Şimdi Ara

citroen c3 fun club (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.036
Cevap
23
Favori
267.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •  citroen c3 fun club
  • buyurun sedan C3 fotoshop değil kesinlikle

     citroen c3 fun club
  • Çok ilginç yaa bende ilk defa görüyorum teşekkürler.....
  • bence sedan yakışmamış hiç...
  • arkadaşlar bende c3 1.4 hdi sahibiyim.

    arka camlar açık olduğunda zangır zangır ses geliyor. kapattıkmı ses kesiliyor.
    80 den sonra sağ taraftaki camlardan rüzgar alıyor.
    arka pandizot tan çok ses geliyor.
    araba engebeli yoldayken omurgasından sesler geliyor.
    direksiyon kutusundanda sesler geliyor.

    benim arabamda debriyaj yukarıda kavrıyor sizin arabalarda durum nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KaraBey_ -- 17 Nisan 2007; 10:00:01 >
  • ses problemi her c3'te var. sadece camlardan değil, yüksek hızda rüzgar sesi, alt takımdan gelen sesler, direksiyon kutusundan gelen sesler vs..

    şimdi bunlara bende bir ses daha eklendi, hani kaloriferin bir tuşu var basınca dışardan hava almayarak sadece içerdeki havayı döndürüyor, tekrar basarsan kapakları açıp dışardan hava alıyor. işte o kapakları açıp kapatan motor bozulmuş. tırrrrrrrt diye önceleri çok yüksek ama şimdi daha az gürültülü çıkaran bir ses. rahatsız edici tabi ki. o hava alan boruların kapaklarını açıp kaparken motorun çarkı kapatıyor veya açıyor ama ama bir süre dönmeye devam ediyormuş. dönerken bir yere sürtüyor. servise sordum motor 300 küsür milyondu. ve bu, sadece o tuşa basınca değil her zaman yapabiliyor. mesela her arabayı çalıştırınca oluyor.

    acaba çıkma citroen parçası bulabileceğim bir yer biliyor musunuz? bana o motor lazım o kadar parayı sıfırna veremem.




  • @yasir

    bencede hiç yakışmamış araba aksine daha küçük görünmüş ama ilginç
  • Ben Borayı verip C3 almayı düşünüyorum otomatik ve full donanımlı.ama bu ses meselesi baya bi korkuttu arkadaşlar. C4 var bizde bide Onda ses mes yok şükür.C3 e kafam karışıyo ne dersiniz arkadaşlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tracksin

    Ben Borayı verip C3 almayı düşünüyorum otomatik ve full donanımlı.ama bu ses meselesi baya bi korkuttu arkadaşlar. C4 var bizde bide Onda ses mes yok şükür.C3 e kafam karışıyo ne dersiniz arkadaşlar


    boradan inip c3'e binince tek kazancın yakıt olur. (dizel c3 için) malum citroene de yabancı değilsin konfor konusundan pek bahsetmeye gerek yok. bora ile c3 konfor konusunda kıyaslanamaz bile, bariz şekilde bora daha konforlu. özellikle er ya da geç c3'de ses problemi yaşarsın (en azından bunu garanti edebilirim) neticede karar senin...




  • @yasir


    Teşekkür ederim.Ben C3 ü küçük sınıf ve otomatik düşündüğüm için Borayla değiştirmeyi düşünüyodum. Bide çok donanımlı her özellik var ful bi araba.Ama ses olayına baya bi taktım.Ozaman otom.307 yada yine C4 bakıyım ben
  • eveeet arkadaslar ben bu forumda yeniyim
    ve katıldıgıma da cok memnunum..
    simdi biz sülaleden arac ici seslere hastayızdır ve kulak artık ciddi anlamda hassaslastıgı icin en ufak seste kulaklar dikilir oldu...
    ve bu yuzdendir artık hangi sesin nereden geldigi konusunda biraz uzmanlastım sayılır....
    bende 2003 HDI 70BG C3 var... ikinci el aldım ve aldıgımda 60 su anda ise 82,000 km de..
    aldıgım vakit icinden cok fazla rahatsız edici ses gelmiyordu.. ancak ne zaman ankara datca arası bir uzun yol deneyimi gecirdim iste hersey ordan sonra basladı ki gidenler bilir o yolun yapım calısmaları ve buyuk tas asfalttan yolları bitmez.. yani anlayacagınız her turlu zorlayıcı yol sartı mevcut..
    yolculuk esnasında ve ozellikle de dondukten sonra arabadan gelmeye baslayan seslerin ardı arkası kesilmedi. en basta araba capraz kasılma yaptıgı zaman arka camlardan gelen ve kapılardan gelen çatırtı sesleri basladı. yolculuk esnasında o sert ve buyuk taslı asfalt yollarda arabanın direksiyonundan sesler gelmeye basladı. akabinde on camlar acıkken camlar titresimden ve yuksek hızda giderken yine camlar acıkken fittillere vurarak ses yapmaya basladı. bunla da bitmedi tabi.. bagaj kapagında bulunan o camın altında kalan sert plastik aksamdan sorunlu yollarda sanki gümbürtü kopar tarzda ses gelmeye basladı. onunla birlikte on takım bunlarda hassas oldugu icin rot ayarları bozuldu ve on takımdan tıkırtılar gelmeye basladı. ozellikle cukur ve kasis atlarken. bu da yetmedi sol on far ne zaman yagmur yagsa bugu yapmaya basladı...on camların sol ust koselerde "c" yaptıgı kısımlarda rüzgar sesi de cabası tabi..... yuh dediginizi duyar gibiyim ama son olarak direksiyon simidini cevirirken gıcırtılar gelmeye basladı. sanki butun sorunlar beni bekliyormus gibi....!!!!

    benim gibi ses manyagı biri icin size en azından guzel bir haber verebilirim.. su anda yukarda saydıklarımın bir ikisi dısında arabadan hic ses gelmiyor. ve acayip huzurlu bir surus durumu soz konusu....
    peki arkadaslar özgür arkadasınız bu durumlar karsısında nasıl basarılı oldu dediginini ve dört gözle yazdıklarımı okumak ister gibi bir haliniz oldugunu hissediyorum ???
    1. rüzgar sesi konusunda pek bir sey yapılamıyor. onu hafife alın aerodinimisi yuvarlak arabaların sorunlarının basında geliyor,
    2. direksiyon cevirirkenki ses teknik bir husus onu ancak serviste hallettirebiliyorsunuz.. onu ben de henuz ellettirmedim,
    3. gelelim camdan gelen tıkırtılara... bunu halletmenin yolu fitillerden geciyor. once gidin bi tiner ve üstübü alın. bu arabanın fitilleri kolay cıkartılabiliyor. fitilleri özellikle içini daha sonra temas ettiği arabanın metal kısımlarını bir güzel silin. bunu ön ve arka kapıların kapı iclerindeki fitillerine de uygulayın. biraz zamanınızı alacak ama bu daha baslangıc. ardından fitilleri soktugunuzde tinerin ucmasının ardından heryerde bulabileceğiniz bu koltuk ve sandalye ayaklarının parkeleri cizmeyi engelleyen yapıskanlı keceler var. bildiniz mi ? bunların yuvarlak olanları vs var. siz bunların yuvarlak olanlarından degilde uzun uzun olanları var yara bandı gibi tam bu fitillerin arasına sıgacak cinsten onlardan yaklasık bi dört bes kutu alın. yalnız burda isin sırrı onları herhangi bir yere yapıstırmak degil. sır da burda gizli. bunları kesinlikle ve kesinlikle fitillerin camları kapatırken icinde kaydıgı kısımlarında camı desteklesin diye ince bir tabaka var. bu kısımları parmaklarınızı biraz aralara sokarak ve yorarak acın ve o keceleri butun o fitil boyunca yapıstırın ve bastırın iyice. tinerle silmiş olmanın faydası da burda zaten hem fitilleri temizlemis oldunuz hemde yapısabilmeleri sagladınız. yoksa yapısmıyorlar. bu uygulamayı sadece camlar icin yapın kapı fitlleri icin gerek yok. dört camın fitillerini de bu sekilde yaptıktan sonra sıra geldi fitillerin aracın metal aksamıyla birlestiği yere. burası icinde yine bildiginiz cift taraflı süngerimsi yapıskanlar var rulo seklinde duvara falan bi sey yapıstırmak icin. özellikle 3M inkileri tavsiye ederim. bunları fitillerin cerceve ile ama aracın sadece dıs tarafında kalan kısmına degil ic tarafında kalan kısmına yapıstırın ve fitilleri tekrar eski haline getirin. yani cam yoluna takın.bir iki el darbesi ile zaten yerlesiyorlar. fitillerin bunlara yapısmaları sart degil zaten oynak oldukları icin iki saniye sonra atıveriyorlar. burda amac fitillerle cercevenin teması arasına tampon gorevi gorecek malzeme koymak. bunu dort kapının camları icin de yapın. butun bu uygulamalardan sonra camlar cok hafifte olsa zor inip cıkabilir ama keceler zaten bir iki acıp kapamadan sonra inceldikleri icin sorun kalmıyor. sorunu size el sıkısmasın diye korumalı olan on camlar cıkarabilir belki ama o da bir iki acma kapamadan sonra geciyor. bunun neticesinde camlar acıkkenki carpma sesleri, araba kasılırken veya kasis ve cukurladan gecerkenki catırtı sesleri gibi sesler kalmadı hatta hic ses cıkmıyr artık o bolgelerden.
    4. bagaj kapagının sert plastik aksamının cıkarttıgı sesi ben silecek motorunun tam arkasına denk gelen bosluga gozukmeyecek sekilde bir sey sıkıstırdım o da ortadan kalktı.
    5. on takımlardan gelen sesler icin servise giderek once rot ayarı yaptırın ardından da askı rotları degistirtin ve rot baslarını kontrol ettirin degismesi gerekiyorsa onları da degistirtin. cok bi masrafı yok.
    6. esas herkesi rahatsız eden konu yolculuk esnasında direksiyonun ilerisinden motor kısmından geldiği sanılan sesin hallolması. bu konuyu ben deneme yanılma yolu ile astım. farkettim ki arabanın akusunu kapatan kutunun mandalı kırık ve cok da saglam oturmuyor ve giderken ses yapıyor. bunu da motor kapagı yani kaput kapanacak sekilde ama aynı zamanda kaput biraz baskı yapacak sekilde bir sungeri o aku kapagının ustunde el girecek yeri var oraya biraz keserek soktum. baktım kaput oraya baskı yaptıgı icin ses azaldı ama kesilmedi. yine arastırmaya koyuldum ve farkettim ki akunun sagında sigorta kutusu var aynı sorun onda da var ve mutemadiyen gevsek. ona da baskı yapacak sekilde camurlukla arasına bir sunger yerlestirdim. sonra yine denedim ve bir baktım hic ses kalmadı.

    geriye kalan tek ses direksiyon simidinin pedallara dogru uzanan demirinden gelen bir ses o da oyle rahatsız edici ve sureklilik arzeden bir ses degil. bir sonraki bakımda buna da baktıracagım.
    farların bugu yapmasının tek sebebi de ampul degisimlerimde kapaklarının tam kapanmamasından veya o kapakların izolasyon lastiklerinin bir yerinden yıpranmasından dolayı sızan su. o kapagın tam takıların mandalın tam oturmasından sonra bu sorun da ortadan kalkıyor hatta lastik yıpranmıssa servis size cıkma olarak hediye bile edebiliyor.

    bu yukarıda anlattıklarımın uygulaması hususunda aklınıza takılan bir sey olursa yardımcı olmaya hazırım. hatta ankarada olup da sessiz bir citroen de test surusu yapmak isteyen ve nerelere nasıl yaptıgımı gormek isteyen olursa da haberim olsun ltf.
    butun bunları uyguladıktan sonra o ankara datca yoluna 23 nisan tatili vesilesiyle bir daha gittim ve geldim.. ohhh beee dedim.. keyifle surdum arabamı.
    umarım siz de benim gbi sessiz bir C3 e kavusursunuz....
    iyi aksamlar arkadaslar.




  • Citroen C3 ve C4 kullanan ve İstanbul'da oturan kişilerin, şirketimizde yapılacak bir araştırmamızda yardımcı olmalarını istiyoruz. Eğer yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa maille veya telefonla geri dönerlerse çok seviniriz. Bilgilerimizi gönderiyorum.
    Şimdiden teşekkürler,

    Bilesim International Research and Consultancy
    Gumusyolu Sok. No.25
    34676 Nakkastepe Uskudar
    Tel: +90 (0) 216 553 69 00 - Dahili:433 veya 432
    Fax:+90 (0) 216 553 69 11
    www.bilesim-int.com.tr
    kalitatifsaha@bilesim-int.com.tr
  • geçen hafta itibariyle c3'ümün arka kısmından gelen gıcırtılaran tamamen kurtulmuş bulunmaktayım.
    aracımın yıllık bakım için servise götürdüğümde seslere de bakmalarını istedim. hallederiz dediler ve hallettiler. sadece trim işçiliği adı altında 10 ytl civarı bir işçilik ücreti aldılar, ona da sesimi çıkarmadım. şimdilik sesler gitti, inşallah eski haline dönmez.
  • 92lik dizel c3 arıyorum. cam tavanlı tercih sebebidir.. eger satma isteginde olan varsa 5448457619dan bana ulasabilirsiniz.istanbuldayım
  • Gıcırtılar herkeste olduğu gibi bende de mevcut.Serviste ellerinden geleni yaptıklarını söylediler ama pek bi etkisi olmadı.Aracımdan genel olarak memnunum.Bu sınıftaki araçların genel sorunları olduğunu düşünüyorum bunların.Yol bilgisayarına bakıp 750 yapmışsın bi 250 daha gidersin mesajını görünce gıcırtıları duymuyorum valla
  • quote:

    Orjinalden alıntı: panisher

    Gıcırtılar herkeste olduğu gibi bende de mevcut.Serviste ellerinden geleni yaptıklarını söylediler ama pek bi etkisi olmadı.Aracımdan genel olarak memnunum.Bu sınıftaki araçların genel sorunları olduğunu düşünüyorum bunların.Yol bilgisayarına bakıp 750 yapmışsın bi 250 daha gidersin mesajını görünce gıcırtıları duymuyorum valla


    evet, citroen'in bu yakıt ekonomisi bütün kusurlarını örtüyor
  • özgür hocam bu anlattıklaırınızı 1-2 fotoğraf çekerek yapsanız daha iyi olurdu. mesela pencerelere koyduğunuz keçe ve çift taraflı bantları nerelere koydunuz fotoğraf çekip yükleyemez misiniz? teşekkürler..
  • arkadaşlar yakıt ekonomisinden bahsetmişsiniz.bendede c3 var ve 5,7 altında pek ortalama yakıt tüketimi göremedim.eurodiesel koyuyorum km başına 140 bine falan geliyor.sizde durum nasıl?bana sanki bu değerler biraz fazla gibi geldi.
    bu değerlerin biraz yüksek olması daha 4bin km de olması olabilirmi?
    birde geçen otobanda giderken son hızı merak ettim en fazla 165 yazdı ekranda.buda düşük değilmi yaw.bi 180 görür diye tahmin ediyordum motor performansına bakarak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul615 -- 27 Mayıs 2007; 2:54:43 >
  • herkesde olduğu gibi benim c3tede aynı sorunlar vardı. kapılardan sesler geliyordu ön takımdan sesler geliyordu. servise soktum arabayı garanti kapsamında kapılara içten sünger çektiler arbanın viraj lastiklerini değiştirdiler. seti açtığımda hoparlörlerin vurmasıyla sesler geliyordu kapı içlerinden süngerle o olayı çözdüler şimdi ses sistemini açınca daha tok ses geliyor yani daha iyi arka bagajda rafla kapı arasında boşluk yok benimkinde tam kapatıyor arka bagaj kapağını biraz sıktılar daha sağlam kapanıyor şimdi sadece araba 90 ın üstüne çıkınca rüzgar sesi geliyor o kaldı çok şükür pek fazla sorunu yok şimdilik
  • quote:

    Orjinalden alıntı: karizma2

    arkadaşlar yakıt ekonomisinden bahsetmişsiniz.bendede c3 var ve 5,7 altında pek ortalama yakıt tüketimi göremedim.eurodiesel koyuyorum km başına 140 bine falan geliyor.sizde durum nasıl?bana sanki bu değerler biraz fazla gibi geldi.
    bu değerlerin biraz yüksek olması daha 4bin km de olması olabilirmi?
    birde geçen otobanda giderken son hızı merak ettim en fazla 165 yazdı ekranda.buda düşük değilmi yaw.bi 180 görür diye tahmin ediyordum motor performansına bakarak



    5,7 şehir dışı tüketim değilse oldukça normal, fabrika verilerine ulaşmayı düşünmüyorsunuzdur sanırım çünkü bu imkansız gibi birşey, ben şehir içinde ortalama 6-6,1 civarından aşağı düşemedim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.