Şimdi Ara

===== CITROËN DH KULÜBÜ ===== (44. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
981
Cevap
7
Favori
114.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Garanti bankasının internet şubesinden mtv ödeyenler için vermiş olduğu tomtom navigasyon indirim kuponu olan varsa bana pm'den ulaşabilir mi acaba?
    Teşekkürler.
  • Öncelikle herkese merhaba.Ben 6 gün önce citroen c2 1.4 hdi araba aldım 66bin de.Alırken topkapı fırat oto sanayi sitesinde citroen özel servisine gösterdim bi sorun olmadığını söylediler.3 gün önce aracın egsozunda yoğun bi şekilde siyah duman attığını gördüm arkadaşlara sordum yakıttandır dediler.Onun üzerine bi sürü yakıt aldım değiştirdim ustaya götürdüm egr kromlanmıştır dedi onu temizlettim olmadı yine aynı sorun var.Aynı zamanda yakıtta fabrika verilerinden biraz fazla.Bugün başka bi dizel c3 e baktım(aynı motor) onda hiç bir şekilde o sorun yok.EGR yi temizleyen usta enjektörde bi sorun vardır ozaman dedi.Şimdi ne yapmalıyım hiç bilmiyorum.Bu arada ilk dizel tecrübem ve ilk arabam.Oyüzden burda size danışmak istedim eğer aranızda bu ve benzeri bir problem yaşamış olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim,şimdiden teşekkürler.
  • Sürekli bir siyah duman mı var yoksa sadece gaza bindirdiğinizde mi geliyor bu siyah duman?

    Eğer sadece gaza bindirdiğinizde yoğun bir duman geliyorsa araç aşırı zengin karışımdan dolayı siyah duman atıyordur. Sürekli siyah duman ise pek iyi haber değildir. Öncelikle komple kurum temizliği gereklidir. EGR.nin tek başına temizliği ilk yapılacak iştir ama çözüm olmadığ taktirrde buna başvurmalısınız. Bosh diesel center.lardan birine gidin ve durumu anlatın. Parçaları ultrasonik banyoya yatırıyorlar ve komple motoru söküp kurumdan arındırıyorlar. 1-2 gün sürebilecek bu işlem 750 - 800 TL.ye malolabilir. Enjektörlerde bir sıkıntı varsa bilgisayara bağlandığında bu anlaşılabilir. EGR.den sonra bakılacak ilk yer yüksek yakıt basınç pompası ve rail elemanlarıdır.

    Ayrıca aracın hızlanmasında eskiye nazaran bir yavaşlama söz konusu mu? Turbo geç mi doluyor? Yani normalde 2.000.li devirlerde ivmelenme patlaması yapan araç 2.500 devirde mi bunu yapıyor. Bunları bilmek lazım. Sadece siyah duman atıyor demek problemin çözümüne fazla katkı sağlamaz.




  • ivmelenmede ve arabanın çekişinde bi sorun yok ama aşırı derecede siyah duman atıyor ve bu da sadece 5 devirde değil uzun yolda giderken 2bin 3 bin devirde de sürekli atma oluyor.Egsozdan çıkan dumanı kontrol ettim sadece kurum atıyo bi de arabanın 2. viteste 2bin devirlerde falan tekleme sorunu var bende oyüzden enjektörlerin zaman ayarından veya birinin işemesinden şüpheleniyordum yalnız geçenlerde servise götürdüm bilgisayarda enjektörlerde bi saorun gözükmedi hepsi aynı miktarda çalışıo bana katalizör olabilir dediler ama katalizör sorunu arabanın yakıtını artıran bi etmen olabilirmi?Bide dün farkettim araba bayırda durduğu zaman rölantide titreme yapıo.
  • uşakta ikamet ediyorum 97 model cıtroen xantia aracıma sağüst amotisör takozu ihtiyacım var ismusta9@hotmail.com yardımcı olursanız sevinirim
  • 2007 model 23binde Citroen C1 sahibiyim.Aracı babam anneme aldı aldıgında ben pek beğenmedim açıkcas filtre + egzos ile müthiş bi tork sağladı.Arabamı seviyorum torku gerçekten yüksek.
  • Forumda C2 VTR kullanıcı göremedim

    Annem ve benim için C2 VTR almak istiyoruz

    Özelliklerini az çok araştırıp öğrendim
    fakat bu aracı kullanıcısından duymak daha güzel olur


    C2'ciler bir selam edin lütfen

    Saygılar İyi Forummlar
  • Arkadaşlar 2009 c4 sedanım var. Ben de üyeliğe talibim.
  • CİTROEN C4 110 HP DİZEL 45000 BAKIM SONRASI
    castrol 5w40 motor yağı koydurdum.tüm filtreler ayrıca mazot filtresi değişti. motor hava yaptı çalıştırmak için depoya hava bastılar.bayağı bir uğraş sonrası çalıştı.ancak araç uzun süre bekleyınce calısmamaya başladı.(gece yatıp sabah kalkınca) sonra tamirciye geri gittim ve mazot filtresinin kablosunun tam oturmadığı düzeltildiği söylendi.sonrasında araçta hiç çalışmama gibi bir sorun olmadı.
    ANCAK soracağım soru araç eskiden daha gürültülü çalışmaya başladı sizce motorda bir sorun varmıdır.yoksa motor yağı daha ince olduğu içinmi bu ses artması var.

    teşekkürler şimdiden cevap yazanlara
    saygılar hakan mert

    BENİDE ÜYE YAPIN LÜTFEN

    _____________________________
  • Arkadaşlar merhaba; Ankara'da citroen servisi tavsiyeniz var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drhakans

    CİTROEN C4 110 HP DİZEL 45000 BAKIM SONRASI
    castrol 5w40 motor yağı koydurdum.tüm filtreler ayrıca mazot filtresi değişti. motor hava yaptı çalıştırmak için depoya hava bastılar.bayağı bir uğraş sonrası çalıştı.ancak araç uzun süre bekleyınce calısmamaya başladı.(gece yatıp sabah kalkınca) sonra tamirciye geri gittim ve mazot filtresinin kablosunun tam oturmadığı düzeltildiği söylendi.sonrasında araçta hiç çalışmama gibi bir sorun olmadı.
    ANCAK soracağım soru araç eskiden daha gürültülü çalışmaya başladı sizce motorda bir sorun varmıdır.yoksa motor yağı daha ince olduğu içinmi bu ses artması var.

    teşekkürler şimdiden cevap yazanlara
    saygılar hakan mert

    BENİDE ÜYE YAPIN LÜTFEN

    _____________________________



    kendi orjinal fabrika çıkışı motor yağı total




  • Ben eski kasa picasso ile ilgileniyorum. 1.6 hdi motor güncel modeldeki motorla aynı mı? Forumda kullanan var mı bilmiyorum. Konfor durumu ses tıkırtı performans hakkında bilgi almam lazım. Bu aracı almamı tavsiye eder misiniz?
  • mrb arkadaşlar bizde de 3 tane c3 var babamda annemde ve bende hepsi hdı tek fark bendeki 92 bg benide aranıza alırsanız sevinirim teşekkürler...
  • Arkadaşlar İyi Forumlar.

    Geçenlerde 06 model C2 1.6i VTR aldık

    Birkaç gün önce motor ışığı yaktı..
    Fakat görünürde hiçbir sorun yok (yakışı, çekişi, koku)
    Katalizörden şüphelerim var..

    Bu konuda bilgisi olan var mı ?
    C2'nin bu 1.6 motoru çoğu peugeotla aynıymış..
    Peugeot servisinin diagnos cihazına bağlatacağız galiba..

    Korkuyorum ciddi bir masraf çıkacak diye;
    En azından servise bir bilenin tavsiyesiyle gidersem
    İşlem yaptırmam daha güvenilir olur..

    Şimdiden teşekkürler
    İyi Forumlar
  • 5 aylık c5 kullanıcısıyım..hiçbir problem yok ve gayet iyi bir araç fiyatına göre...
  • Arkadaşlar bende citroen xsara clim kullanıcısıyım. 2000 model. Bu arabayı alacak arkadaşlar olursa bana mail atabilirler. sehitler_diyari@hotmail.com

    Öncelikle Citroenin kalitesini bilen bilir. ama arabalar sınıf sınıftır yani audi bmw mercedes vs, vs, bunlarla karşılaştırma yapılamaz.Bu modeller tabi otomobil sınıfında gerçekten iyiler. Fakat fiyatlarıda iyi.Birde otomobil sınıfında hundai,kia chevrolet vs, vs modeller var bunlarda kore taiwan hindistan gibi ülkelerin otomobilleri. Bunlarında fiyatları düşük ama kalite olarak nasıl cirtoen mercedesin yerini tutmazsa kore tabanlı arabalarında bazı modelleri citroenin yerini tutmaz. araba alırken internetten iyi araştırın. Güzel yorumlar oldugu gibi yanlıs yorumlarda var. örnek adam hayatında sürekli en yeni model audi kullanmış Ciroeni görüp yok burası dandik yok surası gibi hitaplarda bulunmuş. Söyledikleri yanlıs degildir belki. Ama sınıfındaki arabalarla değerlendirme yapıldığında bence xsaralar mükemmel araba. Bir kere yol tutusu harika 120 ile giderken cok kez 80 le gidiyorum zannedeceksiniz. Güvenlik cok güzel 120 ile giderken aniden durmak gerektiginde araba hic saga sola savurmadan cok güzel yola kapanarak duruyor. Yani aslında anlatılcak birsey degil. tip karizma performans özellik istiyorsanız hiç düsünmeyin derim. isteyen arkadaslar mail atsınlar. sormak istediklerini sorsunlar. Ben yardıma hazırım. benim arabaya binen herkes aksam eve gidince xsara aramaya baslamıstır. Sizde eger araba alacaksanız kesinlikle bir xsaraya binin. Ülkemizde ilk xsaralar geldiginde reklam falan yapılmadıgı icin az satılmıs bir ürün olabilir. Bizim türkiye herkez en cok hangi araba varsa piyasada onu bilir onu alır. yada reklamlarda encok hangi araba varsa onu gider alır. Onun icin insanlar xsaralara korkarak bakar. ama bir kere binen gazına basınca üretigi kuveti görenler kolay kolay vaz gecemez. 2000 model arabalarda kendi sınıfında cogu arabayı performansta konforda solayan bir modeldir. ha birde ikinci el piyasası yok falan derler size aman inanmayın. Ben bir ara satıp yeni citroenin üst modelini alayım dedim. ilan koydum telefonlar susmadı. Fakat ben üstüne ekleyecegim parayı denklestiremedim. Herkesin hayali oldugu gibi benimde üst model araba hayalim gerceklesmedi. hala citroen xsarama biniyorum. Arabamda sıfır problemle gidiyorum.




  • 2004 citroen c5 2,0 tdi aldık arabanın kullanım kılavuzu kaybolmuş onu bulabileceğimiz bir yer var mıdır göral servisine sordum yok dediler

    bir de arabayı ankarada servis dışında nereye götürebiliriz servis biraz fazla masraf çıkarttı sanayide de her usta citroen bilmez yapmaya çalışırken bozarlar dediler ondan size danışıyım ona göre bir yere götürelim dedim. Götürme sebebimiz sağ ön kapı, kapı kapanıyor ancak her zaman kilitlenmiyor bazen kilitleniyor görünüyorama kilitlenmemiş oluyor garip bir durumu var bende tam anlayamadım
    servis dışında iyi usta bileniniz varsa yardımcı olursa çok sevinirim
    Teşekkürler
  • herkese selamlar.benim bir sorunum var. dün aldığım otomatik vites 2003 xsara2 otomobilim bugün akşam 2.5 km kadar mesafede 3'ü de kırmızı ışıkta olmak üzere 3 kez, durmak üzere frene basmamla stop etti.bir kez de silkeledi fakat stop etmedi.motor soğuktu bunun etkisiyle olmuş olabilir mi? ve normal mi? fakat sabah aynı yolu daha soğuk bir havada ve yine motor soğukken gittim ve böyle bir şey yaşamadım.bu duruma canım çok sıkıldı.görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
  • arkadaşlar benim c4 ün hız sabitleyici acılınca servis yazısı cıkıyor. kumandada problem yok. hız sınırlayıcıda aynı kumandada calışıyor. servise götürdüm kumanda paneli değişecek dediler. fiyat 650 tl. böle bi arıza ile karşılasan varmı.
  • ARkadaşlar 2004 model dizel bir C2 almayı düşünüyorum. Aracı almadan gösterebileceğim İstanbul anadolu yakasında güvenilir bir servis tavsiye edebilir misiniz?

    İlk kez dizel araç alacağım, nelere dikkat etmeliyim?
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.