aynı ihtiyaçlara sahip. Evlilik yaşının maddi ihtiyaçlara bağlı yükselmesi işte insanın kendi benliğiyle alakalı birtakım çatışmalara girme ve potansiyel tehlikelere düşme ihtimalini arttırdı. Biz müslüman bir toplumuz ve toplumca bundan bağımsız olarak da pek güzel adetlerimiz var. Ama bu kültürel geleneklerimizin hepsinin İslam'a uygun olduğu anlamını taşıyor mu ki acaba ? Yok kına gecesi beşyüz kişilik salonda olacak, yok gelinin kardeşine beşi bir yerde alınacak, yok abin evlenmeden sen evlenemezsin çünkü önce büyükler evlenir. Aileler ve tüm bu toplumsal kurallar evliliği zorlaştırıyor ve yanlış yapıyor. Git gide paranın putlaşmaya doğru gittiği bir devre doğru yol alıyoruz, bu evlilikte de böyle malesef.
    Mesela Büyüklerimiz zamanında evlenirken 3 artı bir ev+2018 model araba+9 bin maaş şartıyla evlenmediler. Hemen hepsi "bir ekmek bir soğan" anlayışıyla yola çıktı, düşe kalka bir ömür tamamladılar, şimdikiler gibi 3 5 yıl sürüp boşanmayla biten evlilikler de değildi onlarınki, 50 yıl 60 yıl, ölene kadar süren ömürlük evlilikler yaşadılar. Ben şimdi para önemsiz demiyorum, işsiz plansız gelişigüzel evlenin de demiyorum. Ama bu kadar maddiyatcılık da çığrından çıkmıştır arkadaş. Peki çözüm nedir, aileler ve toplum evliliği kolaylaştıracak, öyle elementten şart uydurmayacak. Halk ekonomik olarak rahatlayacak, devlet evlenmek isteyen gencinin yanında olacak. Buraya kadarkiler bizden öte, uzun zaman alacak işler. Peki bizler bireysel olarak şimdi ne yapabiliriz, çözüm nedir ? A)Dinimizde gücü yetenin evlenmesi, yetmeyenin oruç tutması tavsiye buyrulmuş.(cinsel mana için). B)Gücüm yetmiyor diyen hep aynı yöne bakmayacak, çok yönlü düşünüp imkanını zorlayacak. Üniversite okurken de bir işte çalışılabilir, aileden de bir miktar destek alınarak mütevazi şekilde evlenilir, ki bu dediğimi yapanlar da zaten var. Evlenmek için illa evi arabayı yüksek lisansı bekleyebilirsin, ama sen beklerken yaşam akmaya devam ediyor ve sen de yaşlanmaya devam ediyorsun, beklemeye devam et bakalım, hayat da seni bekleyecek mi sence ?
    Tüm yukarıda yazdıklarıma zıt gelebilir ama elmanın kalan yarısını da tamamlayalım; Bunları her genç gibi kendime de söylüyorum. Bunlarla beraber evlilik çok büyütülecek, geciktirelecek bir mevzu olmadığı gibi önemsiz bir konu da değildir. Nihayetinde seçimlerimiz kalan ömrümüzü doğrudan etkileyecek. Her 18'ine basan ergen evlenmeye kalkışmamalı. Zira evet fizyolojik olarak belki hazırsın evliliğe ama zihnen hazır olduğuna emin misin ? Evet fizyolojik olarak eskilerden çok farkımız yok ama zihni olgunluk olarak bu neslin daha geç büyüdüğü de aşikar. Evlenmek ev kurmak sims oynamaya benzemez, baba olmanın sorumluluğu tv dizilerinde göründüğünden çok ötedir. Bunları da biliyor ve hazır mısın genç adam..?
    Saf ve iyi niyetli bir kardeşimizsin anladığım kadarıyla.

    Bu saflığını ve harcadığın emekleri ileride eşinin hak edecek biri "olmayacağına" % 99 ihtimal veriyorum.

    Seninle aynı yoldan gitmiş ve pişman olmuş 40 yaşında bir abin olarak, kadın milletii için hayatındaki hiç bir şeyden taviz vermemeni, emek harcamamanı, ve tamamen kendin için yaşamanı tavsiye ederim.

    Senin dini duygularını da çok güzel kullanırlar ha bak söylemiş olayım.
  • Zaten dinimizde ailelere çocukların erkenden evlendirilmesi önerilmiş ama aileler yok onu olsun bunu olsun diye dayattığı için kimse evlenemiyor. Aynı şekilde bende 19 yaşımdayım evlenmek istiyorum ama oralı olan yok maalesef işe girecekmişim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günahı geçtim tıp yom bakan yok iq

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • normalde bizim 18-20 yaşında evlenmemiz lazım.
    herhalde tıp okuyacaksın işin garanti sayılır,bir kız bulup evlenebilirsin diye düşünüyorum.
    bu şekilde kurtarabilirsin kendini.

    yoksa ya zina yapacaksın yada kafayı kırmış 27 yaşında bir bekar olarak evleniceksin malesef.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş ben yurtdışında yaşıyorum burada insanların en son sorunu cinsel hayat, ulaşmak çok kolay, özgürlük var, sen bol bol osbir çek sabret yapacak birşey yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zina yapmalısın

    *Din Den Dön*

    Yada kurana göre kısa süreli bir şekilde imam nikahı kıyarsın pompa bittikten sonra boşarsın bu islam ülkelerinde genelde kullanılır çünkü insanlar keriz değil max 1 saatlik zevk için hayat mahvedilmez.
    Uzun vadede bu glitch fazla kullanılırsa günah yazabilir cuma namazı+oruçla temizlersin ama kral



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 17 Aralık 2019; 19:51:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okulu bırak imam ol. Daha erken de evlenebilirsin.
  • Diyorum ki şimdi bu zina neden yasak? Sahipsiz çocuklar doğmasın veya daha anne karnında cinayet işlenmesin diyedir büyük ihtimalle. Günümüzde korumalı ilişki ile zaten bu durum engellenebiliyor. Yani bu durumda bence Allah İslam’a bir güncelleme yapmıştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • moruk ÇAKACAKSINNNNNNNNNNN
  • wolf5870 kullanıcısına yanıt
    Yeni patch getiremediler gitti dead game



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 17 Aralık 2019; 20:44:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=bjeuuRgY9UE&app=desktop

    https://www.youtube.com/watch?v=I1p1iyr8a6g&app=desktop



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 17 Aralık 2019; 20:56:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • valla geçen birine denk geldim. çocuk daha 21 yaşında üniversite öğrencisi. Ailesi 2 sene önce evlendirmiş. Muhafazakar bir ailesi var. babası üniversitede elin kızlarına bakıp iç geçireceğine bir kız bul kendine ailesiyle konuşup evlendirelim seni demiş. çocuk da kabul etmiş. şuan karı koca ikisi de üniye gidiyorlar. aileleri bakıyor bunlara
  • Cinsel hayatı olan insanlar ekseriyetle sıkıcıdır. Ben her zaman, cinselliksiz (ne kadar mümkünse artık) geçen yaşam dönemlerinin kıymetli olduğunu düşünürüm. Çünki bu işi yapmaya başlayınca geri dönüşün olmayacak. Tabi cinsellik olmadan yaşamak, sıkıcı olmayan her şey gibi içinde risk barındırır. Bu riski güzel kontrol altında tutmak gerek.
  • Ne diyecegimi bilmiyorum.

    Distopya lan hayatiniz. 15 yasinda milli oldum. 16-17 yasimdan itibarende hep duzenli bir cinsel hayatim oldu.

    Hayal edemiyorum 27 yasinda ilk cinsel iliskiyi. Tramva.
  • BerkKhan B kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de sıradan bir durum bence islam ülkesi sonuçta hatta evlenme ortalaması 29'a kadar çıktı belki o zamana kadar yapılamıyabilir.Birde kızların hal ve egoları hesaba katılınca..Siz hangi ülkedesiniz hocam?
  • StallionTR S kullanıcısına yanıt
    Kanada ama 19 yasinda geldim buraya... Dogma buyume Istanbulluyum.
  • Doktor olacaksınız eğer ailenin maddi durumu uygunsa evlenmelisin.İnancın hayatında önemli bir yer tutuyorsa bunu mutlaka düşün derim.
    33 yaşında 1.5 yıllık evliyim ögretmenim, ailem fakirdi sorumluluklarım vardı bu yüzden geç evlendim.
    Liseden arkadaşım ise mezun olduğu yıl evlendi ailesi destek verdi ,sonra o da iki çocuğu oldu o da üniversite okudu şu an mühendis olarak çalışıyor ve büyük oğlu 10.sinif fen lisesinde diğeri ortaokulda okuyor.
    Diyeceğim şu : sakın bakma esip gürleyenlere, din inancına göre yaşama ilken varsa erken evlen ,işlerin zamanla rayına oturur ve asla pişmanlık duymazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işler paraya bakiyor islama göre malesef suanki durum yaşanamiyor hem erken evlenmek lazim inancimiza göre ama o su bu su yoksa vermem diyor kizimi ee ne yapcak bu millet.Gittikce evlenme yaşi 30lara dayanicak bu ekonomik sıkintilar dogrultusunda kizlarin hal ve hareketleri saymiyorum bile ülkeye çile çekmeye gelmişiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.