Şimdi Ara

Citroen Arıza İstatistikleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu forumda yıllardır yazıyorum. Tanıyan bilen arkadaşlar bilirler ki Yavuz doğru gördüğünü saklamaz, kullandığı kendi aracı bile olsa onu göklere çıkarmaz. Eğrisini, doğrusunu arkadaşlarıyla paylaşır.

    Bugün C5.le 2.seneme yaklaşırken ikinci servis ikaz uyarısını aldım.

    1.si geçen yıl yağmurlu bir havada Depollution System Faulty hatasıydı. Bunun aracı sık sık soğuk çalıştırıp stop etmekten kaynaklandığını ve geçici bir arıza olduğunu söylemiştim.

    2.si dün başıma geldi. "Suspension Fault. Max speed is set to 90 km/h" mesajıydı. Bugün servise gittik. Aracı bağladık Lexia.ya ve ön kasa seviye algılayıcı sürekli arızasını gördük. Elektronik bir algılayıcı ve malesef arızalandı. Garantiden değişecek. Daha önce iki C5.in daha değiştirilmiş. Pahalı bir parça değil. Aracı servise bıraktım çünkü en düşük konumda kaldı.

    Merak edenler için söyleyeyim en düşük konumda böylece 90 km ile gitmek mümkün oldu. Süspansiyon o kadar sert hale geliyor ki yoldaki en ufak bir bozukluk aynen yansıyor. Bu arada aracını bu şekilde sürmek isteyenler aracı en alt pozisyona alsın stop etsin. Sonra lifte kaldırsın ve alttaki algılayıcının kablosunu çıkarsın :) En azından bunu öğrenmiş oldum ama 90 km.yi geçemezsiniz.







  • Bu algılayıcılar son derece hassas olmalı sanırım. C5 gerçekten teknolojik bir araç.
    Ama bazen de insanı zorluklara da götürüyor.
    Ama yine de Citroen iyidir.

    Teşekkürler bilgileriniz için.
  • quote:

    "Suspension Fault. Max speed is set to 90 km/h"


    Ne harika bir makinasın sen ya , hem yolda bırakmıyor hem de patronunu güvenli bir şekilde gitmesi gereken yere kadar güvenli hız limitinde götürüyorsun ..!

    - Pekala Yavuz kardeşim sana geçmiş olsun arızandan dolayı. Ben de bu akşam yaşadığım harika tecrübe ve arıza tespitini anlatiyim. Bosch servisi bir dostumun pompa enjektör arızasında kullandıkları Bosch KTS 650 model test cihazının bakımını yapmaya ve yeni versiyon program yuklemeye gittim. Yükleme başarılı olduktan sonra cihazı OBB soketinden kendi C4 üme bağladım. Hata listesine bir göz atayım dedim o da ne . kızdırma bujisi hatasını 2 kez tekrarlamış arabam 2 ay içerisinde. En son hata listesini 2 ay önce Yılmaz ustaya sıfırlatmıştım. Şimdi iş bunun üstüne gitmekte . Dizel Servis ustaları bunun sıfır araçlarda bile görünen hata sayılmayacak bir kod olduğunu belirttiler ama yine de içim rahat etmedi. Neyse cihazın yeni yuklediğim versiyon programıyla daha da bir göz atayım dedim aman Allahım o da ne. Bizim araçlar meğerse neler neler okuyormuş da bizim haberimiz yokmuş. gördükçe delirmemek işten değil. Partikül filtrasyon değerlendirmesinden tut da gelen yakıtın sıcaklığı, emilen hava sıcaklığı, Egr elektrovalf açıklık yüzdesi, Şarj gerilimi ,klimanın çalışma modu (benimki ekonomi aktif moddaydı) gaz pedalı tepkime süresi, fren ve debriyaj basılı konumu ,gaz basılış seviyesi, aracın hangi viteste olduğu,anlık turbo basıncı, yanma odası çıkış birimi sıcaklığı,sübap başına sıkıştırma oranı, geri dönüş miktarı ve daha sayamayacağım yüzlerce değer okunabiliyor. gördüm bunları hasta oldum Lexia halt etmiş bu degerleri hiç görmemiştim ben lexiada.
    Yavuz bu alet tam senlik de aklımdan geçmedin desem yalan olur..




  • geçmiş olsun.böyle elektronik aksamlar zaman zaman fire verebiliyor.ama aracınız iyi araba.
  • Aklından geçirmek yetmez :) Aksiyon yapmamız lazım.

    Bahsettiğin kızdırma bujisi hatası bende de sürekli hafızada durur. Silince aynen tekrarlıyor çünki ya da arabayı hiç stop etmemen gerekiyor. Motor soğuduktan sonra marşa basar basmaz bu arıza yine belirir ama senin de bildiğin gibi service lambasını dahi yakmayacak ve motor çalışma düzenini etkileyecek bir arıza değil.

    Ha unutmadan birde sürekli volan açısının değiştiğine dair bir arıza verir. Düzelttikten sonra tekrar verir onun için bununla da uğraşmaya pek değmez. Artık yeni bir versiyonla belki düzelir bunlar ama Citroen.in böyle bir uygulamasına ben 2 yıldır şahit olmadım.
  • Araç en alt konumda karting araçları gibi oluyor süspansüyon yokmuş gibi davranıyor. yada f1 aracı mı demeliydim.
  • arkadaşlar yeni forum nasıl açılıyor
  • Arkadaşlar süspansiyon hatasıyla ilgili yeni bir gelişme oldu. Süspansiyon hatasına neden olan kasa seviye algılayısıcısı değil. Aşağıdaki resimlerde görüldüğü üzere bir kemirgenin - %99 ihtimalle bir farenin - hidraktif süspansiyon yükseklik ayar rolesi kablosunu kesmesi süspansiyon arızasına neden olmuştur.

    Ucuz atlattım. Uzun süre 3-4 gün aracı yerinden kaldırmadığım için muhtemelen sıcak bellediği ve aç olduğu için motor üst kısmına yakın bir yere girerek önüne ilk çıkan kablo demetini kemirmiş kemirmiş ve sonunda kabloya ulaşarak kesmiş. İyi ki başka bir tarafın kablolarını kesmemiş.



     Citroen Arıza İstatistikleri




  • geçmiş olsun yinede ufak atlatmışsınız allahtna başka bir kablo kemirmemiş seyir halinde güvenliğinizle oynayacak
  • hayvanlar citroen in tadını çok seviyor galiba...

    4-5 sene önceydi galiba arkadasım saxo ile kedi ezmiş kedi nasıl olduysa aracın aksını kırmıştı...
  • quote:

    hayvanlar citroen in tadını çok seviyor galiba...


    Serviste de aynen sizin gibi yorum yaptılar. Benim servise gitmemden 1 hafta önce de bir başka C5.in şoför tarafı kaputun altında bir kabloyu kemirmiş. Ben yine şanslıydım kablo görünür bir yerdeydi arkadaşın sağ tarafta beyin vs. bir sürü parça sökülmüş kabloya ulaşılabilmesi için.
  • şuan nasıl sorun var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.