Şimdi Ara

CİTROEN C4 DİZEL 92 HP VE 112 HP FARKI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, şu aralar ikinci el citroen c4 bakıyorum ama dizellerde olan 92 hp ve 112 hp motorlardan ikisi arasında gidip geliyorum. Aslında 112 hp 6 ileri olanlara bakıyorum ama geneli otomatik vites. Ayrıca istediğim fiyat aralığında düz vites olan c4, otamatiklere göre daha az olduğundan tam istediğimi bulmadım. Hal böyle olunca 92 hp olan confort plus modellere yöneldim. Aklıma takılan ise biri 5 ileri diğeri 6 ileri vites ve bu iki motor arasında yakıt, performans gibi etkenlerin ne kadar hissedilir derecede olduğu.



  • Genellikle şehiriçinde kullanıyorsanız 92HP tercih edilebilir. 6.vitesin avantajı şehirdışında yüksek hızlarda motor daha az devir çevireceği için hem tüketim azalır hem de gürültü azaldığı için konfor artar.
  • 92hp de esp yoktu galiba.
  • ESP confort plus paketinde de yok mu? ikinci el ilanarında donanımları millet kafasına göre dolduruyo o yüzden ne nedir pek bilgim yok.
  • 92 olan 8 valve motordur... 110 luk olan 16 valve motordur...

    92 lik daha hafif ve arıza ihtimalinde daha ucuza çıkar... 110 luk biraz daha ağır ve daha masraflı bir motordur...

    92 lik 110 a göre çok yakar... yaklaşık bir değer veremesemde sanırım yarım litre minimum fark eder...

    şehir içinde yakıt olarak fazla farketmesede şehir dışında daha fazla farkeder...

    ayrıca 92 de intercooler da yok bildiğim kadarı ile...

    110 luk c5 kullanıcısıyım motordan gayet memnunum... onuda belirteyim...
  • yakıt ve performans olarak ş.için de çok birşey farketmiyor anlaşılan. ama esp ve ara soğutucunun olmaması düşündürdü açıkcası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahercc

    yakıt ve performans olarak ş.için de çok birşey farketmiyor anlaşılan. ama esp ve ara soğutucunun olmaması düşündürdü açıkcası.

    Esp farkı vardı ben de hatırlıyorum. Ama intercooler, turbo vs ikisinde de var tabi ki.

    İkisi de 8v. Yeni hdi'ler (92-112-95-115) hep 8v zaten. Eski 110-90'lıklar 16v.

    92 ve 112'lerin blokları aynı, turbo kapasiteleri yazılımları farklı.

    Çok performanslı kullanmıyorsanız 92'ler de gayet iyi. Örneğin kalkışta falan 1.3 95'lik multijet'le falan alakası yok rahat ve güçlü motor.

    Esp gibi farkları da bilen arkadaşlar yorumlar.
  • model yılı da 2011 ve sonra baktığım araçların son kasa yani. eski c4 ler den bakmıyorum. onlar için çok iyi şeyler duymadım.
  • 92 hp olan modellerde confort plus olsa dahi esp yok. 92 hp olan icin yorum yaparsam 1 ve 2. Viteste biraz hantal kaliyor. Buda bence kasanin agir olmasina bagli. Ama 3,4,5 te sikinti yok. Cok fazla performans beklentiniz yoksa gayet iyi motor. Sehir disi 100 km ortalama ile 3,5-4 lt gosterdi yol bilgisayari. Sehir icinde de 25 km ortalama ile 5,5-6 lt. Alacaksaniz plus paket olsun mutlaka. Gelen ozellikler aradaki fiyat farkina kesinlikle deger.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulduğunuz araç temiz olsun önemli olan o. 92 bg de standart bir kullanıcı olarak fazlasıyla yeterli olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 92 hp dizel üniteler Elise ve 301'i çok rahat götürüyor.Ama üst sınıf için performans arıyorsanız 112 olanlara bakın.
  • araç genellikle ş.içi kullanılacak senede belki 2 defa fln şehirler arası yolculuk olur. hiç hdı motor kullanmadım o yüzden 92 ile 112 lik kıyaslamasını burda kullanan ve bilen kişelere sormak istedim. mesela dcı 90 hp lık motorla 92 hdı motoru kıyaslamak gerekirse kalkışlar ve üst devirlerde benzer performans durumu var mıdır? kalkışları sormamdaki amaç dcı ilk kalkışta benim için seri bir araç. aracı çok sert kulllanan biri değilim hatta normal diyebilirim. sadece gerektiğinde o seriliği alıp alamayacağı mı bilmek istiyorum.
  • aynı hp deki motorları kıyaslaman yanlış olur... her markanın aynı hp deki motorları benzer performans verir...

    citroenin vitesleri daha uzundur ilk kalkışta asla renault olamaz... ben citroen c5 te bile clio nun atikliğini hissedemiyorum ta ki 60-70 km ye gelene kadar...

    110 da bile 90 lık renault çekişini ilk kalkışta hissedemezsin... biri boxer diğeri sıralı 4 silindir olsa yada v motor olsa fark olur derdim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.