Şimdi Ara

Citroen Bx 15 kullanıcıları (200. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.999
Cevap
17
Favori
336.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar hepinize merhaba. ben de iki gün önce bir bx alarak aranıza katıldım. aracım 1991 model bx 15 tge. araçta sorun mudr değil midir bilmediğim ama gözüme batan bazı sıkıntılar var sizinle paylaşmak istiyorum.

    1- aracın direksiyonu bir hayli sert (araç hidrolik direksiyon değil)
    2- hafif meyilli bir yerde durdurduğumda yokuş aşağı boşa alsam dahi frenler sıkmaya devam ediyor.
    3- frene bastığımda tıslama sesi duyuluyor (normaldir belki ama içeriye gelen ses beni rahatsız etti)
    4- araç şu an orta konumda. aracın yükselip alçalmasında hiç bir sorun olmamasına rağmen park halindeyken arka taraf çöküyor ön taraf çökmüyor.
    5- bütün bunlar acilen giderilmesi gereken sorunlar mıdır ?
    şimdilik dikkatimi çeken şeyler bunlar. bunlarla ilgili bilgi verebilecek bx kullanıcıları yardımcı olursa çok sevinirim. herkese iyi hafta sonları şimdiden.




  • Facebook citroen bx xantia c5 yardimlasma sayfasina gel sorununu cozeriz. Fren merkezi problemin gozukuyor. Tamir edilebilecek problemler var tamir edilemeyecekler var. En kotu fren merkezini degistirirsin irandan gelir 500 lira fiyati vardir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ucav

    Facebook citroen bx xantia c5 yardimlasma sayfasina gel sorununu cozeriz. Fren merkezi problemin gozukuyor. Tamir edilebilecek problemler var tamir edilemeyecekler var. En kotu fren merkezini degistirirsin irandan gelir 500 lira fiyati vardir

    bu şey benim başıma dert olacak sanırım. şimdi de krank'ın altındaki keçe tapadan yağ eksiltiyor. tapanın değiştirilmesi gerekiyormuş. usta 300 lira masraf çıkarı. hayırlısı bakalım.
  • Hangi ildesiniz? Krank keçesinden kaçırmasını ihmal etmeyin. ustalarımız var şehrinize göre yönlendiririz. Şimdilik ankara ve Kocaelinde var. İyi ustalar işinin hakkını alan dostlarımız. Face grubuna gelin yazın oradan daha hızlı yardım alırsınız.
  • ucav kullanıcısına yanıt
    şu an mersin'deyim.burda aracın dilinden anlayan birini maalesef bulmak çok zor. dükkana bile sokmuyorlar arabayı biz anlamayız diye. kendimde müdahale etmek istemiyorum neme lazım anlamam etmem. bildiğiniz sağlam bir usta varsa yönlendirin çünkü aldım alalı içim rahat binemedim bir türlü araca.
  • mersinde arkadaşlarımız var. Ne yapıyorlar bilmiyorum şuanda. Gaziantepten tıra yükleyip kocaeline gönderdi bir arkadaşımız. Kocaelinde tamir edilecek. Face deki arkadaşlar buraya bakmazlar. artık oradan ilerliyor işler. Face kullanıyorsan katıl. Bana özelden mailini yazarsan ordan katılabilirsin.
  • Yörükefe33 kardeşim öncelikle hayırlı olsun, yazdığın maddelerden sadece 2 madde ufak bir sorun, öbür maddeler bu aracın kendi özelliklerinden kaynaklanıyor. Araç ortada duracak, araç çalışınca 3-5 saniye sonra arka ce ön kalkmaya başlar, istop edincede iner, sorun yok, haaa hemen inmesi bir kaçak olduğunu gösterir ama o kadar önemli birşey değildşr,ille düzelttiteceğim diye para harcama.
    Araç dşreksiyonu serttir, bazılarında hidrolik var, hepsinde değil.
    Tapadan yağ kaçırması sorun, ama ne kadar kaçırıyor, üç-4 günde depoyu bitirecek düzeye geldiyse sorun büyük değiştirmeye bak.
    Ben araçın kaldırma deposunda 10 numaralı yağ kullanıyorum, hem ucuz, hemde iş görüyor, lhm yağa gidip onca para vermiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle ucav ve mersan0 arkadaşlara alakaları için teşekkür ediyorum. facebook kullanmıyorum o yüzden sayfayı ziyaret edemedim. yağ kaçırma olayı ise şu an için şöyle ; 10 gün önce üst çentiğin hemen altına kadar 20/50 yağ koydum. şu an o noktadan 2 mm kadar altta. aracı çok kullanmıyorum ya ondan ya da yağ kaçırma durumu korktuğum kadar fazla değil. sabahları arabayı hareket ettirip altına baktığımda avuç içi kadar bir bölgede yağ görüyorum zeminde. ilk çalıştırmada araçta bir titreme oluyor rölantide ama ısınınca kesiyor. inanın burasıda olmasa bunları kimseye soramıyorum buralarda. inanın ya işlerine gelmiyor ya gerçekten anlamıyorlar bu arabadan burdaki ustayız diye geçinenler
  • dostum ankaraya yolun düşerse otosayda tanıdık ustalar var dışarda dahi baktırabiliriz soruna sen yeterki bu konuda ankaraya gelebilesin
  • arkadaşlar merhaba.benim bx le sorunlar devam ediyor. geçen salı arabayı iç dış motor yıkattım fakat yıkattıktan 2 gün sonra 10 numara yağ tankında nerdeyse yyağ kalmayacak şekilde akmış ben de geç farkettim. ustaya götürdüm merkez siferin hemen yanında tüp gibi bişey var onu söktü içindeki cont kesilmiş değiştirdi yağ kaçası ortadan kalktı ama şimdi de arabayı kapatır kapatmaz inmeye başlıyor.eskiden arka taaf hemen iner ön taraf uzun üre havada kalırdı şimdi ikisi birden iniyor. kalkmasında bi sorun yok ve direksiyon çok sertleşti.bu durum neyden kaynaklıdır ve nasıl tamir edilmelidir bilen varsa cevaplasın lütfen. herkese hayırlı ramazanlar.
  • arkadaşlar merhaba. burayayazacağım sıkıntılarla ilgili bilgisi ve çözüm yolu olanlar lütfn beni bi aydınlatsın. acilen cevaba ihtiyacım var.

    -merkez siferin hemen arkasındaki tüpe benzer yer (konjektör ya da tinjektör olabilir) var orda somunla sabitlenmiş pullar ve söküldüğünde içinden çıkan bi conta var. sorun bu contanın iki de bir parçalanıp hidrolik yağını çeşme gibi aşağıya indirmesi. oring cntası zannederim bu conta ve yensni taksak bile bir kaç km sonra tekrar patlıyor yağ akmaya devam ediyor. anlayacağınız contayla falan olacak iş değil. bu durumdan muzdarip olmuş ve çözüm sağlamış arkadaş ya da arkadaşlar varsa beni bi bilgilendirsin lütfen.
  • Yeni katilan bx kullanicilarini
    Facebook daki citroen bx xm ixzantia c5 yardimlaşma grubuna bekleriz
    Aktif olarak ordayiz
    https://www.facebook.com/groups/195225230538881/
    Bu mesaja eklenen görseller:


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar Selamın Aleyküm, yeni kullanıcı olarak aranıza 1 hafta sonra katılıyorum. Citreon BX 16 TRS 1985 model araç için kapora verdim el sıkıştık. Birkaç gün içinde araca LPG, Komple Koltuk Döşemeleri, 4 Yeni lastik, Cam silecekleri gibi bakımlar yapılacak. Sizlerden bir ricam var. Bu aracın konforunu nasıl arttırabilirim ? Mevcut motor ve yürüyen aksamı güzel ancak çok zıplıyor. İsterseniz fotoğraflarını yükleyebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BX16TRS

    Arkadaşlar Selamın Aleyküm, yeni kullanıcı olarak aranıza 1 hafta sonra katılıyorum. Citreon BX 16 TRS 1985 model araç için kapora verdim el sıkıştık. Birkaç gün içinde araca LPG, Komple Koltuk Döşemeleri, 4 Yeni lastik, Cam silecekleri gibi bakımlar yapılacak. Sizlerden bir ricam var. Bu aracın konforunu nasıl arttırabilirim ? Mevcut motor ve yürüyen aksamı güzel ancak çok zıplıyor. İsterseniz fotoğraflarını yükleyebilirim.

    Aleyküm selam. Bu aracın konforuna son model araçların konforu yaklaşamaz bile, ya süspansiyon sisteminde arıza vardır ya da kullanıcı hatasıdır . Süspansiyonu en alt kademede ve en üst kademede kullanırsan zıplar, bu kademelerde kullanılmaz bu araçlar. Bunun dışında normal sürüş yüksekliğinde de zıplıyorsa başına iş açmadan derhal siferlerini kontrol et. aracı çalıştırıp normal sürüş pozisyonuna yükselmesini bekle. sonra sırayla her tekerin üzerinde araca baskı uygula, bastırdığın tarafın yaylanıp esnemesi lazım, esnemeyen yer varsa (sağ ön, sol ön, sağ arka, sol arka) o tekerin siferi patlaktır. aracı o şekilde kullanma kesinlikle..

    facebook grubumuza gelirsen daha detaylı ve daha hızlı bilgi alırsın, Aracın hayırlı olsun, kazasız belasız kullan.




  • Öncelikle çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için, arabayı aldım artık geri veremem malesef :( dediğiniz gibi sifer kontrollerini yarın sabah yapıcam. Şuan arabayı park ettiğimde arkası çöküyor... Galiba siferler arızalı... Facebook gurubuna katılıcam ordanda devam edebiliriz. Hem oraya fotoğrafta atarım.
  • Arkadaşlar aracı iade ettim :( 2. Gün motor conta yaktı. Maalesef aranıza katilamiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba dh sayfa konusunda. Citroën Xantia 2.0 SX konusu göremedim bu arac için sorularım olacaktı nerden bilgi alabilirim tşk.ler.
  • Hocam ankara lı olup da LHM hidrolik yağdan 50 ml kadar verebilecek kimse varsa çok müteşekkir olurum. Gelip alıyım lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buraya yeni katilan arkadaşlar

    Facebook,da citroen cx bx xm xantia c5 yardımlaşma diye aratıp gruba dahil olun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaho30 -- 30 Aralık 2017; 1:3:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.