Şimdi Ara

Cisco’dan kablosuz iletişimde devrim: CleanAir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cisco''dan kablosuz iletişimde devrim: CleanAir

    Cisco''nun geliştirdiği yeni akıllı spektrum teknolojisi CleanAir, kızılötesi radyo dalgaları ile çakışmanın önüne geçerek kritik görevler üstlenen kablosuz ağları daha güvenilir kılıyor

     

    Veri ağları konusunda dünya lideri olan Cisco, işyerlerinin mobil çalışma ortamlarına dönüşümünü hızlandıracak yeni ürün, ağ ve destek hizmetlerini duyurdu. Şirket güvenlik, ağ erişimi ve ağ servisleri alanlarında duyurduğu ''Sınırsız Ağ'' mimarisi kapsamında yer alan ''Sınırsız Mobilite'' çözümleri ile her yerde ve her zaman bilgiye erişimi mümkün kılıyor. Tanıtımı yapılan yeni CleanAir teknolojisi ve Cisco Aironet 3500 serisi erişim noktaları kurumlara kesintisiz mobilite deneyimi sunuyor.

    Gün geçtikçe daha çok çalışanın mobil olmasıyla birlikte kablosuz ağların başarılı performans sergilemesi zorunluluğu da artıyor. Cisco''nun ABD''de 600''ün üzerindeki şirket ile yaptırdığı araştırmaya katılanların yüzde 78''i kablosuz ağların operasyonlarını sürdürmede kritik bir önem taşıdığını belirtiyor. Araştırmaya katılanlar ayrıca kablosuz ağların performansına yönelik yaşanan en büyük problemin çakışmalar olduğuna dikkat çekiyor. Sektörde bir ilk olan Cisco''nun yeni CleanAir teknolojisi, kablosuz ağlarda yaşanabilecek bu çakışmaların önüne geçiyor. Patentli CleanAir Application-Specific Integrated Circuit (ASIC) olarak adlandırılan ''uygulamaya özel entegre devre'' ile erişim noktalarını birleştiren bu çözüm, kablosuz çakışmaların etkisini saptayıp sınıflandırıyor ve azaltıyor.

    Kablosuz telefonlardan, kablosuz video kameralara, mikrodalga fırınlardan bluetoothlu cihazlara kadar 20''nin üzerindeki farklı çakışma kaynağını kesin olarak saptayıp sınıflandırabilen CleanAir teknolojisi, kablosuz sinyali çakışmadan etkilenmeyen spektruma kaydırarak 30 saniye gibi kısa bir süre içerisinde çözüm sağlıyor.

    CleanAir teknolojisine sahip olan Cisco Aironet 3500, sektördeki donanım bazlı spektrum ayarlayabilme özelliğine sahip olan tek erişim noktası. Cisco Unified Wireless Network yazılımının yeni duyurulan 7.0 versiyonu, Cisco Wireless Control System, 3300 serisi Mobility Service Engine ve tüm Cisco kablosuz denetleyicilere CleanAir teknolojisinin özelliklerini entegre edebilmeye imkan tanıyor.

    Cisco''nun kurumların kablosuz ağlarını daha iyi ölçekleyebilmeleri ve operasyonel maliyetlerini aşağıya çekebilmeleri için sunduğu yenilikler sadece bunlarla sınırlı kalmıyor. Cisco 5500 Wireless Controller artık 500 erişim noktasına kadar destek sağlıyor. Önceden bu sayı 250 ile sınırlıydı. Cisco ayrıca 802.11n portföyünü, standart Power over Ethernet ile tam 802.11n performansı sunan Cisco Aironet 1260 serisi erişim noktaları ile genişletiyor.

    Kurumsal ağlarda gün geçtikçe artan mobil cihazlar, multimedya ve video kullanımının çoğalması ve kullanıcıların mobilite talepleri ile birlikte kablosuz ağların kurumların iletişim altyapılarındaki en önemli parçalardan biri haline geldiğine dikkat çeken Cisco Kablosuz Ağlar İş Birimi Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Ray Smets, ''Kablosuz ağlar da kablolu ağlar gibi taleplere yönelik olarak gelişmeli. CleanAir teknolojisi sayesinde kurumlar kullanıcılara gerçek sınırsız mobilite deneyimi sunabilecek. Sınırsız Ağ mimarisi ile Cisco, kablolu ve kablosuz ağları birleştirerek uygulamalara herhangi bir ağ bağlantısı ile kesintisiz erişim sağlayan tek tedarikçi" diyor.

     








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.